Különleges ajándék, akár magadnak is: vaníliás sós karamell

Nyammogni rajta is csodálatos, remekül feldobja a latyakos-stresszes napokat, de morzsolható pohárkrémekbe, olvasztható tejbe, és ezerféleképpen felhasználható. Legfontosabb funkciója mégis az, hogy rád emlékeztetni majd a megajándékozottat.

Nem is kell hozzá más, csak egy celofán vagy egy rusztikus papírzacskó és néhány színes szalag, esetleg egy-két kedves gondolat egy üdvözlőkártyán. Az már csak hab a tortán, hogy nem kell vele sokat dolgoznod, mégis adsz valami személyeset. Ha van kedved, dobd fel a tetejét sópelyhekkel, ízesítsd az egészet téli fűszerekkel vagy mandulaszeletekkel.

Mandulaszeletekkel is feldobhatod.
Mandulaszeletekkel is feldobhatod.AnnaPustynnikova

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 15 deka kristálycukor
  • 15 deka kukoricaszirup
  • 1 mokkáskanál vaníliakivonat
  • 10 deka vaj (szobahőmérsékletű)
  • 1 csapott teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszt össze a cukrot a sziruppal kis lángon, és amikor már szép aranybarna, vedd le a tűzről, majd kanalanként keverd hozzá a vajat. Ezek után jöhet a vaníliaaroma és a só is, és mehet az egész egy sütőpapírral kibélelt jénaiba, majd a hűtőbe. Ha megdermedt, akkor vágj belőle kis kockákat, és el is készültél. 

Megszilárdulás előtt dekorálhatod a tetejét szeletelt mandulával, sópelyhekkel, színes cukorgyöngyökkel, de ezek nélkül is tökéletes minidesszert lesz belőle. 

Karamellás-körtés, zabos smoothie – olyan, mintha sütit ennél Karamellás-körtés, zabos smoothie – olyan, mintha sütit ennél

Csak egy kicsit egészségesebb.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Maradt egy kis mézeskalács? Készíts belőle téli pohárkrémet!

Téli kedvencünk, a narancslekvár ebben a desszertben is remek, ha van otthon egy nagy adag mézeskalács, mártsd narancslikőrös szirupba, és dobd össze ezt a szuper desszertet.

2020. december27., 06:04

Karamellás-barackos jégkrémpite – imádni fogod, mennyire egyszerűen elkészül

Ne süss semmit a kánikulában, ha nem muszáj! Szereted a karamell és a barack ízét? Akkor hajrá, ezt a klassz pitét dobd össze!

2021. június28., 12:52

Füstös rizs karamellben puhult gyökérzöldségekkel

Az édeskés karamell remek ízt ad a párolt zöldségeknek és ha egy kevés, alaplében puhult rizzsel kevered, nem lesz a fogás íze túlságosan domináns sem. Tökéletes kísérője egy nagy szelet fokhagymával grillezett karajnak, de a citromos, sült lazac is nagyon finom lesz mellette.

2021. október7., 12:52

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Készíts klassz fasírtot a karácsonyi maradékokból!

Ha maradt egy kevés darált hús a töltött káposztából és egy kevés aszalt gyümölcs a sütemények alapanyagai közül, ezt a finomságot dobd össze!!

2020. december24., 06:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek