Házi édesség a fa alá: fehér csokis-narancslikőrös trüffelgolyók

Na oké, ez azért már sok a jóból – mondhatnánk, ha ez az egész tényleg zavarna minket. Nincs azzal semmi gond, hogy egy csomó finomságot összehoz ez a szuper trüffel: a konyhában csak ritkán használt narancslikőrt, a fehér csokit és az édességet, amit úgy általában imádunk.

Felnőttváltozatban narancslikőrrel készítsd, gyerekverzióban kókuszba forgasd, ínyenceknek matchát keverj hozzá, magadnak pedig tegyél félre mindegyikből.

Kókuszba forgatva.
Kókuszba forgatva.SrdjanPav

Hozzávalók 3 adaghoz

  • 1 evőkanál vaj
  • 80 ml habtejszín
  • 2 evőkanál narancslikőr
  • 35 deka fehér csoki
  • 1 fél mokkáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd fel a  tejszínt a vajjal, és forgasd bele az apróra tört csokit, hogy  teljesen elolvadjon. Ha szép sima a keverék, add hozzá a sót és a narancslikőrt is. Amikor langyosra hűlt, keverd át robotgéppel, és amint formázható, készíts belőle golyókat. Ha elkészültek, forgasd meg őket fehér- vagy étcsokireszelékben, kókuszreszelékben vagy kakaóporban. 

Húsvéti bonbon: tojáslikőrös trüffel Húsvéti bonbon: tojáslikőrös trüffel

Ha nagyon jószívű, készítheti a locsolóknak. De mi megértjük, ha inkább eldugja előlük, és megtartja saját magának, esetleg a családnak.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Maradt egy kis mézeskalács? Készíts belőle téli pohárkrémet!

Téli kedvencünk, a narancslekvár ebben a desszertben is remek, ha van otthon egy nagy adag mézeskalács, mártsd narancslikőrös szirupba, és dobd össze ezt a szuper desszertet.

2020. december27., 06:04

Maradt egy kevés gesztenye? Narancslikőrös gesztenyebonbonokat készíts belőle!

A két ünnep között talán több idő jut a gasztro-kézműveskedésre, és ha neked is akad fél órád, dobd össze ezeket a falatkákat a maradék adag gesztenyéből. A narancslikőrt akár mandulással is helyettesítheted, azzal is nagyon finom lesz a végeredmény.

2020. december24., 06:24

Még egy klassz előétel az ünnepekre: gyors lazacos kosárkák

Akár karácsonyi vendégváró is lehet ez a finomság, de egy hosszabb menüsor előtt előételként is bevetheted. Ha téli hangulatúvá varázsolnád, egy kevés friss gyömbérrel és egy csipet szerecsendióval érdemes megtenned.

2020. december25., 06:28

Ezek a halfasírtok tökéletesek akár karácsonyra is

Előételként, szendvicsbe, de édesburgonyacsipsszel és lilaburgonya-pürével akár különleges főételként is tálalhatod ezeket a pikk-pakk összedobható, egészséges falatokat. Snidlinges-szerecsendiós majonézt érdemes kínálnod mellé.

2020. december23., 06:04

Köret és főétel is lehet: gesztenyés kuszkusszal töltött padlizsán

Húsok mellé keleti hangulatú köret, vega és diétázó vendégek számára remek karácsonyi finomság ez a gesztenyével és áfonyával tálalt, jó sok fűszeres kuszkusszal megtöltött finomság.

2020. december18., 06:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek