Ezúttal nem hagyományosan, fahéjjal, hanem egy kevés mogyoróvajjal és friss, reszelt almával dobtuk fel a zabkásánkat. A jó emésztésért egy nagy kanál lenmagpelyhet is tettünk bele.
Egy ilyen klassz, egészséges, növényi fogásnak egyáltalán nem árt egy kanálka krémsajt és egy kevés kekszmorzsa. Ha a krémes extrát citromos-vaníliásra készíted, úgy lesz igazán tökéletes a végeredmény.
Az almavaj nem az alma és vaj kombinációját takarja. Ebben a klassz szószban egyáltalán nincs vaj, úgyhogy aki elnevezte a cuccot, valamivel jobb munkát is végezhetett volna. De akkor mi ez a sötét kulimász? Az almavaj lényegében tömény almaszósz. Általában az alma mellett gyakran használt fűszerekkel ízesítik – fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval –, majd hosszabb ideig főzik, amíg végül egy sötétbarna, mélyen karamellizált, kenhető, intenzív almaízű szósz lesz a végeredmény.
Nemcsak dióval, hanem ezzel a vegyes, ropogós töltelékkel is készíthetsz sült almát. Nekünk ebben a változatban a vaníliás-vörös áfonyás a kedvencünk, ami ha felnőtteknek készül, egy kevés konyakot is kaphat ízesítőként.
Nem olyan egyszerű egy rosszul kiválasztott almával elrontani egy klassz receptet, de mostantól esélyed sem lesz rá.
Ha csak egy szelet húst sütöttél krumplival, és egy perc alatt készítenél belőle valami nem mindennapit, kanalazz rá egy nagy adagot ebből a csatniból, szórd meg rózsaborssal és fáradság nélkül készítettél egy izgalmas ebéded vagy vacsorát.
A legjobb a morzsasütikben ugyanaz, ami a smoothie-k egyik előnye is: klassz édességet varázsolnak a legcsúnyább, félig megevett, kissé nyomi gyümölcsökből is. Már mutatjuk is, hogyan.
Semmi baj nincs egy jó almás pitével, de most másfajta, annál izgalmasabb almás recepteket mutatunk.
Nem nagy energiabefektetéssel jár egy kevés vajban megpuhítani 2 felkockázott almát, sem a tejszínt felverni, mégis klasszisokkal finomabb lesz az enyhén édes, fahéjas bundás kenyér, ha nem sajnálod az időt rá.
Kedvenceink azok a fogások, amik egy diétás napon főételként, hedonista időszakban köretként is bevethetők. Ezek egyike ez a klassz, kuszkuszos fogás, ami tökéletes maradékmentő kaja arra az esetre is, ha maradt ebédről néhány szelet sült hús vagy hal.
Nehéz úgy megszeretni az egyébként szuperegészséges kelbimbót, ha az ember sós vízben főtt langyos változatot kénytelen enni valami mellé. De mennyivel könnyebb rajongani érte egy ilyen csirkés-fűszeres egytálételben, ahol csak az aromás-sós alapot adja az édeskés almaszeletek és a sült csirke mellé!
A tortillalapok bármelyik fajtája remek alap a mexikói fogásokhoz, ahogy ahhoz is, hogy rendhagyó ízekkel dobjuk fel őket. Ez a francia hangulatú fogás remek reggeli, ami még finomabb akkor, ha egy kevés tárkonyos mézzel locsolod meg a tetejét.
Akár mini adagokban, akár egy nagyobb tortaként elkészítheted ezt a finomságot, amit mindenki imádni fog, aki szereti a nem túl édes, ám annál izgalmasabb ízkombinációkat.
Igazán nyári hangulatú desszert, amihez a palacsintát ne felejtsd el 2, haladóként 3 palacsintasütőben készíteni, így szinte percek alatt elkészül majd, akárhányat is vállaltál be.
Egyesek szerint az alma kifejezetten puffaszt, másoknak semmi baja tőle. Mit csinálnak jól egyesek, és hogyan csinálhatnák jobban mások?
A zabkorpa az egyik féle rostot adja hozzá, az alma a másikat, nincs itt szó semmiféle bűnözésről.