![Ha desszertként készíted, egy adag borsodót is dobj össze mellé.](https://kep.index.hu/1/0/4052/40524/405240/40524045_f03f044fd76552b6aefc6cc2034d2f06_wm.jpg)
Hozzávalók 2 személyre
- 5 nagyobb darab alma felkarikázva
- 1 púpozott bögre liszt (hagyományos, 2,5 decis)
- 2 darab tojás
- 1 bögre tej
- 2 nagy ek. cukor
- 4 ek. fahéjas porcukor ( a tetejére)
- 1 mk. só
- ízlés szerint fahéj, szerecsendió, gyömbér
Elkészítés:
Az almákat hámozd meg, csumázd ki és karikázd fel, a fahéjas pocukrot pedig tedd félre, arra csak a legvégén lesz szükséged. Fűszerezd be az almaszeleteket.
A többi alapanyagot egy turmixban keverd sűrű palacsintatésztává. Melegíts olajat kis lángon és ha már forró, minden szerelet mártogass meg a tésztában és oldalankén 5-7 perc alatt süss készre. Szórd meg a fahéjas cukorral és melegen tálald.
![5 igazán különleges menüsor a karácsonyi asztalra](https://kep.index.hu/1/0/3036/30367/303673/30367379_2331417_97a0350680e9a6f3471be83c90a915d4_wm.jpg)
Különleges levesek, főételek és desszertek egyszerűen és gyorsan.
Tovább olvasom