Izgalmas és egyszerűen összedobható: alma-zeller saláta fokhagymás, rózsaborsos vajhallal

Ha majonéz helyett egy kevés joghurttal ízesíted az almát és a zellert, akkor ez a saláta könnyen beilleszthető akár egy diétás menübe is.

Az sem árt neki, ha egy kevés fehér borssal és néhány falat füstölt sonkával dobod fel. Nálunk egy adag néhány perc alatt elkészült vajhal tette különlegessé.

Hozzávalók 2 személyre:

A halhoz:

  • 50 deka vajhal
  • 2 darab felcsíkozott alma
  • 1 közepes darab zeller
  • 4 darab összevágott fokhagymagerezd
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fél biocitrom leve és héja
  • ízlés szerint só és frissen őrölt rózsabors
  • 1 nagy evőkanál vaj

Az öntethez:

  • 1 kis pohár joghurt
  • 1 tesákanál méz
  • 1 mokkáskanál
  • 1 fél mokkáskanál őrölt kömény
  • egy fél biocitrom leve és héja
  • 1 késhegynyi fehérbors
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el jól az öntet hozzávalóit, és ebben forgasd át a megfőzött, felcsíkozott zellert és az almacsíkokat.

A forró vaj és olaj keverékére dobd a fokhagymát és a halat, majd süsd mindkét oldalát 4-4 percig. Közben sózd meg, és tálaláskor add hozzá a frissen tört rózsaborsot és a citrom héját (és ha szereted, akkor a levét is). 

A cékla finom! Bebizonyítjuk
A cékla finom! Bebizonyítjuk

Vicces színű ételek, amiktől ráadásul pánik nélkül pisilhetünk rózsaszínt - a cékla nem csak savanyúságnak jó!

Tovább »

Még több recept

Próbáltad már a tőkehalat kolbászos kéregben?

Akár egy egyszerű lila hagymás burgonyasaláta is tökéletes a kolbászkéregben sült halak mellett, ha pedig a majonézes változat mellett döntesz, az ünnepi asztalon ne hagyj ki a tetejéről egy kevés szerecsendiót és csillagánizst.

november28., 06:04

Ezt a portugál csípős salátát fűszeres vörös húsok mellett érdemes kipróbálnod

Csípősrajongóként naná, hogy van tippünk egy klassz kis pikáns salátára, amit, ha igazán nyári hangulatot szeretnél, grillezett hal vagy frissen sült tenger gyümölcsei mellett érdemes felszolgálnod.

november8., 06:16

A csokis pohárkrém még izgalmasabb lesz naranccsal és karamellás pop-cornnal

Ha te is imádsz egy-egy izgalmas lapot előhúzni akár ünnepekkor is, próbáld ki ezt a pop-cornos pohárkrémet. Nem lesz nehéz összedobni, egyedül arra érdemes figyelned, hogy a pattogatott kukorica frissen és melegen kerüljön a hideg, csokis krém tetejére.

november29., 06:04

Klassz kis ünnepi előétel lehet ez a gesztenyés-vörös áfonyás tekercs

Ha egy hagyományos, hússal és baconnel készült fogást ünnepivé varázsolnál, adj hozzá egy kevés gesztenyét és vörös áfonyát, ami akár a töltelékben, akár a mellé kínált köretben is megjelenhet. Egy egyszerű rukkolasalátát is remekül feldob ez a kombináció.

december2., 06:24

A burgonyasaláta is lehet egészségesebb, mutatjuk, hogyan!

Ha szereted a majonézes változatot, ám mégis ritkán eszel belőle, mert túlságosan kalóriadús, cseréld az öntet felét joghurtra, és turbózd fel a salátád annyi zöldséggel, amennyivel csak lehetséges!

november19., 06:24

A kókuszos céklaleves – egyszerűen elkészíthető, finom és nagyon különleges

A kókusz és a cékla nem megszokott páros, mégis érdemes néha találkozniuk, mert abból lesznek az ilyen klassz levesek. Kókusz- és céklacsipsszel tálalva és egy kis olívaolajjal meglocsolva a legfinomabb.

október17., 06:08

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.