
Az elkészült narancshéjat később süteményekben, csokiba mártva, a délutáni tejeskávéd mellett vagy egy jó forró gesztenyekrémleves tetején érdemes megkóstolnod.
Ha már unod a megszokott téli süteményeket, dobd össze el ezt a retró finomságot! Ez az egyszerű desszert jó kis rumos sziruppal készül, nálunk néhány szelet szirupban eltett narancsszelet dobta fel a tányéron.
Ha valami nagyon egyszerű desszertet készítenél az ünnep egyik napján, ez a gesztenyés finomság legyen az egyik. Tejszínnel, pirított dióval, maracujaszósszal, de akár egy sűrű csokiöntettel a tetején is nagyon finom.
Van olyan karácsonyi recept, amit idén ismertünk meg, és nem félünk továbbadni.
Miért szeretjük megajándékozni egymást? Sokat vizsgálják az ajándékozás pszichológiai és társadalmi jellemzőit.
Készíts mellé egy sűrű, vaníliás főzött krémet, dobd fel egy kevés citromhéjjal és citromlikőrrel, így lesz a legtökéletesebb a végeredmény.
Szárnyasok és visszafogottan fűszerezett vörös húsok mellett is különleges ez a téli fűszerekkel sült, édeskés pasztinák, ami mellé készíts még egy adag házi tésztát vagy friss, balzsamecetes, olasz hangulatú salátát.
A gesztenye mellett bacon, alma, cékla és lila hagyma teszi izgalmassá ezt a salátát, amit meleg, fokhagymás vajban átforgatott főtt gesztenyével érdemes tálalnod.
Alacsony szénhidráttartalommal is készülhet ez a téli klasszikus, már mutatjuk is, hogyan lesz a legfinomabb mandulaliszttel!
Ahány ház, annyi szokás. Nálatok kötelező, illik, vagy nem kell szép ruhába bújni?
Ha még nem kóstoltad, de te is szereted a hagyományos gubát, itt az ideje, hogy a vaníliasodó tojáslikőrrel, szerecsendióval és egy kis narancsszörppel készüljön.
Ha pedig a süti nem lenne elég, tálald egy kevés növényi tejszínnel és egy kis rummal elkevert meggylekvárral.
Ugye, hogy nem próbáltad még a gesztenyét tésztaételekben? Vega változatban nagyon finom zsályával és pecorinóval, magyarosan pedig kolbásszal, friss snidlinggel és petrezselyemmel készítsd.
Izgalmas vendégváró, ami egy pirítós mellett szuper reggelire is. Már csak néhány zöldségfalat és egy karamellás tej kell a tökéletes napindításhoz.
Hogyan lett a karácsonyi időszak kötelező eleme Csajkovszkij balettje?
Naná, hogy fűszeres, rumos meggyel készül ez az isteni téli palacsinta, ami a kedvencünket egy kicsit még alkalmibbá és izgalmasabbá varázsolta.
A gesztenye és egy kevés rum teszi igazán téli hangulatúvá ezt a desszertet, ami akkor a legfinomabb, ha egy adag rumos meggyel és frissen felvert tejszínhabbal tálalod.
Lepd meg a vendégeket idén egy nagy adag svéd forralt borral! Tálalj mellé fahéjas kekszeket és egy nagy tál frissen sült gesztenyét a tökéletesen téli hangulathoz.
Akár édesítővel is készítheted ezt az egyszerű édességet, ami egy sűrű csokoládészósszal desszert, anélkül pedig jó kis vendégváró lehet.
Ezt tedd a sértődésmentes év végi rokonozás érdekében.
Adtunk már néhány trifle-receptet idén is, amit nagyon szeretünk, mert gyorsan és egyszerűen elkészíthető, akár a gyerekekkel is. Itt egy újabb téli, almás és fahéjas változat, amit most kezdőbarát változatban, pudingporral készítettünk el.
Ha egy hagyományos, hússal és baconnel készült fogást ünnepivé varázsolnál, adj hozzá egy kevés gesztenyét és vörös áfonyát, ami akár a töltelékben, akár a mellé kínált köretben is megjelenhet. Egy egyszerű rukkolasalátát is remekül feldob ez a kombináció.
Ha igyekszel növényi alapú, egészséges fogásokat készíteni, akkor azt javasoljuk: az ünnepekkor se mondj le erről a hasznos vállalásról. Helyette készítsd a desszertet vaníliás avokádóalappal és tálald friss avokádóraguval ezt a különlegességet.
A szarvasgombaolaj nem fogy túl könnyen, mert csak nagyon visszafogott ízek mellett működik igazán, de ebben a csokis desszertben tökéletes helye van, főleg ünnepek környékén.
Ha eddig minden évben a gyerek öröme körül forgott a karácsony, akkor nagyon üresnek és magányosnak érezheted a lakást nélküle.
Esetenként akár orvoshoz is kell fordulni a pók által okozott sérülés miatt.
Nem biztos, hogy minden furcsa törvénnyel egyetértünk, de mindegyiket be kell tartanunk, ha nem akarunk bajba kerülni.