Rózsaborsos bélszín karfiol-gránátalma salátával

Miért ne készíthetnél idén pofonegyszerű ünnepi fogásokat? Akár vendégek jönnek, akár a szűk család eszik majd belőle, ez a kombináció remek, nem megszokott, és viszonylag gyorsan összeállítható, érdemes egy esélyt adnod neki.

Ha többen vagytok, duplázd vagy triplázd a szükséges mennyiséget.
Ha többen vagytok, duplázd vagy triplázd a szükséges mennyiséget.NightAndDayImages

Hozzávalók 2 személyre:

A salátához

  • 1 kisebb fej párolt, rózsáira szedett karfiol
  • 1 nagyobb darab gránátalma magjai
  • 1 kis pohár tejföl
  • 3 ek. majonéz
  • ízlés szerint só, szerecsendió, kardamom, gyömbér és frissen őrölt bors
  • 1 mokkáskanál cukor

A húshoz

  • 4 közepes szelet bélszínsteak, szobahőmérsékletű
  • 2 ek. napraforgó olaj
  • 1 ek. vaj
  • ízlés szerint só és rózsabors
Recept idők

Elkészítés:

A saláta hozzávalóit keverd el jól egymással, majd tedd a hűtőbe a köretet. Melegíts fel egy öntöttvas serpenyőt, majd tekerd kis lángra. Forrósítsd fel a zsiradékot benne, majd a medium well done eredményhez 6-7 percig süsd a hús mindkét oldalát (a vastagságtól is függ a végeredmény). Ekkor forgasd meg egy kevés vajban, fűszerezd mindkét oldalát, majd tálald a karácsonyi fűszerekkel ízesített saláta mellett. 

kapcsolódó Egy klasszikus ünnepi öltözetben: Wellington-bélszín gesztenyével és pármai sonkával
Egy klasszikus ünnepi öltözetben: Wellington-bélszín gesztenyével és pármai sonkával

Ebben a változatban a klasszikus, fűszeres gombatöltelék mellé egy kis édeskés főtt gesztenye is kerül. Ezt borítja majd a húst a friss levelestészta-réteg alatt.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

A reggeli tojásrántotta még finomabb egy kis spenóttal és jó sok füstölt sajttal

Ha a rántotta ezúttal zöld színű, remélhetőleg a gyerekek is szívesebben megeszik majd, de úgy is fogalmazhattunk volna, hogy ha a spenót most tojással készül, talán nem veszik észre a trükköt.

július31., 11:24

Reggeli burrito tojással és jó sok sajttal

Bármelyik kedvenc zöldséged mehet bele, nálunk a bab, a kukorica és a kaliforniai paprika kombinációja sikerült a legjobban.

július31., 10:44

Szeder-füstölt lazac saláta mozzarellagolyókkal és édeskés öntettel lesz igazán különleges

Elsőre furcsán hangzik a kombináció, de csak addig, amíg nem teszel egy próbát vele. Remek könnyű fogás, amiben a sós hal ízét néhány darab édeskés-fanyar szeder egészíti ki.

július25., 10:44

Tejszínes csirkemell nektarinnal – házi gyúrt tészta mellett igazán finom

Egy remek tejszínes ragu, amihez szeretünk egy-két kanál mascarponét is hozzáadni, miután elkészült. Friss citromfűvel vagy mentával teheted még izgalmasabbá.

augusztus3., 10:24

Nyári saláta karajjal – gyömbéres-lime-os dresszinggel szeretjük a legjobban

A vörös húsok is remek alapjai lehetnek könnyű, nyári salátáknak, már mutatjuk is, hogyan!

június23., 10:24

Mediterrán halragu – petrezselymes, snidlinges rizzsel a legfinomabb

Ha csak néhány perced van egy isteni, nyári különlegességre, akkor ezt a gyors ragut dobd össze! Lime-mal és csilivel még izgalmasabb. Egy-két szelet fokhagymás pirítós éppen elég mellé.

augusztus1., 11:24

Mustra