Megvan, miért puffaszt az alma, és azt is tudjuk, mit tehetsz ellene

Egyesek szerint az alma kifejezetten puffaszt, másoknak semmi baja tőle. Mit csinálnak jól egyesek, és hogyan csinálhatnák jobban mások? Már mondjuk is!

A legfontosabb kérdés persze nem is az, hogy vajon mitől puffaszt az alma, hanem az, hogy akiket a probléma érint, vajon mit tehetnek ellene. Van megoldás és viszonylag egyszerű, csak egy kis időt vesz igénybe. 

Ezért puffaszt az alma, és így oldd meg a problémát

A probléma gyökere természetesen az emésztés körül lesz. A Medical News Today kiemeli: az alma és a bab mellett a búza, a rozs, a szénsavas italok, a hagymafélék, a tejtermékek is okozhatnak puffadást. 

Az alma és a körte egyaránt népszerű gyümölcsök, amelyek rengeteg rostot, vitamint és antioxidánst tartalmaznak. Puffadást pedig azért okoznak egyeseknél, mert van, aki nehezen emészti meg a fruktózt. A főtt alma és körte már könnyebben emészthető, így ez akár megoldást is jelenthet. 

Persze úgy is dönthetünk, hogy felcseréljük az almát és körtét más gyümölcsökre, amelyek kisebb eséllyel okoznak puffadást. Ilyenek például:

  • bogyók, beleértve epret, áfonyát és a szedret
  • citrusfélék, például grépfrút, mandarin és narancs
  • banán
  • szőlő

Megjegyzendő még, hogy van, aki szerint az alma héja lehet a ludas a dologban, szóval ha úgy érzed, puffadsz az almától, de nagyon szereted, akkor próbáld meg hámozva enni, és figyeld az eredményt. 

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.