Hozzávalók 2 személyre
A salátához
- 1 kisebb fej párolt, rózsáira szedett karfiol
- 1 nagyobb darab gránátalma magjai
- 1 kis pohár tejföl
- 3 ek. majonéz
- ízlés szerint só, szerecsendió, kardamom, gyömbér és frissen őrölt bors
- 1 mokkáskanál cukor
A húshoz
- 4 közepes szelet bélszínsteak, szobahőmérsékletű
- 2 ek. napraforgó olaj
- 1 ek. vaj
- ízlés szerint só és rózsabors
Elkészítés:
A saláta hozzávalóit keverd el jól egymással, majd tedd a hűtőbe a köretet. Melegíts fel egy öntöttvas serpenyőt, majd tekerd kis lángra. Forrósítsd fel a zsiradékot benne, majd a medium well done eredményhez 6-7 percig süsd a hús mindkét oldalát (a vastagságtól is függ a végeredmény). Ekkor forgasd meg egy kevés vajban, fűszerezd mindkét oldalát, majd tálald a karácsonyi fűszerekkel ízesített saláta mellett.
Ebben a változatban a klasszikus, fűszeres gombatöltelék mellé egy kis édeskés főtt gesztenye is kerül. Ezt borítja majd a húst a friss levelestészta-réteg alatt.
Tovább olvasom