Fűszeres-almás csatni – a legjobb helye egy nagy szelet fokhagymás sertéssült mellett van

Ha csak egy szelet húst sütöttél krumplival, és egy perc alatt készítenél belőle valami nem mindennapit, kanalazz rá egy nagy adagot ebből a csatniból, szórd meg rózsaborssal, és fáradság nélkül készítettél egy izgalmas ebéded vagy vacsorát.

Néhány karika jalapeno vagy másfajta csípős paprika is elfér benne.
Néhány karika jalapeno vagy másfajta csípős paprika is elfér benne.Mariha-kitchen

Hozzávalók:

  • 20 deka hagyma apróra vágva
  • 90 deka alma apróra vágva
  • 1 kisebb marék mazsola
  • 1 kisebb marék datolya apróra vágva
  • 30 deka barna cukor
  • 1 kis pohár fehérborecet
  • ízlés szerint koriander, majoránna, só, zöld bors
  • 1 kisebb darab birsalma apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd üvegesre a hagymát az olajon, majd öntsd fel néhány evőkanál vízzel. Ezek után add hozzá sorban az összes alapanyagot, és kis lángon főzd sűrűre a keveréket. Ha szeretnél bele egy kevés fekete olívát is, azt a végén, felaprítva add hozzá. Néhány karika jalapeno vagy másfajta csípős paprika is elfér benne. 

kapcsolódó Mennyire egészséges valójában az alma?
Mennyire egészséges valójában az alma?

Tényleg távol tartja az alma az orvost?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Hallottál már az almavajról? Mostantól az elkészítése sem okoz majd gondot

Az almavaj nem az alma és vaj kombinációját takarja. Ebben a klassz szószban egyáltalán nincs vaj, úgyhogy aki elnevezte a cuccot, valamivel jobb munkát is végezhetett volna. De akkor mi ez a sötét kulimász? Az almavaj lényegében tömény almaszósz. Általában az alma mellett gyakran használt fűszerekkel ízesítik – fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval –, majd hosszabb ideig főzik, amíg végül egy sötétbarna, mélyen karamellizált, kenhető, intenzív almaízű szósz lesz a végeredmény.

2020. november18., 06:04

Sült alma sajttortahangulatban – krémsajttal sajnos minden finomabb

Egy ilyen klassz, egészséges, növényi fogásnak egyáltalán nem árt egy kanálka krémsajt és egy kevés kekszmorzsa. Ha a krémes extrát citromos-vaníliásra készíted, úgy lesz igazán tökéletes a végeredmény.

2020. november21., 06:24

Gyors almás kevert süti mini adagban – fahéjjal és dióval a tetején még finomabb

Ehhez az almás finomsághoz nem is kell más, csak egy közepes aprítógép – ebben az egész tésztát klasszul eldolgozhatod, így 5 perc alatt megvannak az előkészületek. Ha a diós változatnál egy kicsit fenszibb hangulatra vágysz, sós karamellszósszal, házi tejszínnel és hámozott mandulaszeletekkel tálald.

április10., 11:24

Isteni desszert, amit nyári almából is összedobhatsz: almás-fahéjas morzsasüti

Gyorsan elkészül, és nem kell mellette állnod: csak összeállítod a tésztát egy aprítógépben, majd ropogósra sütöd az almaszeletek tetején.

augusztus11., 12:52

Mustáros-almás csirke fehérboros raguval – házi, gyúrt tészta tetején érdemes tálalnod

Egy kevés mustár jól áll az édeskés almafalatoknak és a pasztinák is fontos eleme a ragunak, ami jól harmóniába hozza a két egészen különböző ízt. Egy kevés mascarponétól pedig az egész sokkal krémesebb és még egy fokkal finomabb lesz.

március10., 12:52

Almás-mogyoróvajas zabkása – édes reggeli, ami nem dobja meg a vércukorszinted

Ezúttal nem hagyományosan, fahéjjal, hanem egy kevés mogyoróvajjal és friss, reszelt almával dobtuk fel a zabkásánkat. A jó emésztésért egy nagy kanál lenmagpelyhet is tettünk bele.

január15., 06:04

Mustra