Imádod az almás édességeket? Készítsd idén a kalácsot kedvenc gyümölcsöddel!

Bizony, az alma a kalács töltelékeként megállja a helyét. Mit megállja, az egyik legfinomabb kalácsféle ez a kelt tésztás-fahéjas finomság, amihez csak egy meleg mézes tej kell, és kész a tökéletes hétvégi reggeli.

Ha már haladó vagy, sodorj belőle csíkokat és fond össze.
Ha már haladó vagy, sodorj belőle csíkokat és fond össze.porosolka

Hozzávalók

A töltelékhez

  • 5 darab alma
  • 1 ek. fahéj (elhagyható)
  • 4 ek. barna cukor
  • 1 darab tojás a kenéshez
  • 1 darab biocitrom leve

A tésztához

  • 6 deka vaj felolvasztva
  • 2 deci tej
  • 2 ek. cukor
  • 2.5 deka élesztő
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 mk.
  • 50 deka liszt
  • 2 darab tojássárgája
  • 0.5 rúd vanília kikapart magjai
  • tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat reszeld le, szórd meg a barna cukorral és a fahéjjal, és citromozd meg kissé.

A langyos tejben futtasd fel az élesztőt egy kevés cukorral, majd ha ez megtörtént, a tészta hozzávalóit gyúrd rugalmas kalácsalapanyaggá. Ha ezzel is megvagy, pihentesd langyos helyen egy órán át, majd nyújtsd ki téglalap alakúra. Az almákat nyomkodd ki alaposan, terítsd szét a felületen, majd tekerd fel a tésztát, kend meg tojással és süsd készre 45 perc alatt egy kerek formában. 

Hogyan süssünk kalácsot? Limara megmondja! Hogyan süssünk kalácsot? Limara megmondja!

Nem mondjuk, hogy a kalácssütés egyszerű, de ha van egy tökéletes receptünk, és betartunk néhány szabályt, akkor garantált a siker - még jobb is lehet, mint a bolti.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Ez a gesztenyés-vörös áfonyás kalács tökéletes lesz húsvétra

A sűrű, aromás gesztenyemasszát nem csak karácsony könyékén érdemes felhasználnod. Tökéletes a húsvéti kalács ízesítőjeként, de a téli smoothie-ban vagy gyors kekszek alapanyagaként is nagyon finom. Legjobb barátja egy nagy kanál feketecseresznye-lekvár, ezzel érdemes megkóstolnod az elkészült kalácsszeleteket.

2021. március27., 12:52

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Gyors nyári almás-vaníliás feketeribizli-pite

Csak egy kis keverés-kavarás, egy nagyon kevés gyúrás, és máris kész ez a remek pite, ami a vaníliától és egy kevés rumtól lett még finomabb.

2021. szeptember3., 10:48

Kalács még izgalmasabban? Rumos mazsolával és naranccsal is próbáld ki!

Ha felnőtteknek készítesz kalácsot, kóstold meg ezt a rumos-mazsolásat. Ha a rum nem a legjobb barátod, amarettóval vagy narancslikőrrel is készítheted.

2021. március27., 10:44

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek