Hozzávalók 4 személyre
A leveshez
- 5 darab vöröshagyma felszeletelve
- 4 ek. olívaolaj
- 8 deci zöldségalaplé
- 1 ek. barna cukor
- 1 deci fehérbor
- ízlés szerint só és frissen őrölt bors
- 2 deci tejszín
- 2 ek. olívaolaj
- 1 ek. puha vaj
A tetejére
- 4 kisebb darab barnakenyér-szelet
- 5 deka kecskesajt
- 1 evőkanál natúr krémsajt
- ízlés szerint só, szerecsendió, gyömbér
Elkészítés:
A forró zsiradékok keverékén puhítsd meg a hagymát a cukorral, majd öntsd fel a borral. Öt perc után add hozzá az alaplevet, sózd és borsozd, majd kis lángon főzd negyedórán át. Ha ezzel megvagy, add hozzá a tejszínt és vedd le a tűzről. A kenyeret pirítsd meg és a sajt-kecskesajt keverékkel kend meg, fűszerezd, majd tálald a leves mellett. Ha a kecskesajtot túl aromásnak találod, olvasztott mozzarellaszeletekkel készítsd.
Leveses összeállításunkat jó szívvel ajánljuk minden konyhai kezdőnek, ezeket ugyanis tényleg nem lehet elrontani. Ráadásul egy jó leves szükség esetén elmegy főételnek is, csak legyen hozzá elég kenyér.
Tovább olvasom