Ezt a diós-almás palacsintatortát a sós karamellszósz dobja fel

Igazán nyári hangulatú desszert, amihez a palacsintát ne felejtsd el 2, haladóként 3 palacsintasütőben készíteni, így szinte percek alatt elkészül majd, akárhányat is vállaltál be.

Az alma és a sós karamell klasszikus páros, nem is kell az öntethez más, csak fél bögre cukrot olvasztanod, majd ha már aranybarna, egy kevés tejszínnel felönteni és sót adni hozzá. Ha pedig így már eleget készítetted, próbáld ki meggyes-mascarponés változatban is.

Sós karamellszósszal a legfinomabb.
Sós karamellszósszal a legfinomabb.Fotó: Arx0nt

Hozzávalók:

A tésztához

  • 2 bögre liszt
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre víz
  • 1 mokkásknál
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 darab tojás

A töletékhez

  • 7 darab alma lereszelve
  • 1 evőkanál vaj
  • 4 nagy evőkanál cukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 0.5 üveg baracklekvár
  • 1 bögre darált dió
  • 0.5 darab biocitrom héja és leve
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit keverd el alaposan egy mixerrel, majd süss belőle kisebb, vékony palacsintákat. Az almát keverd el a keményítővel, majd puhítsd meg a vajon a cukorral és a citrommal együtt. Ha az alma kihűlt, kezdd el rétegezni a palacsintákat, az egyikre baracklekvár és dió kerüljön, a következő „emeletre” pedig alma. 

Tökéletes palacsintát akarsz? Itt a 8 legjobb recept a nemzetközi palacsintanap alkalmából

Még több recept

Almás-mogyoróvajas zabkása – édes reggeli, ami nem dobja meg a vércukorszinted

Ezúttal nem hagyományosan, fahéjjal, hanem egy kevés mogyoróvajjal és friss, reszelt almával dobtuk fel a zabkásánkat. A jó emésztésért egy nagy kanál lenmagpelyhet is tettünk bele.

január15., 06:04

Füstöltmakréla-saláta bulgurral – percek alatt izgalmas vacsorát készíthetsz

A zöldhagyma zöldje, a zeller és a paradicsom klasszul feldobják ezt a salátát, amit magyaros hangulatban köménnyel, fokhagymával és paprikával készíts, mexikói változatban egy nagy adag csilivel, lime-héjjal és friss avokádóval tálalj.

január15., 06:04

Céklaleves almával – ha valami nagyon egészségeset ennél ősszel

Kecskesajttal, almacsipsszel, vagy vajon párolt, fűszeres almaraguval tálald.

2019. október21., 10:44

Kecskesajttal és aszalt paradicsommal a legfinomabb a reggeli omlett

Szezonban ne hagyd ki belőle a friss paradicsomokat, bazsalikomleveleket és egy nagy marék rukkolát sem.

január16., 06:04

Tél és nyár fúziója: forró sült alma ropogós töltelékkel és fagyival

Nemcsak dióval, hanem ezzel a vegyes, ropogós töltelékkel is készíthetsz sült almát. Nekünk ebben a változatban a vaníliás-vörös áfonyás a kedvencünk, ami ha felnőtteknek készül, egy kevés konyakot is kaphat ízesítőként.

2020. november15., 06:04

Fahéjas bulgurral töltött paradicsomok – előételként és köretként is remek

Ha egy kevés sajtot is olvasztasz a tetejére és pirítóssal tálalod, remek vega vacsora lesz a végeredmény. A fahéjtól egy kicsit még egzotikusabb hangulata lesz, és ha szereted a csípőset, egy kevés Cayenne-csilit sem érdemes kihagynod belőle.

január14., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.