Sülthagyma-leves kecskesajttal – hétköznap és ünnepekkor is bevetheted

Egy-egy egyszerű fogás előtt érdemes tálalnod ezt az aromás levest, ami akkor a legfinomabb, ha nem marad ki belőle egy kevés fehérbor sem. Tejszínnel és jó sok borssal még gazdagabb lesz a végeredmény.

Ha a kecskesajtot túl aromásnak találod, olvasztott mozzarellaszeletekkel készítsd.
Ha a kecskesajtot túl aromásnak találod, olvasztott mozzarellaszeletekkel készítsd.Fotó: GMVozd

Hozzávalók 4 személyre:

A leveshez

  • 5 darab vöröshagyma felszeletelve
  • 4 ek. olívaolaj
  • 8 deci zöldségalaplé
  • 1 ek. barna cukor
  • 1 deci fehérbor
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 2 deci tejszín
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 ek. puha vaj

A tetejére

  • 4 kisebb darab barnakenyér-szelet
  • 5 deka kecskesajt
  • 1 evőkanál natúr krémsajt
  • ízlés szerint só, szerecsendió, gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén puhítsd meg a hagymát a cukorral, majd öntsd fel a borral. Öt perc után add hozzá az alaplevet, sózd és borsozd, majd kis lángon főzd negyedórán át. Ha ezzel megvagy, add hozzá a tejszínt és vedd le a tűzről. A kenyeret pirítsd meg és a sajt-kecskesajt keverékkel kend meg, fűszerezd, majd tálald a leves mellett. Ha a kecskesajtot túl aromásnak találod, olvasztott mozzarellaszeletekkel készítsd. 

Alapkonyha: leves mindenkinek
Alapkonyha: leves mindenkinek

Leveses összeállításunkat jó szívvel ajánljuk minden konyhai kezdőnek, ezeket ugyanis tényleg nem lehet elrontani. Ráadásul egy jó leves szükség esetén elmegy főételnek is, csak legyen hozzá elég kenyér.

Tovább »

Még több recept

Garnéla és édeskömény: különleges, mégis egyszerűen elkészíthető leves a végeredmény

Ha idén karácsony környékén a halat valami másra cserélnéd, próbáld ki ezt a levest garnélával és édesköménnyel. Tökéletes fogás az ünnepek második és harmadik napján is, amikor már semmi kedved a nehéz ételekhez.

november21., 06:24

A burgonyasaláta is lehet egészségesebb, mutatjuk, hogyan!

Ha szereted a majonézes változatot, ám mégis ritkán eszel belőle, mert túlságosan kalóriadús, cseréld az öntet felét joghurtra, és turbózd fel a salátád annyi zöldséggel, amennyivel csak lehetséges!

november19., 06:24

Csirkével és articsókával készül egyik kedvenc őszi levesünk

Nagy kedvencünk az articsóka, amit pizzák tetején és tésztaételek hozzávalójaként is próbáltunk már. Levesben is finom, főleg ebben a gyors, csirkehúsos változatban.

november15., 06:04

Ezt az elegáns lazacos burgonyalevest egy kevés reszelt narancshéjjal tettük izgalmassá

Ha nem tudsz főzni, akkor is nyugodtan belekezdhetsz ebbe a levesbe, ami különleges neve ellenére egy pofonegyszerűen összedobható finomság. A narancstól izgalmas, a lazaccal nem hétköznapi leves lesz a végeredmény.

november20., 06:24

Sült alma sajttortahangulatban – krémsajttal sajnos minden finomabb

Egy ilyen klassz, egészséges, növényi fogásnak egyáltalán nem árt egy kanálka krémsajt és egy kevés kekszmorzsa. Ha a krémes extrát citromos-vaníliásra készíted, úgy lesz igazán tökéletes a végeredmény.

november21., 06:24

Hallottál már az almavajról? Mostantól az elkészítése sem okoz majd gondot

Az almavaj nem az alma és vaj kombinációját takarja. Ebben a klassz szószban egyáltalán nincs vaj, úgyhogy aki elnevezte a cuccot, valamivel jobb munkát is végezhetett volna. De akkor mi ez a sötét kulimász? Az almavaj lényegében tömény almaszósz. Általában az alma mellett gyakran használt fűszerekkel ízesítik – fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval –, majd hosszabb ideig főzik, amíg végül egy sötétbarna, mélyen karamellizált, kenhető, intenzív almaízű szósz lesz a végeredmény.

november18., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.