Mandulás kekszek a fára: uzsonnára, ajándékba és szórakozásnak is tökéletesek

Elkészíteni is menő a többiekkel közösen, aztán pedig adsz valamit, amire az ünnepek alatt rájárhat az ismerős és rokon. Nálad legyen jobb fej, aki tud.

A legtöbben imádják a mandula aromáját, úgyhogy nehéz vele tévedni. Vágj a tésztából menő formákat, kezdőbetűket, díszítsd cukormázzal, színes ehető gyöngyökkel, így az egész szezonban rád emlékeztetik majd a karácsonyfadíszek a megajándékozottat.

A profiknál így néznek ki.
A profiknál így néznek ki.Fotó: Aleaimage

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 13 deka puha vaj
  • 6 deka porcukor
  • 1 csapott mokkáskanál
  • 2 evőkanál mandulaliszt
  • 1 teáskanál mandulaaroma
  • 10 deka liszt
Recept idők

Elkészítés:

Keverd össze a puha vajat a cukorral egy robotgéppel, majd mehet hozzá a só, az aroma és a mandulaliszt is. Ezek után forgasd össze a liszttel, és mehet az egész fóliában legalább fél órára a hűtőbe.  

A tésztát lisztezett felületen nyújtsd úgy 3 milliméteresre. Kiszúró formával vágd ki a kekszeket (szívószállal akasztót is szúrhatsz nekik). Az a legjobb, ha a tészta hidegen kerül a 180 fokos sütőbe. Ha úgy érzed, hogy hűlhetne még egy kicsit, nyugodtan tedd a formákat sütőpapírral együtt még egy negyedórára a hűtőszekrénybe. 180 fokon úgy 10-15 perc alatt sülnek aranybarnára. Ha kihűlt, akkor tudod díszínteni cukormázzal, pillecukorral, csokimázzal, karamellel, cukorgyöngyökkel, fehér csokival vagy akár ehető csillámporral. A gyerekekkel is szuper móka a dekorálás. 

Pénteki süti: óriás csokis keksz
Pénteki süti: óriás csokis keksz

A hétvégén bevethetjük előzetes búfelejtőnek, vagy jól jöhet jövő héten, az uzsonnásdobozba. Nem kell külön gombócozni, éljen!

Tovább »

Még több recept

Liszt nélkül is készíthetsz kekszeket, már mutatjuk is, hogyan készül ez a mandulás!

Ha nálad a liszt a mumus, akkor sem kell lemondanod az édességekről. Mutatunk egy trükköt, amivel kevesebb szénhidrátot viszel majd be a szervezetedbe, ráadásul kompromisszumok nélkül.

március12., 12:52

Ez a garnélaleves sáfránnyal és sütőtökkel lesz tökéletes

Hallal és kagylóval is készítheted ezt a gyors levest, ami a sáfrány íze és gyönyörű színe miatt igazán elegáns fogás lesz. Ha valami könnyűt szeretnél az ünnepekre, érdemes adnod neki egy esélyt.

2020. december26., 06:04

A tojásos nokedlit csalánnal és olvadt sajtokkal is érdemes kipróbálnod

A csalán szuperegészséges, remek smoothie-k alapanyagaként és pestókban is elrejthető, de még jobb, ha bazsalikommal elkeverve a nokedli tésztájába forgatod.

április13., 10:24

Még egy isteni karácsonyi maradékmentő szendvics, édes és sós ízek kombinációjából

Egy nagy kanál narancslekvár és szerecsendió dobja fel ezt a klassz szendvicset, nem is kell mellé más, csak néhány maradék sültpulyka-szelet és pár salátalevél.

2020. december25., 06:28

Ebben van a maradék sajtok helye: gyors, sütőporos kenyér sajttal és fűszerekkel

Reggelire és a vacsora mellé is remek ez az egyszerű sütőporos kenyér, ami annyira talán nem puha és levegős, mint élesztővel és kovásszal készült társai, cserébe egy gyors keverés és egy rövid sütés után már szeletelheted is.

2020. december26., 06:04

Mandulás joghurtsüti – egy adag mandulalikőrrel elkevert sajtkrémmel a tetején tálald

Még egy remek kevert süti, ami akkor lesz a legfinomabb, ha a tetejét egy kevés porcukorral és mandulalikőrrel elkevert natúr sajtkrémmel tálalod, majd mandulaszeleteket szórsz a tetejére.

április14., 12:52

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.