Rózsaborsos bélszín karfiol-gránátalma salátával

Miért ne készíthetnél idén pofonegyszerű ünnepi fogásokat? Akár vendégek jönnek, akár a szűk család eszik majd belőle, ez a kombináció remek, nem megszokott, és viszonylag gyorsan összeállítható, érdemes egy esélyt adnod neki.

Ha többen vagytok, duplázd vagy triplázd a szükséges mennyiséget.
Ha többen vagytok, duplázd vagy triplázd a szükséges mennyiséget.Fotó: NightAndDayImages

Hozzávalók 2 személyre:

A salátához

  • 1 kisebb fej párolt, rózsáira szedett karfiol
  • 1 nagyobb darab gránátalma magjai
  • 1 kis pohár tejföl
  • 3 ek. majonéz
  • ízlés szerint só, szerecsendió, kardamom, gyömbér és frissen őrölt bors
  • 1 mokkáskanál cukor

A húshoz

  • 4 közepes szelet bélszínsteak, szobahőmérsékletű
  • 2 ek. napraforgó olaj
  • 1 ek. vaj
  • ízlés szerint só és rózsabors
Recept idők

Elkészítés:

A saláta hozzávalóit keverd el jól egymással, majd tedd a hűtőbe a köretet. Melegíts fel egy öntöttvas serpenyőt, majd tekerd kis lángra. Forrósítsd fel a zsiradékot benne, majd a medium well done eredményhez 6-7 percig süsd a hús mindkét oldalát (a vastagságtól is függ a végeredmény). Ekkor forgasd meg egy kevés vajban, fűszerezd mindkét oldalát, majd tálald a karácsonyi fűszerekkel ízesített saláta mellett. 

Egy klasszikus ünnepi öltözetben: Wellington-bélszín gesztenyével és pármai sonkával
Egy klasszikus ünnepi öltözetben: Wellington-bélszín gesztenyével és pármai sonkával

Ebben a változatban a klasszikus, fűszeres gombatöltelék mellé egy kis édeskés főtt gesztenye is kerül. Ezt borítja majd a húst a friss levelestészta-réteg alatt.

Tovább »

Még több recept

Meleg salátaként érdemes tálalnod ezt a finom pestós burgonyasalátát

Akár köret is lehet belőle, de ha nem vágysz túlságosan nehéz vacsorára, ezt érdemes összedobnod egy nagy adag koktélparadicsommal és rukkolával.

január9., 06:04

Halloumival és nektarinnal is készíthetsz melegszendvicset, nem is akármilyet!

Az édes gyümölcs a sós, grillezett sajt mellett nagyon izgalmas végeredményt ad, hát még akkor, ha egy adag házi majonéz a szendvicsed alapja, a tetején pedig egy nagy marék friss rukkola is helyet kap.

január23., 06:04

Banános-zabos palacsintákkal jól indul a nap

Egy kevés levendulás vagy vaníliás tejszínhabbal lesz igazán tökéletes ez a fogás, aminek a tésztáját akár előző nap is elkészítheted, ha spórolnál a reggelivel töltött idővel.

január20., 06:04

Sült paprika-csirke saláta – csípősen, egy kis gránátalmával a legfinomabb

Szeretjük a gyümölcsöket a húsos salátákban is, a gránátalma pedig olyasmi, ami a majonézes burgonyasalátától a reggeli zabpehelyig bármit feldob és jóval egészségesebbé varázsol. Ez a saláta sem kivétel, próbáld ki, ha te is belevágtál az újévi fitneszkedésbe.

január21., 06:04

Ez a meleg tonhalsaláta a tél legnépszerűbb fűszereivel a legfinomabb

A majonézes öntetet egy kevés téli fűszerrel dobtuk fel, és ha kipróbálod, látni fogod, hogy a mézeskalács-hangulat nemcsak a süteményeknek áll jó.

január9., 06:04

Körte-datolya saláta dióval – akár egy szelet grillezett hússal is remek

Egy nagyobb körte is elég két adaghoz ebből a salátából, amihez az ünnepekről megmaradt datolya is remekül illik. Vörös és fehér húsok kísérőjeként is remek, édeskés köret lesz a végeredmény – nálunk kacsa mellett a legnagyobb kedvenc.

január23., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.