Sült alma sajttortahangulatban – krémsajttal sajnos minden finomabb

Egy ilyen klassz, egészséges, növényi fogásnak egyáltalán nem árt egy kanálka krémsajt és egy kevés kekszmorzsa. Ha a krémes extrát citromos-vaníliásra készíted, úgy lesz igazán tökéletes a végeredmény.

Egy kis méz is jól illik a tetejére.
Egy kis méz is jól illik a tetejére.IngridsI

Hozzávalók 2 személyre

A tetejére

  • 1 kisebb doboz natúr krémsajt
  • néhány csepp citromlé
  • 2 nagy evőkanál cukor
  • 1 csipet
  • 1 mokkáskanál vaníliakivonat
  • 4 kisebb darab keksz összetörve (a tetejére)

Az almákhoz

  • 4 nagyobb darab alma
  • 0.5 bögre dió
  • 0.5 bögre kekszmorzsa
  • 0.5 bögre cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 evőkanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el alaposan a töltelék hozzávalóit, majd töltsd meg az almákat a keverékkel. Süsd előmelegített sütőben legalább 35 percen át, közben keverd el egymással a sajtkrémet és az ízesítőket. Ha az alma langyosra hűlt, kanalazd a krémet a tetejére, majd a kekszmorzsákkal megszórva tálald. 

Mennyire egészséges valójában az alma? Mennyire egészséges valójában az alma?

Tényleg távol tartja az alma az orvost?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Tél és nyár fúziója: forró sült alma ropogós töltelékkel és fagyival

Nemcsak dióval, hanem ezzel a vegyes, ropogós töltelékkel is készíthetsz sült almát. Nekünk ebben a változatban a vaníliás-vörös áfonyás a kedvencünk, ami ha felnőtteknek készül, egy kevés konyakot is kaphat ízesítőként.

2020. november15., 06:04

Almás-mogyoróvajas zabkása – édes reggeli, ami nem dobja meg a vércukorszinted

Ezúttal nem hagyományosan, fahéjjal, hanem egy kevés mogyoróvajjal és friss, reszelt almával dobtuk fel a zabkásánkat. A jó emésztésért egy nagy kanál lenmagpelyhet is tettünk bele.

2021. január15., 06:04

Ezt a fűszeres bundás almát desszertként és reggelire is bevetheted

Ha van a hűtőben néhány alma és valami gyors és egészséges finomságot dobnál össze, készítsd egy sűrű palacsintatésztát és abban puhítsd meg a gyümölcsöket. Fahéjas porcukorba forgatva tényleg az egyik legfinomabb őszi édesség.

2021. november1., 12:52

Gyors almás kevert süti mini adagban – fahéjjal és dióval a tetején még finomabb

Ehhez az almás finomsághoz nem is kell más, csak egy közepes aprítógép – ebben az egész tésztát klasszul eldolgozhatod, így 5 perc alatt megvannak az előkészületek. Ha a diós változatnál egy kicsit fenszibb hangulatra vágysz, sós karamellszósszal, házi tejszínnel és hámozott mandulaszeletekkel tálald.

2021. április10., 11:24

Imádod az almás édességeket? Készítsd idén a kalácsot kedvenc gyümölcsöddel!

Bizony, az alma a kalács töltelékeként megállja a helyét. Mit megállja, az egyik legfinomabb kalácsféle ez a kelt tésztás-fahéjas finomság, amihez csak egy meleg mézes tej kell, és kész a tökéletes hétvégi reggeli.

2021. március28., 10:24

Hallottál már az almavajról? Mostantól az elkészítése sem okoz majd gondot

Az almavaj nem az alma és vaj kombinációját takarja. Ebben a klassz szószban egyáltalán nincs vaj, úgyhogy aki elnevezte a cuccot, valamivel jobb munkát is végezhetett volna. De akkor mi ez a sötét kulimász? Az almavaj lényegében tömény almaszósz. Általában az alma mellett gyakran használt fűszerekkel ízesítik – fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval –, majd hosszabb ideig főzik, amíg végül egy sötétbarna, mélyen karamellizált, kenhető, intenzív almaízű szósz lesz a végeredmény.

2020. november18., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek