Sülthagyma-leves kecskesajttal – hétköznap és ünnepekkor is bevetheted

Egy-egy egyszerű fogás előtt érdemes tálalnod ezt az aromás levest, ami akkor a legfinomabb, ha nem marad ki belőle egy kevés fehérbor sem. Tejszínnel és jó sok borssal még gazdagabb lesz a végeredmény.

Ha a kecskesajtot túl aromásnak találod, olvasztott mozzarellaszeletekkel készítsd.
Ha a kecskesajtot túl aromásnak találod, olvasztott mozzarellaszeletekkel készítsd.GMVozd

Hozzávalók 4 személyre:

A leveshez

  • 5 darab vöröshagyma felszeletelve
  • 4 ek. olívaolaj
  • 8 deci zöldségalaplé
  • 1 ek. barna cukor
  • 1 deci fehérbor
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 2 deci tejszín
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 ek. puha vaj

A tetejére

  • 4 kisebb darab barnakenyér-szelet
  • 5 deka kecskesajt
  • 1 evőkanál natúr krémsajt
  • ízlés szerint só, szerecsendió, gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén puhítsd meg a hagymát a cukorral, majd öntsd fel a borral. Öt perc után add hozzá az alaplevet, sózd és borsozd, majd kis lángon főzd negyedórán át. Ha ezzel megvagy, add hozzá a tejszínt és vedd le a tűzről. A kenyeret pirítsd meg és a sajt-kecskesajt keverékkel kend meg, fűszerezd, majd tálald a leves mellett. Ha a kecskesajtot túl aromásnak találod, olvasztott mozzarellaszeletekkel készítsd. 

kapcsolódó Alapkonyha: leves mindenkinek
Alapkonyha: leves mindenkinek

Leveses összeállításunkat jó szívvel ajánljuk minden konyhai kezdőnek, ezeket ugyanis tényleg nem lehet elrontani. Ráadásul egy jó leves szükség esetén elmegy főételnek is, csak legyen hozzá elég kenyér.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Zöldségleves csirkés húsgolyókkal, krémesen

Egy gyors finomság, ami még a diétába is remekül beilleszthető. Készítheted magyarosan, olasz fűszerekkel, de akár tejfölös habarással, citromos-tárkonyos változatban is.

szeptember11., 10:44

Készítsd a hétvégi rántott húst őszi hangulatban, szerecsendióval és gyömbérrel

A mézeskalács legismertebb fűszerei nemcsak süteményekben és pohárkrémekben finomak, hanem a rántott hús ízesítőjeként is. Már mutatjuk is, hogyan készítsd őszi változatban!

október24., 09:24

Recept hétvégére: dobj össze egy gyors húslevest ázsiai aromákkal!

A hagyományos húsleves tökéletes vasárnapra, de abból már mindenkinek van egy jó receptje. Ha egy kis csavarral készítenéd ezt a finomságot, dobd össze ázsiai hangulatban, mert úgy is nagyon finom.

október24., 10:24

Ezt a remek, húsos ragulevest dobd össze a hétvégén!

Citrommal és tárkonnyal ízesítettük ezt a remek ragulevest, amit ha még gazdagabbá tennél, egy kis házi csipetkét is főzz bele.

október24., 07:32

Kedvenc őszi desszertünk receptje: Rákóczi-túrós pohárkrém

Szeretjük mi a hagyományos Rákóczi-túróst is, az egyetlen baj vele, hogy rá kell szánni néhány órát a hétvégéből, aztán pedig addig malmozni, amíg kihűl. Ha van annyi időd, dobd össze az eredetit, ha pedig az ízeit szeretnéd érezni, ezt a szupergyors alternatívát készítsd el! Ősszel egy kis tökpüré is feldobhatja a lekváros réteget, nemcsak finomabb, de egészségesebb is lesz tőle a desszerted.

október24., 14:04

Gyors karfiolleves füstölt sajttal: egyszerű recept vacsorára

Egyik kedvenc alapanyagunk a karfiol, a fülstölt sajtot pedig azért szeretjük, mert bármelyik unalmas forgásból azonnal abbahagyhatatlan lesz, ha egy adagot rászórunk. Legyen szó párolt zöldségről, frissen kifőtt tésztáról vagy grillezett csirkemellről, egy indokolatlan adag alpesi füstölt azonnal tízpontossá varázsolja.

október16., 06:24

Mustra