Tél és nyár fúziója: forró sült alma ropogós töltelékkel és fagyival

Nemcsak dióval, hanem ezzel a vegyes, ropogós töltelékkel is készíthetsz sült almát. Nekünk ebben a változatban a vaníliás-vörös áfonyás a kedvencünk, ami ha felnőtteknek készül, egy kevés konyakot is kaphat ízesítőként.

A fagyit narancshéjjal ízesített tejszínnel is helyettesítheted.
A fagyit narancshéjjal ízesített tejszínnel is helyettesítheted.Fotó: IngridsI

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 nagyobb darab alma
  • 2 adag vaníliafagylalt és vörösáfonya-szirup (a tálaláshoz)
  • 0.5 bögre zabpehely
  • 0.5 bögre kissé összetört mandula
  • 1 mokkáskanál
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 2 evőkanál aszalt vörös áfonya
  • 2 evőkanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Kapargasd ki az almák közepét, majd a többi hozzávalót keverd el alaposan egy tálban. Tölsd meg az almákat a zabos keverékkel, kanalazz egy kis darab vajat midnegyik alma tetejére, majd tedd előmelegített sütőbe az almákat legalább 35 percre. Ha elkészült, tálald a fagyival és a sziruppal a tetején.

Mennyire egészséges valójában az alma?
Mennyire egészséges valójában az alma?

Tényleg távol tartja az alma az orvost?

Tovább »

Még több recept

Vegán tavaszi tekercs

Ha valami egzotikusat ennél, van egy jó tippünk. Tálalj mellé fűszeres, paradicsomos rizst, vagy ízesítsd grillezett ananásszal és sáfránnyal.

június13., 10:20

Csirkemájpástétom almás-sáfrányos raguval

Egy gyors pástétom, amihez remekül illik az almás ragu, sőt, azzal lesz csak igazán olyan, mintha egy menő étteremben rendelted volna.

június15., 10:24

Cukkinis tészta

Ha a tészta egy részét cukkinitésztára cseréled, a fogás még mindig nagyon finom marad, de kalóriákból jóval kevesebb lesz majd a vacsorádban.

június14., 12:52

Hallottál már az almavajról? Mostantól az elkészítése sem okoz majd gondot

Az almavaj nem az alma és vaj kombinációját takarja. Ebben a klassz szószban egyáltalán nincs vaj, úgyhogy aki elnevezte a cuccot, valamivel jobb munkát is végezhetett volna. De akkor mi ez a sötét kulimász? Az almavaj lényegében tömény almaszósz. Általában az alma mellett gyakran használt fűszerekkel ízesítik – fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval –, majd hosszabb ideig főzik, amíg végül egy sötétbarna, mélyen karamellizált, kenhető, intenzív almaízű szósz lesz a végeredmény.

2020. november18., 06:04

Grillezettalma-saláta – joghurtos öntettel és pirított dióval lesz a legfinomabb

Grillezve egy kissé füstös aromát kap az alma, aminek ízét tökéletesen kiegészíti a dió és a mogyoróvajjal feltuningolt joghurtos öntet.

június5., 12:52

Mexikói vegán saláta

Ha ezt a gazdag salátát elkészíted, nem is kell sokat gondolkodnod azon, milyen húst tálalj mellette, mert egy natúr vagy fokhagymás csirkecomb is bőven elég lesz az ízkavalkád mellett.

június12., 10:24

Mustra