Izgalmas és egyszerűen összedobható: alma-zeller saláta fokhagymás, rózsaborsos vajhallal

Ha majonéz helyett egy kevés joghurttal ízesíted az almát és a zellert, akkor ez a saláta könnyen beilleszthető akár egy diétás menübe is.

Az sem árt neki, ha egy kevés fehér borssal és néhány falat füstölt sonkával dobod fel. Nálunk egy adag néhány perc alatt elkészült vajhal tette különlegessé.

Hozzávalók 2 személyre:

A halhoz:

  • 50 deka vajhal
  • 2 darab felcsíkozott alma
  • 1 közepes darab zeller
  • 4 darab összevágott fokhagymagerezd
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fél biocitrom leve és héja
  • ízlés szerint só és frissen őrölt rózsabors
  • 1 nagy evőkanál vaj

Az öntethez:

  • 1 kis pohár joghurt
  • 1 tesákanál méz
  • 1 mokkáskanál
  • 1 fél mokkáskanál őrölt kömény
  • egy fél biocitrom leve és héja
  • 1 késhegynyi fehérbors
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el jól az öntet hozzávalóit, és ebben forgasd át a megfőzött, felcsíkozott zellert és az almacsíkokat.

A forró vaj és olaj keverékére dobd a fokhagymát és a halat, majd süsd mindkét oldalát 4-4 percig. Közben sózd meg, és tálaláskor add hozzá a frissen tört rózsaborsot és a citrom héját (és ha szereted, akkor a levét is). 

A cékla finom! Bebizonyítjuk
A cékla finom! Bebizonyítjuk

Vicces színű ételek, amiktől ráadásul pánik nélkül pisilhetünk rózsaszínt - a cékla nem csak savanyúságnak jó!

Tovább »

Még több recept

Ez a gombapástétom még finomabb, ha aszaltgyümölcs-ragut is készítesz mellé

Amilyen egyszerű, olyan finom ez a gombás pástétom, amibe érdemes egy kevés konyakot is keverned. Pirítóssal és aszalt gyümölcsökkel tökéletes előétel lesz karácsonykor.

november28., 06:04

Sült alma sajttortahangulatban – krémsajttal sajnos minden finomabb

Egy ilyen klassz, egészséges, növényi fogásnak egyáltalán nem árt egy kanálka krémsajt és egy kevés kekszmorzsa. Ha a krémes extrát citromos-vaníliásra készíted, úgy lesz igazán tökéletes a végeredmény.

november21., 06:24

Próbáld ki a céklahummuszt zöldségekkel, rösztivel és pirítós tetején!

Céklás hummusz sok van, bármelyik változat lehet finom, ám az összes között a legelegánsabb ez a szarvasgombaolajjal készült változat. Vendégvárásra is alkalmas, csak néhány keksz, zellerszár és friss zöldalma kell hozzá.

október16., 06:04

Ez a babos-céklás egytál gyors, őszi vacsora lesz

Köretként és egy kevés kecskesajttal meleg salátaként is fogyaszthatod.

október14., 06:04

Tél és nyár fúziója: forró sült alma ropogós töltelékkel és fagyival

Nemcsak dióval, hanem ezzel a vegyes, ropogós töltelékkel is készíthetsz sült almát. Nekünk ebben a változatban a vaníliás-vörös áfonyás a kedvencünk, ami ha felnőtteknek készül, egy kevés konyakot is kaphat ízesítőként.

november15., 06:04

A céklaburger szerintünk zsályás-fokhagymás házi majonézzel a legfinomabb

Hamburger szinte bármiből készülhet, de az igazán klassz, zöldséges változatokhoz kell némi kreativitás. Ez a lilahagyma-lekváros nagy kedvencünk, amit jó sok rukkolával és friss, grillezett cukkinivel és egy szelet ementálival szeretünk a legjobban.

október15., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.