Mézeskalácsfűszerekbe forgatott magvak – ebből csomagolj mindenkinek!

A magvak szuperegészséges rágcsálnivalók, ezért tökéletesek vendégvárónak, és egészséges ajándékként is. Főleg, ha egy kis mézeskalács-aromát is kapnak. Nálad még a legnagyobb egészségmániásoknak is jut majd valami különlegesség, ráadásul úgy, hogy negyedóra alatt dobtad össze az egészet.

Ezek a klassz, aromás téli fűszerek nem csak egyetlen sütiben, a mézeskalácsban működnek jól, prímán elférek a viszonylag semleges magvak mellett is. Sós és édes falatkák egyben, úgyhogy nagyon izgalmas nassolnivalók kerülnek majd a csomagba.

GettyImages-157510986
Fotó: SilviaJansen

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 1 bögre olajos magkeverék
  • 1 mokkáskanál
  • 1 teáskanál porcukor
  • 1 evőkanál őrölt gyömbér, fahéj, kardamom, csillagánizs (összesen 1 evőkanálnyi)
  • 1 teáskanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

Válassz ki megajándékozottanként egy-egy bögre olajos magvat a kedvencei közül. Forgasd át a magvakat egy kis felmelegített vaj, só és cukor keverékén, majd még melegen mehetnek rájuk a fűszerek, és keverd el azokkal is. Ha egy kicsit pirítanád, tedd sütőpapírra, és mehet a 180 fokos sütőbe úgy negyedórára. A legfontosabb, hogy adj nekik időd kihűlni, mielőtt becsomagolnád. Ha még érdekesebbé tennéd, néhány aszalt gyümölcsöt vagy egy kis kanál cayenne-borsot is adhatsz az izgalmas mixhez.  

Ezért olyan egészséges magokat rágcsálni
Ezért olyan egészséges magokat rágcsálni

Mindegyik megannyi apró tápanyagbomba, viszont tele vannak kalóriával, szóval csak mértékkel.

Tovább »

Még több recept

Mandulás aszaltszilva-torta vaníliás tejszínhabbal – karácsonyra tökéletes lesz!

Ez a desszert szuper, ha már unod a megszokott karácsonyi édességeket, és valami újat készítenél. A mandula és az aszalt szilva nagyszerűen összeillenek, a vaníliás tejszínhab pedig egy nagyszerű, visszafogott és krémes kísérő a különleges karácsonyi süti tetején.

2019. december20., 11:24

Borsos-csilis forralt bor málnasziruppal – így még biztosan nem kóstolták a vendégeid!

Egy kis málnaszörp, fekete bors, egy kevés Cayenne-csili, és máris még finomabb lett az, amit ezek nélkül is szerettünk.

2019. december19., 09:20

Dobj össze egy egyszerű angol desszertet az ünnepekre: málnás-mandulás trifle

Csak a Jóbarátok óta gondoljuk, hogy a trifle egy elrontható édesség, valójában nagyon kell koncentrálni, hogy az ember ne rétegezze jól egymásra a hozzávalókat.

2019. december18., 11:30

Szuper gyors édesség süti helyett – 3 összetevős mini mogyorókrémfalatok

Gyors és menő desszert a sok karácsonyi süti után, helyett vagy mellett, aminek a készítését a legtapasztalatlanabb segítőkre is rábízhatod.

2019. december18., 10:40

Fenséges fahéjas csiga muffinformában glutén- és cukormentesen

Brutálfinom fahéjas csiga muffinformában, gluténmentes, élesztőmentes, cukormentes verzióban.

február25., 12:00

Egyszerű, ünnepi vendégváró: parmezános sajtgolyók snidlingbundában

Szeretjük, mert egy kicsit izgalmasabb, mint néhány szelet keksz és sós mogyoró, mégis hamar elkészül, és azok a vendégek is örülnek majd neki, akik nem rajongói az édes vendégváró falatkáknak.

2019. december17., 11:20

Mustra