Ezt a diós-almás palacsintatortát a sós karamellszósz dobja fel

Igazán nyári hangulatú desszert, amihez a palacsintát ne felejtsd el 2, haladóként 3 palacsintasütőben készíteni, így szinte percek alatt elkészül majd, akárhányat is vállaltál be.

Az alma és a sós karamell klasszikus páros, nem is kell az öntethez más, csak fél bögre cukrot olvasztanod, majd ha már aranybarna, egy kevés tejszínnel felönteni és sót adni hozzá. Ha pedig így már eleget készítetted, próbáld ki meggyes-mascarponés változatban is.

Sós karamellszósszal a legfinomabb.
Sós karamellszósszal a legfinomabb.Arx0nt

Hozzávalók

A tésztához

  • 2 bögre liszt
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre víz
  • 1 mokkásknál
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 darab tojás

A töletékhez

  • 7 darab alma lereszelve
  • 1 evőkanál vaj
  • 4 nagy evőkanál cukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 0.5 üveg baracklekvár
  • 1 bögre darált dió
  • 0.5 darab biocitrom héja és leve
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit keverd el alaposan egy mixerrel, majd süss belőle kisebb, vékony palacsintákat. Az almát keverd el a keményítővel, majd puhítsd meg a vajon a cukorral és a citrommal együtt. Ha az alma kihűlt, kezdd el rétegezni a palacsintákat, az egyikre baracklekvár és dió kerüljön, a következő „emeletre” pedig alma. 

kapcsolódó Tökéletes palacsintát akarsz? Itt a 8 legjobb recept a nemzetközi palacsintanap alkalmából
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ezt a fűszeres bundás almát desszertként és reggelire is bevetheted

Ha van a hűtőben néhány alma és valami gyors és egészséges finomságot dobnál össze, készítsd egy sűrű palacsintatésztát és abban puhítsd meg a gyümölcsöket. Fahéjas porcukorba forgatva tényleg az egyik legfinomabb őszi édesség.

2021. november1., 12:52

Almás szendvicssüti: egy kevés szerecsendióval és lime-mal tettük még izgalmasabbá

Ha almás sütiről van szó, nem csak a fahéjban érdemes gondolkodnod. Minden keleti fűszer remek mellette, ahogy a vanília, mazsola és akár egy kevés citrom és lime is. Itt egy egyszerű kevert süti alapja készült el egy gyors sajtkrémmel.

2021. augusztus10., 10:52

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Alma-körte morzsasüti – egy kanál citromfagylalt is elfér a tetején

A legjobb a morzsasütikben ugyanaz, ami a smoothie-k egyik előnye is: klassz édességet varázsolnak a legcsúnyább, félig megevett, kissé nyomi gyümölcsökből is. Már mutatjuk is, hogyan.

2020. szeptember18., 06:04

Ezt az alma-fekete ribizli dzsemet akár egyadagos változatban is érdemes elkészítened

Ne félj dzsemeket kis adagban is összedobni, attól pedig pléne ne, hogy egy-két izgalmas fűszerrel dobd fel azokat. Még tartósítószer sem kell hozzá, hiszen egy hét alatt biztosan elfogy a mandulalikőrös alma, a tökpitefűszerekkel ízesített sütőtök, és ez a klassz, őszi almás-fekete ribizlis változat is.

2021. október7., 15:20

Mustra