
Hozzávalók:
- 1 nagyobb darab bionarancs leve és héja
- 1 marék rumba áztatott mazsola
- 4 ek. narancsszörp
- 1 mk. só
- 60 deka liszt
- 2.5 deka élesztő
- 1 darab tojás
- 6 deka olvasztott vaj
- 1 tk. cukor
- 1 db tojás a kenéshez
- 2 db tojássárgája
- 1 deci langyos tej
Elkészítés:
Az élesztőt futtasd fel a cukorral a tejben, majd ha ez megtörtént, add a keverékhez a szörpöt és a vajat. Az átszitált liszthez keverd a sót, majd öntsd hozzá a vajas keveréket, és minden alapanyagot alapossan dolgozz el vele. Pihentesd a tésztát 60 percig, majd sodorj belőle rudakat, fond össze, és úgy is pihenetesd még fél órán át. Kend le tojással, és közepesen forró sütőben 40 perc alatt süsd készre.

Nem mondjuk, hogy a kalácssütés egyszerű, de ha van egy tökéletes receptünk, és betartunk néhány szabályt, akkor garantált a siker - még jobb is lehet, mint a bolti.
Tovább »