Sülthagyma-leves kecskesajttal – hétköznap és ünnepekkor is bevetheted

Egy-egy egyszerű fogás előtt érdemes tálalnod ezt az aromás levest, ami akkor a legfinomabb, ha nem marad ki belőle egy kevés fehérbor sem. Tejszínnel és jó sok borssal még gazdagabb lesz a végeredmény.

Ha a kecskesajtot túl aromásnak találod, olvasztott mozzarellaszeletekkel készítsd.
Ha a kecskesajtot túl aromásnak találod, olvasztott mozzarellaszeletekkel készítsd.GMVozd

Hozzávalók 4 személyre:

A leveshez

  • 5 darab vöröshagyma felszeletelve
  • 4 ek. olívaolaj
  • 8 deci zöldségalaplé
  • 1 ek. barna cukor
  • 1 deci fehérbor
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 2 deci tejszín
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 ek. puha vaj

A tetejére

  • 4 kisebb darab barnakenyér-szelet
  • 5 deka kecskesajt
  • 1 evőkanál natúr krémsajt
  • ízlés szerint só, szerecsendió, gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén puhítsd meg a hagymát a cukorral, majd öntsd fel a borral. Öt perc után add hozzá az alaplevet, sózd és borsozd, majd kis lángon főzd negyedórán át. Ha ezzel megvagy, add hozzá a tejszínt és vedd le a tűzről. A kenyeret pirítsd meg és a sajt-kecskesajt keverékkel kend meg, fűszerezd, majd tálald a leves mellett. Ha a kecskesajtot túl aromásnak találod, olvasztott mozzarellaszeletekkel készítsd. 

kapcsolódó Alapkonyha: leves mindenkinek
Alapkonyha: leves mindenkinek

Leveses összeállításunkat jó szívvel ajánljuk minden konyhai kezdőnek, ezeket ugyanis tényleg nem lehet elrontani. Ráadásul egy jó leves szükség esetén elmegy főételnek is, csak legyen hozzá elég kenyér.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Diós, barackos kevert süti – baracklekvárral és friss krémsajttal a tetején tálald

Ha gyerekek nem esznek belőle, egy adag diólikőr is kerülhet az édesített krémsajtba annak érdekében, hogy ez az egyszerű süti még finomabb legyen.

július23., 10:24

Ez a mexikói csirkeleves avokádóval a tetején és nagyon csípősen a legfinomabb

Mexikói hangulatban is készülhet leves egyik kedvenc alapanyagunkból, már mutatjuk is, hogyan. Ha szereted a csípőset, vedd elő csiliszószt vagy a jalapeñót, bármelyik finom lesz a tetejére kanalazott tejföl tetején.

május22., 11:24

Nyári, kukoricás raguleves vegán módra

Egy kissé édeskés leves lesz az alig negyedórás főzés végeredménye, ami mexikói fűszerekkel, csípősen a legfinomabb. Ha nem szeretnéd túl fűszeresre, akkor tárkonyt vagy bazsalikomot adj hozzá.

június13., 10:52

Még egy tipp izgalmas levesekre: kókuszos, ázsiai rizsleves

Ne ijedj meg a fura kombinációtól, egy kicsit thai hangulatban készítettük ezt a gazdag fogást, és nem bántuk meg. A tetején elférnek a gyömbérszeletek, a mungóbabcsíra és bármilyen grillezett tengeri herkentyű.

május22., 10:44

Fűszeres-őszibarackos kevert süti nyárra – egy kis karamellszósz teszi igazán érdekessé

A karamellhez elég, ha kis lángon melegítesz néhány evőkanál cukrot, és ha aranybarna, akkor egy kevés sót, vajat és tejszínt adsz hozzá. Létezik ennél egyszerűbb és finomabb öntet?

július24., 12:52

Grillezett barack-kecskesajt leves – néhány perces nyári finomság

Ha szereted a különleges kombinációkat, mindenképpen próbáld ki a kecskesajt és a nektarin kombinációját. Egy kis csilivel és mézzel még izgalmasabbá teheted a fogást.

július2., 10:24

Mustra