Ha nincs céklád, néhány csepp ételfestékkel is készítheted, rumból pedig aromát is használhatsz, így nem lesz alkoholtartalma a különleges kandírozott falatoknak. Fehér- vagy étcsokiba mártva akár nassolni is remek.
Egy kis áfonyazselé is elfér mellette.Szabó E
Hozzávalók 2 adaghoz
- 3 bionarancs héja, összevágva (a fehér része nélkül)
- 1 darab cékla
- 30 deka cukor
- 3 deci víz
- 0.5 deci rum
Elkészítés:
Törj össze az aprítógépben egy fej céklát, és forrald fel 2-3 deci vízben, hogy a víz szép színt kapjon. Szűrd le, majd add a vízhez a narancshéjakat. Add hozzá a cukrot, majd a héjakat kis lángon főzd üvegesre, és a végén öntsd hozá a rumot is. Hagyd pár percig a rumos folyadékban őket, majd ha kivetted, forgasd meg cukorban a szeleteket, és el is készültél.