Almás sült csirke – ebben még a kelbimbó is finomabb

Nehéz úgy megszeretni az egyébként szuperegészséges kelbimbót, ha az ember sós vízben főtt langyos változatot kénytelen enni valami mellé. De mennyivel könnyebb rajongani érte egy ilyen csirkés-fűszeres egytálételben, ahol csak az aromás-sós alapot adja az édeskés almaszeletek és a sült csirke mellé!

Fehérbabbal, sárgarépával és egy biocitrom héjával teheted még tartalmasabbá és aromásabbá.
Fehérbabbal, sárgarépával és egy biocitrom héjával teheted még tartalmasabbá és aromásabbá.Fotó: nata_vkusidey

Hozzávalók 2 személyre:

  • 0.5 kiló csirkefelsőcomb-filé
  • ízlés szerint só, bors, rozmaring
  • 2 nagyobb darab alma felkockázva
  • 30 deka kelbimbó félig megpárolva
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 nagyobb teáskanál barna cukor
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a befűszerezett csirkét az olajban. Amíg készül, sózd meg kissé a kelbimbókat, majd egy kicsit olvaszd meg a cukrot, és add hozzá a vajat. Ebben a keverékben forgasd meg a sós kelbimbót, majd add hozzá az almakockákat, és azzal is puhítsd egy keveset. Ha a csirke elkészült, forgasd össze a zöldségekkel, és már tálalhatod is.

Fehérbabbal, sárgarépával és egy biocitrom héjával teheted még tartalmasabbá és aromásabbá. Ha sajtrajongó vagy, sütőben egy nagy adag mozzarellát olvassz a tetejére. 

Így készül a tökéletes házikolbász
Így készül a tökéletes házikolbász

Mi a pontos recept? Mire figyelj disznóvágás során?

Tovább »

Még több recept

Bűnözés következmények nélkül: almáspite-smoothie

A folyékony változat mellett szól, hogy vajas tészta helyett egészséges zabbal sűrítjük, így abból sem lesz baj, ha mostantól minden egyes reggel elkészíted.

2019. október25., 09:20

Próbáld ki a csilis babot hús helyett könnyű változatban, padlizsánnal

Ha néha beiktatnál egy-egy egy vega fogást a hagyományos vacsorák és ebédek helyett, kezdd azokkal, amikben ismerős ízekkel találkozol. Ez a ragu rizs mellett és tortillába töltve is finom, de egy adag reszelt sajttal akár melegszendvicset is készíthetsz belőle.

szeptember26., 06:04

Almás francia pirítós – dobd fel egy kevés egészséges gyümölccsel a reggelit!

Nem nagy energiabefektetéssel jár egy kevés vajban megpuhítani 2 felkockázott almát, sem a tejszínt felverni, mégis klasszisokkal finomabb lesz az enyhén édes, fahéjas bundás kenyér, ha nem sajnálod az időt rá.

szeptember11., 06:04

Céklaleves almával – ha valami nagyon egészségeset ennél ősszel

Kecskesajttal, almacsipsszel, vagy vajon párolt, fűszeres almaraguval tálald.

2019. október21., 10:44

Még egy klassz tipp vacsorára: csirkés-gombás pite

Erdei gombákkal a legfinomabb, de igazából bármelyik klasszul illik ehhez a fogáshoz. Igazi maradékmentő étel, amiből nem érdemes kihagynod a hűtőben várakozó, jobb sorsra érdemes zöldség- és sajtcsücsköket sem.

szeptember27., 06:04

Izgalmas és egyszerűen összedobható: alma-zeller saláta fokhagymás, rózsaborsos vajhallal

Ha majonéz helyett egy kevés joghurttal ízesíted az almát és a zellert, akkor ez a saláta könnyen beilleszthető akár egy diétás menübe is.

január14., 12:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.