Izgalmas és egyszerűen összedobható: alma-zeller saláta fokhagymás, rózsaborsos vajhallal

Ha majonéz helyett egy kevés joghurttal ízesíted az almát és a zellert, akkor ez a saláta könnyen beilleszthető akár egy diétás menübe is.

Az sem árt neki, ha egy kevés fehér borssal és néhány falat füstölt sonkával dobod fel. Nálunk egy adag néhány perc alatt elkészült vajhal tette különlegessé.

Hozzávalók 2 személyre:

A halhoz:

  • 50 deka vajhal
  • 2 darab felcsíkozott alma
  • 1 közepes darab zeller
  • 4 darab összevágott fokhagymagerezd
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fél biocitrom leve és héja
  • ízlés szerint só és frissen őrölt rózsabors
  • 1 nagy evőkanál vaj

Az öntethez:

  • 1 kis pohár joghurt
  • 1 tesákanál méz
  • 1 mokkáskanál
  • 1 fél mokkáskanál őrölt kömény
  • egy fél biocitrom leve és héja
  • 1 késhegynyi fehérbors
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el jól az öntet hozzávalóit, és ebben forgasd át a megfőzött, felcsíkozott zellert és az almacsíkokat.

A forró vaj és olaj keverékére dobd a fokhagymát és a halat, majd süsd mindkét oldalát 4-4 percig. Közben sózd meg, és tálaláskor add hozzá a frissen tört rózsaborsot és a citrom héját (és ha szereted, akkor a levét is). 

A cékla finom! Bebizonyítjuk
A cékla finom! Bebizonyítjuk

Vicces színű ételek, amiktől ráadásul pánik nélkül pisilhetünk rózsaszínt - a cékla nem csak savanyúságnak jó!

Tovább »

Még több recept

Görög sült bab – frissen sült házi zsemlékkel egyszerű, egészséges vega fogás lesz belőle

Egy nagy adag tzatzikivel, meleg, vajas-fokhagymás bagettel lesz igazán gazdag ez a fogás, és ha vannak otthon különleges sajtok és olívabogyók, azokból is érdemes mellé tálalnod egy keveset, így egy igazán izgalmas tavaszi-nyári vacsorát dobhatsz össze.

április17., 10:44

Karfiolrizs pestóval és grillezett paradicsomokkal – egy nagy adag sajtot olvasztottunk a tetejére

Ha te is spórolnál a kalóriákkal, mégsem mondanál le a finom falatokról, ez a remek zöldséges fogás biztosan tetszeni fog. Ha éppen nem zavarnak a zsírosabb hozzávalók, egy nagy kanál tejfölt és egy adag reszelt sajtot is olvassz a tetejére.

április18., 12:52

A rózsaborsos sertés balzsamos céklával és rukkolával a legfinomabb

Izgalmas körettel és egy-két új fűszerrel még a leghagyományosabb, legismertebb, legunalmasabb hússzelet is izgalmas fogás lesz. Bebizonyítjuk!

március14., 10:04

Ezt az isteni lazacsalátát mézes-csípős öntettel dobtuk fel

Ne ijedj meg ettől a remek öntettől, nem lesz tőle édes ez a halas fogás, csak jóval különlegesebb annál, mint amit megszoktunk. Ha csilit is keversz hozzá, még a kapszaicin jótékony hatásával is számolhatsz.

március10., 10:44

Ez a savanyú káposztás bableves tökéletesen kivált egy vacsorát

Mi nagyon szeretjük a sűrű raguleveseket, és ha te is így vagy vele, dobd össze ezt az egyszerű bablevest valamelyik ebédre vagy vacsorára. Húsos változatban is finom, ha pedig vega vagy, füstölt paprikaporral és szejtánkockákkal készítsd.

április18., 10:24

Új avokádós receptet keresel? Dobd össze ezt a gyors kuszkuszsalátát!

Avokádóval és egy kevés mangóval készül ez a gyors saláta, ami azért is remek, mert húsevők grillezett csirkefalatokkal, vegák sült halloumival fogyaszthatják, és mindkettővel remek lesz. A mangót ananászra, barackra és akár aszalt gyümölcsökre is cserélheted.

március29., 10:20

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.