A zeller és a szarvasgomba tökéletes ebben a karácsonyi levesben

Szarvasgombával vagy azzal ízesített olajjal is készülhet ez a remek leves, ami akkor a legfinomabb, ha a zeller és a szarvasgomba aromáját egy-egy adag ropogós almacsipsz kíséri.

Már csak az alma és a mogyoró hiányzik a tetejéről.
Már csak az alma és a mogyoró hiányzik a tetejéről.Fotó: nata_vkusidey

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 közepes darab zellergumó felkockázva
  • 4 deci zöldségalaplé
  • 2 deci tejszín
  • ízlés szerint só, bors, kakukkfű
  • 1 marék pirított mogyoró durvára törve
  • 2 evőkanál szarvasgombaolaj
  • 6 deka almacsipsz
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a zellert az alaplében, majd vedd le a tűzről és turmixold krémesre a tejszínnel. Ízesítsd sóval, borssal és kakukkfűvel, majd egy kevés szarvasgombaolajjal, mogyoróval és almacsipsszel tálald. 

Alapkonyha: leves mindenkinek
Alapkonyha: leves mindenkinek

Leveses összeállításunkat jó szívvel ajánljuk minden konyhai kezdőnek, ezeket ugyanis tényleg nem lehet elrontani. Ráadásul egy jó leves szükség esetén elmegy főételnek is, csak legyen hozzá elég kenyér.

Tovább »

Még több recept

Sült alma sajttortahangulatban – krémsajttal sajnos minden finomabb

Egy ilyen klassz, egészséges, növényi fogásnak egyáltalán nem árt egy kanálka krémsajt és egy kevés kekszmorzsa. Ha a krémes extrát citromos-vaníliásra készíted, úgy lesz igazán tökéletes a végeredmény.

november21., 06:24

Próbáltad már a pulykasültet naranccsal és csilivel?

Ha még pikánsabbá tennéd, készíts narancsszörpből, olvasztott vajjal, narancslével és narancshéjjal egy enyhén sós mázat hozzá, majd kenegesd meg vele, ha elkészült, és szórd meg kissé összetört csilipelyhekkel.

november20., 06:24

Így lesz elegánsabb a munkahelyi ebéded – csirkés szendvics szarvasgombával

Egy szelet grillezett csirke, egy kevés rozskenyér és egy kis szarvasgomba a citromos majonéz mellé, és máris szuper menő ebédet vagy klassz útravalót készítettél.

március26., 06:00

Garnéla és édeskömény: különleges, mégis egyszerűen elkészíthető leves a végeredmény

Ha idén karácsony környékén a halat valami másra cserélnéd, próbáld ki ezt a levest garnélával és édesköménnyel. Tökéletes fogás az ünnepek második és harmadik napján is, amikor már semmi kedved a nehéz ételekhez.

november21., 06:24

Gyömbéres édesburgonya-pite – gesztenyerózsákkal a tetején varázsolhatod ünnepivé

Kevesebb cukorral készítve, kis adagokban előételként is bevetheted, egy nagy piteformában sütve pedig különleges desszert lehet egész télen ez az ünnepi édesburgonya-pite. Ha a karácsonyi időszakban tálalod, tejszínes, édesített gesztenyemasszából nyomj a tetejére díszítést a még különlegesebb ízekért.

november25., 06:24

Halászlé helyett valami izgalmas: zellerkrémleves citromos-csípős garnélával

Karácsonyi változatban egy kis garnélával dobtuk fel ezt az édeskés, krémes fogást. A kis fűszeres rákfalatokkal könnyű, de mégis különleges leves lett belőle.

2019. november22., 10:44

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.