Céklalében kandírozott rumos narancshéjak – így még szebb lesz a klasszikus gasztroajándék

A kandírozott narancs szuper, és még szebb, ha kap egy kis színt és egy kis extra aromát. Így már nemcsak sütiben lesz szép, hanem akár egy szalaggal átkötve, gasztroajándékként is átadhatod.

Ha nincs céklád, néhány csepp ételfestékkel is készítheted, rumból pedig aromát is használhatsz, így nem lesz alkoholtartalma a különleges kandírozott falatoknak. Fehér- vagy étcsokiba mártva akár nassolni is remek.

Egy kis áfonyazselé is elfér mellette.
Egy kis áfonyazselé is elfér mellette.Fotó: Szabó E

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 3 bionarancs héja, összevágva (a fehér része nélkül)
  • 1 darab cékla
  • 30 deka cukor
  • 3 deci víz
  • 0.5 deci rum
Recept idők

Elkészítés:

Törj össze az aprítógépben egy fej céklát, és forrald fel 2-3 deci vízben, hogy a víz szép színt kapjon. Szűrd le, majd add a vízhez a narancshéjakat. Add hozzá a cukrot, majd a héjakat kis lángon főzd üvegesre, és a végén öntsd hozá a rumot is. Hagyd pár percig a rumos folyadékban őket, majd ha kivetted, forgasd meg cukorban a szeleteket, és el is készültél.

Expressz karácsony: narancsos-csokis kehely
Expressz karácsony: narancsos-csokis kehely

Ezt a narancsos-csokis finomságot ünnepi készülődés közben is el tudjuk készíteni, annyira egyszerű.

Tovább »

Még több recept

Gyümölcsbruschetta kalácsfalatokon – tökéletes nyári vendégváró

Ha van egy kis időd, és nem ropival várnád a vendégeket, nyáron dobj össze egy ilyen klassz bruschettát. Ha nem frissen tálalod, tedd kétszersültszeletekre, így egy kicsit tovább bírják, de a legjobb, ha mindenki magának mártogatja ki a saját adagját, így a kalácsok biztosan nem áznak át.

augusztus7., 06:04

Banánszusi – olcsó siker a gyerekbulin, de mi ennek inkább örülünk

Nincs is nagyobb csalás egy klassz banánszusinál, ami a bulik sztárja lehet úgy, hogy azért jóval egészségesebb, mint a csipsz vagy a csokitorta.

augusztus9., 06:04

A németek tudják, mi a jó: marcipános stollen

Egy szuper téli desszert, ami nagyon sokáig eláll.

2019. december20., 10:44

Pavlova hideg barackos-vaníliás raguval és pisztáciával

A csonthéjasok bőven kaptak szerepet ebben a desszertben, a pisztácia mellett egy kevés diólikőr is került a barackok mellé, így lett igazán finom a végeredmény.

augusztus9., 06:04

Ünnepi hangulatban: Pavlova borsos-rumos gránátalmával és egy nagy adag tejszínhabbal

Ez a desszert annyira elegáns, hogy vendégváráskor és egy nyári bulin vagy szülinapon is megállja a helyét.

augusztus8., 08:11

Nyári burger gombával és zsályás-fokhagymás majonézzel

Egy kis lila hagyma is került nálunk ebbe a klasszikus hamburgerbe, aminek lelke a házi, fűszeres majonéz.

augusztus7., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.