Rózsaborsos bélszín karfiol-gránátalma salátával

Miért ne készíthetnél idén pofonegyszerű ünnepi fogásokat? Akár vendégek jönnek, akár a szűk család eszik majd belőle, ez a kombináció remek, nem megszokott, és viszonylag gyorsan összeállítható, érdemes egy esélyt adnod neki.

Ha többen vagytok, duplázd vagy triplázd a szükséges mennyiséget.
Ha többen vagytok, duplázd vagy triplázd a szükséges mennyiséget.Fotó: NightAndDayImages

Hozzávalók 2 személyre:

A salátához

  • 1 kisebb fej párolt, rózsáira szedett karfiol
  • 1 nagyobb darab gránátalma magjai
  • 1 kis pohár tejföl
  • 3 ek. majonéz
  • ízlés szerint só, szerecsendió, kardamom, gyömbér és frissen őrölt bors
  • 1 mokkáskanál cukor

A húshoz

  • 4 közepes szelet bélszínsteak, szobahőmérsékletű
  • 2 ek. napraforgó olaj
  • 1 ek. vaj
  • ízlés szerint só és rózsabors
Recept idők

Elkészítés:

A saláta hozzávalóit keverd el jól egymással, majd tedd a hűtőbe a köretet. Melegíts fel egy öntöttvas serpenyőt, majd tekerd kis lángra. Forrósítsd fel a zsiradékot benne, majd a medium well done eredményhez 6-7 percig süsd a hús mindkét oldalát (a vastagságtól is függ a végeredmény). Ekkor forgasd meg egy kevés vajban, fűszerezd mindkét oldalát, majd tálald a karácsonyi fűszerekkel ízesített saláta mellett. 

Egy klasszikus ünnepi öltözetben: Wellington-bélszín gesztenyével és pármai sonkával
Egy klasszikus ünnepi öltözetben: Wellington-bélszín gesztenyével és pármai sonkával

Ebben a változatban a klasszikus, fűszeres gombatöltelék mellé egy kis édeskés főtt gesztenye is kerül. Ezt borítja majd a húst a friss levelestészta-réteg alatt.

Tovább »

Még több recept

Ezt a csípős padlizsánsalátát akár a vörös húsok mellett is bevetheted

Paradicsommal ízesítve tökéletes a padlizsán, és igen, nagyon jól illik hozzá egy kis fahéj és fokhagyma is.

július25., 06:04

Sárgadinnye-uborka-kecskesajt saláta – még egy ötlet klassz, nyári köretekre

Ha egyszerű főételt készítenél, néhány szelet hideg, konfiltált kacsa illik mellé a legjobban, vega változatban pedig fokhagymás csicseriborsóval gazdagítsd.

augusztus9., 06:04

Kolbászos csicseriborsó-saláta köményes vinaigrette-tel

Ha gyorsan készítenél valami igazán táplálót és finomat, ez a saláta lehet a kedvenced! Tele van gazdag, magyaros ízekkel, és nem is kell sokáig a konyhában szobroznod miatta.

augusztus2., 06:04

Csirkével és anélkül is príma: körtés kuszkusz rukkolapestóval

Ha már mutattunk egy jó rukkolapesto-receptet, arra is van néhány tippünk, hogyan érdemes felhasználnod. A kicsit unalmas kuszkuszt például klasszul feldobja, ami után húsevőknek csirkével, vegáknak fahéjas grillezett padlizsánnal és egy kevés mazsolával érdemes tálalnod. A friss, édeskés körte jól kiegészíti a fűszeres pesto ízét.

augusztus30., 06:04

Sülthagyma-leves kecskesajttal – hétköznap és ünnepekkor is bevetheted

Egy-egy egyszerű fogás előtt érdemes tálalnod ezt az aromás levest, ami akkor a legfinomabb, ha nem marad ki belőle egy kevés fehérbor sem.

november22., 06:04

Ezt a portugál csípős salátát fűszeres vörös húsok mellett érdemes kipróbálnod

Csípősrajongóként naná, hogy van tippünk egy klassz kis pikáns salátára, amit, ha igazán nyári hangulatot szeretnél, grillezett hal vagy frissen sült tenger gyümölcsei mellett érdemes felszolgálnod.

november8., 06:16

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.