Imádod az almás édességeket? Készítsd idén a kalácsot kedvenc gyümölcsöddel!

Bizony, az alma a kalács töltelékeként megállja a helyét. Mit megállja, az egyik legfinomabb kalácsféle ez a kelt tésztás-fahéjas finomság, amihez csak egy meleg mézes tej kell, és kész a tökéletes hétvégi reggeli.

Ha már haladó vagy, sodorj belőle csíkokat és fond össze.
Ha már haladó vagy, sodorj belőle csíkokat és fond össze.porosolka

Hozzávalók:

A töltelékhez

  • 5 darab alma
  • 1 ek. fahéj (elhagyható)
  • 4 ek. barna cukor
  • 1 darab tojás a kenéshez
  • 1 darab biocitrom leve

A tésztához

  • 6 deka vaj felolvasztva
  • 2 deci tej
  • 2 ek. cukor
  • 2.5 deka élesztő
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 mk.
  • 50 deka liszt
  • 2 darab tojássárgája
  • 0.5 rúd vanília kikapart magjai
  • tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat reszeld le, szórd meg a barna cukorral és a fahéjjal, és citromozd meg kissé.

A langyos tejben futtasd fel az élesztőt egy kevés cukorral, majd ha ez megtörtént, a tészta hozzávalóit gyúrd rugalmas kalácsalapanyaggá. Ha ezzel is megvagy, pihentesd langyos helyen egy órán át, majd nyújtsd ki téglalap alakúra. Az almákat nyomkodd ki alaposan, terítsd szét a felületen, majd tekerd fel a tésztát, kend meg tojással és süsd készre 45 perc alatt egy kerek formában. 

kapcsolódó Hogyan süssünk kalácsot? Limara megmondja!
Hogyan süssünk kalácsot? Limara megmondja!

Nem mondjuk, hogy a kalácssütés egyszerű, de ha van egy tökéletes receptünk, és betartunk néhány szabályt, akkor garantált a siker - még jobb is lehet, mint a bolti.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ezt az alma-fekete ribizli dzsemet akár egyadagos változatban is érdemes elkészítened

Ne félj dzsemeket kis adagban is összedobni, attól pedig pléne ne, hogy egy-két izgalmas fűszerrel dobd fel azokat. Még tartósítószer sem kell hozzá, hiszen egy hét alatt biztosan elfogy a mandulalikőrös alma, a tökpitefűszerekkel ízesített sütőtök, és ez a klassz, őszi almás-fekete ribizlis változat is.

október7., 15:20

Gyors almás kevert süti mini adagban – fahéjjal és dióval a tetején még finomabb

Ehhez az almás finomsághoz nem is kell más, csak egy közepes aprítógép – ebben az egész tésztát klasszul eldolgozhatod, így 5 perc alatt megvannak az előkészületek. Ha a diós változatnál egy kicsit fenszibb hangulatra vágysz, sós karamellszósszal, házi tejszínnel és hámozott mandulaszeletekkel tálald.

április10., 11:24

Isteni desszert, amit nyári almából is összedobhatsz: almás-fahéjas morzsasüti

Gyorsan elkészül, és nem kell mellette állnod: csak összeállítod a tésztát egy aprítógépben, majd ropogósra sütöd az almaszeletek tetején.

augusztus11., 12:52

Nagymama mazsolás kalácsa

Ha éppen akad otthon egy érett bionarancs, annak a leve és héja is belekerül egy kevés vanília társaságában. Így lesz igazán nyári hangulatú ez a kalács.

június19., 11:24

Próbáltad már a bruscettát brie sajttal és kalácson tálalva?

A hagyományos bruscetta is remek előételként, vagy akár gyors vacsoraként. Ebben a sajtos változatban ráadásul még gazdagabb és laktatóbb lesz olasz kedvencünk, amihez néhány napon szárított sonkaszelet is jól illik.

április4., 10:44

Muffin matchával és fehér csokival: isteni édesség japán hangulatban

Ha szereted az izgalmas ízeket, szokatlan ízkombinációkat és a zöldtea-por gyönyörű zöld színét, dobd össze ezt a különleges muffint. Naná, hogy egy nagy pohár matcha latte lesz a tökéletes ital mellette.

október21., 11:24

Mustra