Hozzávalók 2 személyre
- 1 közepes darab zellergumó felkockázva
- 4 deci zöldségalaplé
- 2 deci tejszín
- ízlés szerint só, bors, kakukkfű
- 1 marék pirított mogyoró durvára törve
- 2 evőkanál szarvasgombaolaj
- 6 deka almacsipsz
Elkészítés:
Főzd meg a zellert az alaplében, majd vedd le a tűzről és turmixold krémesre a tejszínnel. Ízesítsd sóval, borssal és kakukkfűvel, majd egy kevés szarvasgombaolajjal, mogyoróval és almacsipsszel tálald.
Leveses összeállításunkat jó szívvel ajánljuk minden konyhai kezdőnek, ezeket ugyanis tényleg nem lehet elrontani. Ráadásul egy jó leves szükség esetén elmegy főételnek is, csak legyen hozzá elég kenyér.
Tovább olvasom