Különleges ajándék, akár magadnak is: vaníliás sós karamell

Nyammogni rajta is csodálatos, remekül feldobja a latyakos-stresszes napokat, de morzsolható pohárkrémekbe, olvasztható tejbe, és ezerféleképpen felhasználható. Legfontosabb funkciója mégis az, hogy rád emlékeztetni majd a megajándékozottat.

Nem is kell hozzá más, csak egy celofán vagy egy rusztikus papírzacskó és néhány színes szalag, esetleg egy-két kedves gondolat egy üdvözlőkártyán. Az már csak hab a tortán, hogy nem kell vele sokat dolgoznod, mégis adsz valami személyeset. Ha van kedved, dobd fel a tetejét sópelyhekkel, ízesítsd az egészet téli fűszerekkel vagy mandulaszeletekkel.

Mandulaszeletekkel is feldobhatod.
Mandulaszeletekkel is feldobhatod.AnnaPustynnikova

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 15 deka kristálycukor
  • 15 deka kukoricaszirup
  • 1 mokkáskanál vaníliakivonat
  • 10 deka vaj (szobahőmérsékletű)
  • 1 csapott teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszt össze a cukrot a sziruppal kis lángon, és amikor már szép aranybarna, vedd le a tűzről, majd kanalanként keverd hozzá a vajat. Ezek után jöhet a vaníliaaroma és a só is, és mehet az egész egy sütőpapírral kibélelt jénaiba, majd a hűtőbe. Ha megdermedt, akkor vágj belőle kis kockákat, és el is készültél. 

Megszilárdulás előtt dekorálhatod a tetejét szeletelt mandulával, sópelyhekkel, színes cukorgyöngyökkel, de ezek nélkül is tökéletes minidesszert lesz belőle. 

kapcsolódó Karamellás-körtés, zabos smoothie – olyan, mintha sütit ennél
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Maradék szárnyasból is finom a karácsonyi Cobb-saláta

Egy kevés maradék főtt gesztenye és aszalt gyümölcs is került ebbe a karácsonyi maradékmentő tálba, nem is bántuk meg.

2020. december23., 06:04

Ezeket a csirkecombokat egy kevés sós karamellel és sok fekete borssal bolondítottuk meg

Egy nagy adag coleslaw mellett remek fogás minden évszakban ez a különleges csirkecomb. Ha nem ijedsz meg a bevállalós fogásoktól, érdemes kipróbálnod.

május27., 13:24

Maradt egy kis mézeskalács? Készíts belőle téli pohárkrémet!

Téli kedvencünk, a narancslekvár ebben a desszertben is remek, ha van otthon egy nagy adag mézeskalács, mártsd narancslikőrös szirupba, és dobd össze ezt a szuper desszertet.

2020. december27., 06:04

Almás amerikai palacsinta mandulalikőrös raguval és pirított, mézes dióval

Ha  a dió helyett pekándiót, a méz helyett juharszirupot használsz, a tengerentúl hangulatát is megidézheted ezzel a gyors reggelivel. Ha aznap nem szállsz autóba, egy löttyintés mandulalikőr még akár reggel is simán elfér ebben a fűszeres raguban.

október15., 09:24

Isteni, őszi tökleves baconnel: gyors recept hétköznapokra

A sütőtök egy kisebb háztartásban megsütve általában annyi szeletet eredményez, amivel az ember nem biztos, hogy azonnal megbirkózik. Másnap még finom, de már nem sült tökként fogyasztanád, akkor jöhetnek a remek turmixok, sütemények, vagy ez a remek, őszi leves. Levesbetétként egy kis bacon és pirított dió keveréke került bele, de fűszeres tökmaggal is TÖKéletes.

október15., 12:52

Különleges vacsorarecept: csirkés szendvics lilahagyma-lekvárral

Két nagy szelet rozskenyér között, házi majonézzel és friss rukkolával szeretjük a legjobban ezt a szendvicset, ám ha így megunod, készítsd pirított kalácsszeletekkel és mézes mustárral, úgy is nagyon finom. Ha épp lilahagyma-lekvár készítésére nincs időd, boltban kapható, ropogós hagymakockákkal tálald.

október14., 11:24

Mustra