Bevállalósaknak keresel gasztromeglepetést? Ez a karamellizálthagyma- és bacondzsem csilivel tökéletes lesz!

Valódi macsóknak, csípőset kedvelő nőknek, bevállalósaknak és tulajdonképpen bárkinek príma ajándék, aki imádja a finomságokat, és szerinted lesz kedve ezt az izgalmas triót kipróbálni.

Feldobja az egyszerű húsokat, egy gyors esti szendvicset, házi hamburgert, zöldségköretet, de tökéletes rántotta mellé és egy frissen kifőtt házi tészta tetején is, egy kis mozzarellával. Vágj bele az elkészítésébe bátran, mert egyszerű, dobálós finomság, semmi bonyolult nem lesz benne. Ha ajándékba adod, jobb, ha előre nyomtatsz neki címkét a recepttel, így nem kell majd egyenként leírnod mindenkinek utólag.

Sajtokkal és pirítóssal a  legfinomabb.
Sajtokkal és pirítóssal a legfinomabb.Fotó: minadezhda

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 4 evőkanál felkockázott bacon
  • 6 fej lila hagyma, kis kockákra vágva
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 mokkáskanál cayenne bors
  • 1 teáskanál
  • 1 nagy evőkanál barna cukor
  • 1 fél mokkáskanál rozmaring, fehér bors, fokhagymapor, mustármag
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 1 deci vörösbor
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a kockára vágott szalonnát, majd add hozzá a vajat, a bort és a hagymát. Úgy 10 perc után mehetnek hozá a fűszerek és ízesítők, ezek után adj neki kis lángon 40 percet. (Ha úgy látod, hogy szükséges, pótold a vizet alóla.) Ha elkészült, kóstold meg, és sózd, ha még szükséges, majd mehet egy befőttesüvegbe, ebben legalább egy hétig elláll a hűtőben.  

Hogyan készül a bacon?
Hogyan készül a bacon?

Milyen húsból készül? Mitől olyan ellenállhatatlan? És miben más az iparilag előállított, mint a hagyományos?

Tovább »

Még több recept

Lehet még finomabb a kedvenced: somlói karácsonyi változatban, gesztenyével és rummal

A somlói mondjuk jöhet akár reggeli előtt is, még a hagyományos változatban is. Tuningolni nem kell rajta semmit, ám ha mégis megtennéd, egy kis rumos gesztenyemasszával teheted ünnepivé.

2019. december19., 11:30

Retró házi süti mentesen

A kókuszkocka örök és megunhatatlan. Elkészítése is pofonegyszerű, és senkinek nem kell lemondania róla.

február25., 11:20

Egyszerűen összedobható, mégis különleges: lazacccal és savanyú uborkás sajtkrémmel töltött burgonya

Egy nagy adag újhagymás tejföllel lesz igazán olyan ez a fogás, amit biztosan nem egyszer készítesz majd el. Egyszerű, ismerős és mégis különleges, ráadásul nem kell mellette szobroznod a konyhában. Amíg sül a krumpli, összekevered a tölteléket, és jó hidegen kanalazod a langyos burgonyák közepébe.

február23., 09:20

Dobj össze egy egyszerű angol desszertet az ünnepekre: málnás-mandulás trifle

Csak a Jóbarátok óta gondoljuk, hogy a trifle egy elrontható édesség, valójában nagyon kell koncentrálni, hogy az ember ne rétegezze jól egymásra a hozzávalókat.

2019. december18., 11:30

Egy szuper süti az ünnepekre: narancsos mézeskalácstorta gyömbéres-konyakos töltelékkel

Ha lenne a karácsonynak hivatalos desszertje, az egészen biztosan valami ehhez hasonló, mézeskalácsfűszeres, narancsos, habos édesség lenne, pedig még igazi mézeskalács sincs benne.

2019. december20., 12:04

Ír krémlikőrös torta kávés piskótával – ennél elegánsabb desszert az ünnepekre sem kell

A kesernyés kávé nagyon jól kihoz minden csokoládés ízt, és remek társa az édes krémeknek is. A sok hagyományos édesség között ez a különleges, likőrös lesz a király.

2019. december17., 12:01

Mustra