Mézeskalácsfűszerekbe forgatott magvak – ebből csomagolj mindenkinek!

A magvak szuperegészséges rágcsálnivalók, ezért tökéletesek vendégvárónak, és egészséges ajándékként is. Főleg, ha egy kis mézeskalács-aromát is kapnak. Nálad még a legnagyobb egészségmániásoknak is jut majd valami különlegesség, ráadásul úgy, hogy negyedóra alatt dobtad össze az egészet.

Ezek a klassz, aromás téli fűszerek nem csak egyetlen sütiben, a mézeskalácsban működnek jól, prímán elférek a viszonylag semleges magvak mellett is. Sós és édes falatkák egyben, úgyhogy nagyon izgalmas nassolnivalók kerülnek majd a csomagba.

GettyImages-157510986
SilviaJansen

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 1 bögre olajos magkeverék
  • 1 mokkáskanál
  • 1 teáskanál porcukor
  • 1 evőkanál őrölt gyömbér, fahéj, kardamom, csillagánizs (összesen 1 evőkanálnyi)
  • 1 teáskanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

Válassz ki megajándékozottanként egy-egy bögre olajos magvat a kedvencei közül. Forgasd át a magvakat egy kis felmelegített vaj, só és cukor keverékén, majd még melegen mehetnek rájuk a fűszerek, és keverd el azokkal is. Ha egy kicsit pirítanád, tedd sütőpapírra, és mehet a 180 fokos sütőbe úgy negyedórára. A legfontosabb, hogy adj nekik időd kihűlni, mielőtt becsomagolnád. Ha még érdekesebbé tennéd, néhány aszalt gyümölcsöt vagy egy kis kanál cayenne-borsot is adhatsz az izgalmas mixhez.  

Ezért olyan egészséges magokat rágcsálni Ezért olyan egészséges magokat rágcsálni

Mindegyik megannyi apró tápanyagbomba, viszont tele vannak kalóriával, szóval csak mértékkel.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Készíts klassz fasírtot a karácsonyi maradékokból!

Ha maradt egy kevés darált hús a töltött káposztából és egy kevés aszalt gyümölcs a sütemények alapanyagai közül, ezt a finomságot dobd össze!!

2020. december24., 06:24

Ebben van a maradék sajtok helye: gyors, sütőporos kenyér sajttal és fűszerekkel

Reggelire és a vacsora mellé is remek ez az egyszerű sütőporos kenyér, ami annyira talán nem puha és levegős, mint élesztővel és kovásszal készült társai, cserébe egy gyors keverés és egy rövid sütés után már szeletelheted is.

2020. december26., 06:04

Csak egy gyors linzertészta kell ehhez a habcsókos sütihez

Dobj össze néhány kerek kekszet, kend meg kedvenc lekvároddal vagy téli fűszeres sajtkrémmel és helyezz mindegyik tetejére egy-egy habcsókot. Még a szilveszteri éjfélváráshoz is remek nass lesz belőle, ami nem mellesleg megmenti az ünnepek sokadik napján már kissé unalmas habcsókmaradékokat is.

2020. december23., 06:04

Még egy isteni karácsonyi maradékmentő szendvics, édes és sós ízek kombinációjából

Egy nagy kanál narancslekvár és szerecsendió dobja fel ezt a klassz szendvicset, nem is kell mellé más, csak néhány maradék sültpulyka-szelet és pár salátalevél.

2020. december25., 06:28

Maradt egy kis mézeskalács? Készíts belőle téli pohárkrémet!

Téli kedvencünk, a narancslekvár ebben a desszertben is remek, ha van otthon egy nagy adag mézeskalács, mártsd narancslikőrös szirupba, és dobd össze ezt a szuper desszertet.

2020. december27., 06:04

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek