Alma-brie-rukkola quesadilla: francia–mexikói fúziós vacsora 10 perc alatt

A tortillalapok bármelyik fajtája remek alap a mexikói fogásokhoz, ahogy ahhoz is, hogy rendhagyó ízekkel dobjuk fel őket. Ez a francia hangulatú fogás remek reggeli, ami még finomabb akkor, ha egy kevés tárkonyos mézzel locsolod meg a tetejét.

Még több zöldséggel még izgalmasabb lesz.
Még több zöldséggel még izgalmasabb lesz.Manuta

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 kisebb darab alma felkockázva
  • 20 deka brie felcsíkozva
  • 2 marék rukkola
  • 4 darab tortillalap
  • 2 nagy evőkanál natúr krémsajt
  • ízlés szerint só, bors, tárkony
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg az almát az olajon egy kevés vízzel és barna cukorral. Kend meg a tortillalapokat a krémsajttal, sózd, bosozd és szórd meg egy kevés tárkonnyal, majd tedd rá a felcsíkozott sajtot, végül az almát és a rukkolát. Süsd néhány percig egy serpenyőben kis lángon, amíg mindkét oldala megpirul és a sajt elolvad.

kapcsolódó Teszt: melyik a jó tortilla?
Teszt: melyik a jó tortilla?

Mutatjuk, milyen tortillába csavarjon csirkecsíkokat vagy chili con carnét a jövőben. 10 fajta tortillát teszteltünk.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ha csak egy őszi desszertet próbálsz ki idén, az ez a tökös-sajtkrémes legyen az

Fura kombó, mégis isteni lesz a végeredmény. A már bekevert tésztát egy kisebb tepsiben, de akár muffinformákban is megsütheted, mindkét változatban remek lesz. A tetejére narancslikőrrel elkevert tejszínhab vagy fahéjjal ízesített mascarpone illik a legjobban.

október19., 11:24

Almás-mogyoróvajas zabkása – édes reggeli, ami nem dobja meg a vércukorszinted

Ezúttal nem hagyományosan, fahéjjal, hanem egy kevés mogyoróvajjal és friss, reszelt almával dobtuk fel a zabkásánkat. A jó emésztésért egy nagy kanál lenmagpelyhet is tettünk bele.

január15., 06:04

Gyors nyári almás-vaníliás feketeribizli-pite

Csak egy kis keverés-kavarás, egy nagyon kevés gyúrás, és máris kész ez a remek pite, ami a vaníliától és egy kevés rumtól lett még finomabb.

szeptember3., 10:48

Alma grillezve fahéjjal, karamellszósszal és granolával

Remek tavaszi és nyári finomság, ami tökéletesen helyettesíti a süteményeket egy-egy forró napon. Ha még egy kanál mogyoró- vagy karamellfagyi is akad a tetejére, tökéletes desszert lesz belőle a grillezett húsok után.

június2., 10:24

Mustáros-almás csirke fehérboros raguval – házi, gyúrt tészta tetején érdemes tálalnod

Egy kevés mustár jól áll az édeskés almafalatoknak és a pasztinák is fontos eleme a ragunak, ami jól harmóniába hozza a két egészen különböző ízt. Egy kevés mascarponétól pedig az egész sokkal krémesebb és még egy fokkal finomabb lesz.

március10., 12:52

Grillezettalma-saláta – joghurtos öntettel és pirított dióval lesz a legfinomabb

Grillezve egy kissé füstös aromát kap az alma, aminek ízét tökéletesen kiegészíti a dió és a mogyoróvajjal feltuningolt joghurtos öntet.

június5., 12:52

Mustra