![Egy kevés szerecsendió elég.](https://kep.index.hu/1/0/3935/39351/393511/39351121_a1cfa73661ac23a8a3b0cecbcb718016_wm.jpg)
Hozzávalók
A krémhez
- 20 deka mascarpone
- 1 csipet szerecsendió
- 0.5 darab lime leve és héja
- 2 db alma lereszelve
- 5 ek. almaszörp
- 4 ek. barna cukor
- 20 deka natúr sajtkrém
- 1 mk. só
A tésztához
- 0.5 darab lime leve és héja
- 1.5 hagyományos bögre liszt
- 1 darab tojás
- 0.5 zacskó sütőpor
- 5 ek. cukor
- 1 mk. só
- 8 deka vaj felolvasztva
- 3 közepes darab alma lereszelve
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit keverd sűrű masszává, és ha szükségesnek látod, egy kanál tejföllel tedd folyékonyabbá. Süsd egy kisebb tortaformában tűpróbáig, majd ha kihűlt, víszintesen vágd ketté. A krém hozzávalóit alaposan keverd el, és és ezzel töltsd meg a minitortát. Porcukorral és egy kevés lime-héjjal díszítheted.
![5 remek recept tarjával hétvégére és hétköznapokra](https://kep.index.hu/1/0/3812/38129/381299/38129975_2909231_ce4ed5d77ea9ea3df68fc17c5c80b8e0_wm.jpg)
Egy szelet tarja mindig kéznél van, és most azt is megmutatjuk, hogyan készíthetsz izgalmasabb recepteket a hagymás és a lecsós változatnál.
Tovább olvasom