Almás sült csirke – ebben még a kelbimbó is finomabb

Nehéz úgy megszeretni az egyébként szuperegészséges kelbimbót, ha az ember sós vízben főtt langyos változatot kénytelen enni valami mellé. De mennyivel könnyebb rajongani érte egy ilyen csirkés-fűszeres egytálételben, ahol csak az aromás-sós alapot adja az édeskés almaszeletek és a sült csirke mellé!

Fehérbabbal, sárgarépával és egy biocitrom héjával teheted még tartalmasabbá és aromásabbá.
Fehérbabbal, sárgarépával és egy biocitrom héjával teheted még tartalmasabbá és aromásabbá.Fotó: nata_vkusidey

Hozzávalók 2 személyre:

  • 0.5 kiló csirkefelsőcomb-filé
  • ízlés szerint só, bors, rozmaring
  • 2 nagyobb darab alma felkockázva
  • 30 deka kelbimbó félig megpárolva
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 nagyobb teáskanál barna cukor
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a befűszerezett csirkét az olajban. Amíg készül, sózd meg kissé a kelbimbókat, majd egy kicsit olvaszd meg a cukrot, és add hozzá a vajat. Ebben a keverékben forgasd meg a sós kelbimbót, majd add hozzá az almakockákat, és azzal is puhítsd egy keveset. Ha a csirke elkészült, forgasd össze a zöldségekkel, és már tálalhatod is.

Fehérbabbal, sárgarépával és egy biocitrom héjával teheted még tartalmasabbá és aromásabbá. Ha sajtrajongó vagy, sütőben egy nagy adag mozzarellát olvassz a tetejére. 

Így készül a tökéletes házikolbász
Így készül a tökéletes házikolbász

Mi a pontos recept? Mire figyelj disznóvágás során?

Tovább »

Még több recept

Alma-körte morzsasüti – egy kanál citromfagylalt is elfér a tetején

A legjobb a morzsasütikben ugyanaz, ami a smoothie-k egyik előnye is: klassz édességet varázsolnak a legcsúnyább, félig megevett, kissé nyomi gyümölcsökből is. Már mutatjuk is, hogyan.

2020. szeptember18., 06:04

Gyors almás kevert süti mini adagban – fahéjjal és dióval a tetején még finomabb

Ehhez az almás finomsághoz nem is kell más, csak egy közepes aprítógép – ebben az egész tésztát klasszul eldolgozhatod, így 5 perc alatt megvannak az előkészületek. Ha a diós változatnál egy kicsit fenszibb hangulatra vágysz, sós karamellszósszal, házi tejszínnel és hámozott mandulaszeletekkel tálald.

április10., 11:24

Jön a cseresznye szezonja, dobd össze ezt a gyors, isteni likőrt belőle!

Ha te is szeretsz kísérletezni a házi likőrökkel és krémlikőrökkel, ezt a cseresznyéset mindenképpen próbáld ki. Később koktélokban, fagyi tetején, de akár kókusztejjel készült lattéban is remek helye lesz.

május7., 10:24

Mustáros-almás csirke fehérboros raguval – házi, gyúrt tészta tetején érdemes tálalnod

Egy kevés mustár jól áll az édeskés almafalatoknak és a pasztinák is fontos eleme a ragunak, ami jól harmóniába hozza a két egészen különböző ízt. Egy kevés mascarponétól pedig az egész sokkal krémesebb és még egy fokkal finomabb lesz.

március10., 12:52

Ez a kéksajtos zöldborsópogácsa remek szendvicsekben és sült krumpli mellett is

Hús nélkül is remek fogásokat dobhatunk össze, erre bizonyíték ez a zöldségfasírt, amit most tárkonyos-kéksajtos változatban készítettünk el. Ha így megunod, ízesítsd köménnyel, fokhagymával és füstöltpaprika-porral.

május6., 10:44

Almás francia pirítós – dobd fel egy kevés egészséges gyümölccsel a reggelit!

Nem nagy energiabefektetéssel jár egy kevés vajban megpuhítani 2 felkockázott almát, sem a tejszínt felverni, mégis klasszisokkal finomabb lesz az enyhén édes, fahéjas bundás kenyér, ha nem sajnálod az időt rá.

2020. szeptember11., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.