Jack Parsons élete nem volt unalmas, de azért ha lehet, ne csináld utána.
Egy kevés fehérbor, jó sok vaj és egy nagy adag zöldségalaplé, és máris tökéletes lesz a rizottód, főleg, ha nem mulasztod el folyamatosan kevergetni, hogy igazán krémes legyen a végeredmény.
Hús nélkül is remek fogásokat dobhatunk össze, erre bizonyíték ez a zöldségfasírt, amit most tárkonyos-kéksajtos változatban készítettünk el. Ha így megunod, ízesítsd köménnyel, fokhagymával és füstöltpaprika-porral.
Kissé olaszos hangulatban készült nálunk ez a leves, ami mellé vajban pirított kalácsfalatokat szeretünk tálalni a legjobban. Ha te is levesrajongó vagy, ki ne hagyd a tavaszi repertoárból!
A látszat ellenére Karinthy Frigyes és Böhm Aranka szerette egymást.
Akár burgonyapüré mellett, de pitával töltve, zöldségekkel és joghurttal is remek ez a fasírt. Ha épp azon gondolkodsz, hogy kevesebb húst ennél, mindenképpen adj neki egy esélyt.
A menta a kertben gyorsan szaporodik, ha neked van belőle, akkor biztosan sok van belőle. Jöhetnek a nyári koktélok, hideg mentatea, sorbet-k, és persze ez a főzelék, ami ráadásul sűrű kókusztejjel készítve is remek lesz.
A tavasz egyik legfontosabb kísérője nálunk az édeskés, nagyon petrezselymes karalábéfőzelék, amit vegán változatban is kipróbáltunk, és kiderült: a hús- és tejtermékmentes verziója is egészen remek tud lenni, ha a semleges ízű rizstejszínnel sűrítjük be. Ha lehet egy kicsit még egészségesebb, akkor miért ne legyen alapon nálunk így is maradt meg a házi recepttárban.
Babits Mihály nem csak az antik versmértékben és a hangsúlyos magyar ritmusban volt otthon.
A pesto és a mozzarella tökéletesen összeillenek, és mint minden hasonló fogásba, ebbe is kerül nálunk friss koktélparadicsom és rukkola, hogy a végeredmény még egészségesebb legyen.
A töltött karalábé az a fogás, ami akkor is remekül sikerül, ha egy kicsit egészségesebb változatát dobjuk össze. Mi már próbáltuk rizstejszínnel és kamuhússal is – úgy is remek volt, hát még ebben a könnyű, pulykás-barna rizses változatban!
Andy Warhol, a modern művészet egyik legismertebb alakja karrierjét a harminckétféle ízű Campbell leveskonzerveknek köszönheti.
Ez a gyors leves a citromtól savanykás, a tárkonnyal és a puha karalábéval édeskés ízvilágú lesz, ami tökéletesen illik a fokhagymás csirkefalatokhoz.
A sült hagymát te magad is készítheted, de a boltban kapható, ropogós változatban is remekül illik majd a leves tetejére. Vegán változatban rizstejszínnel készítsd, azzal is nagyon finom lesz.
Salátákból soha nem elég, főleg a tavaszi időszakban.
Ha az eperzsákmány nem lett éppen a legtökéletesebb, legédesebb, akkor rétegezés előtt egy kevés eperszörppel vagy eperlekvárral keverd el a megvásárolt adagot, így még finomabb lesz a desszerted. Ha egy kis mandulalikőrt is adsz hozzá, sokkal izgalmasabbá varázsolhatod.
Ha nem aggódsz a kalóriák miatt, dobd össze ezt a krémes, tejszínes, mascarponéval készült desszertet, amit mi ezúttal sós karamellel dobtunk fel. Ha aggódsz, akkor is csináld meg, csak válassz egy kisebb szeleted, mert ezt a gyors finomságot nagyon nem érdemes kihagynod.
Még egy remek maradékmentő fogás a hétre, amivel nem lesz túl sok dolgod: ha a spenótos-kecskesajtos változatot megunod, készítsd el sült hagymás-mozzarellás testvérét is.
Kedvenc séfjeink már megint nem tétlenkedtek: összeszedték azokat a gyors, nem túl sok mosogatást igénylő recepteket, amiket a legjobban szeretnek.
Az ókori Rómába repülünk ma vissza.
Egy rakás ételt feldobhatsz, ha apróra vágva belekevered.
Ha még soha nem készítettél egy édességet sem, akkor is jól sikerül majd ez a változat, amit akár egy kevés málnalikőrrel és málnadarabokkal is feldobhatsz.
Egy kevés lime-ot sem érdemes kihagynod ebből a finomságból, úgy még érdekesebb aromákat ad, ha pedig nem vagy a kókusz ellen, egy kevés kókuszlikőrt is löttyints a krémbe a tökéletes végeredményért!
Egy gyors, sütőben sült fogás, ha épp nem szeretnél sokat a konyhában szobrozni egy tartalmas vacsoráért. Csak süsd össze az alapanyagokat egy kisebb szilikontepsiben, vágj néhány szelet zöldséget és egy nagy szelet kovásszal készült kenyeret mellé.
Ne csak télen gondolkodj a tökben és az ahhoz legjobban illő fűszerekben! Ez a narancsos-tökös finomság tavaszi desszertként is tökéletesen megállja a helyét.
Az ötéves terv ünneplésétől az első demokratikus majálisokig.
Ha szereted Tarantinót, valószínűleg ez a kedvenced tőle.
Le fogsz döbbenni ezen a két tényen!
Levesben, meleg salátaként, tésztaételekben és rizottóban is finom az egyik legnépszerűbb tavaszi zöldségünk.
A Quimby online koncertje, egy egyszerű zabpalacsinta-recept és egy szakácskönyvgyűjtemény a heti kedvenceink között.
Ha köretként tálalnád, és nem kenyérszeletek tetején, turbózd fel egy nagy adag uborkával, avokádóval, vagy más kedvenc zöldségeiddel, így klasszul lekíséri majd a szárnyasokat és halakat.
Ezeket a látványos falatkákat sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád, hiszen helyetted az aprítógép végzi majd a munkát. Ha egy nyomózsákod is van, még szebbek lesznek majd a tojásfalatok.
Munkába, utazáshoz és gyors reggeliként is remek ez a tojásos reggeli wrap, amihez mi a tortillalapokra egy-egy nagy szelet ementálit is szoktunk olvasztani. Házi, sült fokhagymás majonézzel még finomabb.
Pókokkal teli apokalipszis érkezik!
Ki ne dobd az újhagyma értékes zöldjét! Bár kevésbé aromás, remekül felhasználható salátákba, levesbetétként, de akár főzelékek tetején is.
Ha épp maradt néhány zöldség is egy korábbi leves alapanyaiból, párold meg egy kicsit, és azokból is kockázz ebbe a remek fogásba. Szerintünk egy kevés vajjal és sokféle olvadt sajttal a legfinomabb.
Kedvencünk ezúttal tavaszi változatban készült, és annyira finom lett a zöldekkel, hogy legközelebb egy kis bögre zöldborsót is csempészünk majd a karfiolfalatok közé.
Az aromás újhagyma kevésbé aromás zöldje a legjobb, ami ezzel a csalános finomsággal történhet. Elég belőle egy kiskanálnyi adag egy vajas pirítóson, és egy perc alatt izgalmas vacsorát dobhatsz össze. Ha te is rajongod az olvadt sajtot, edd melegszendvicsként és olvassz egy nagy adagot a tetejére.
Snidlinggel és spárgával egy igazi tavaszi főnyeremény ez a fogás, amiben tökéletesen jól működnek az olajos halak is, ha a lazacból éppen nincs otthon. Egy-egy falat makréla sem rontja el, de még a délben grillezett halszeletek is jól működnek ebben a fogásban.
Még mindig spárga és még mindig tojás. Ha kedvenc tojássalátádhoz egy adag fokhagymás vajban elkevert spárgát is adsz, még izgalmasabb, még tavaszibb hangulatú lesz a vacsorád.
Most kiderül, mennyire ismered jól Babits Mihályt! Rájössz, hogy a verssorok a költő vagy az újságíróink tollából származnak?
A bacon és a zsenge, édeskés zöldborsó remek párosítás, nem is kell melléjük semmi más, csak vékonyan szeletelt Grana Padano sajt, egy kevés vaj és friss rukkola.
Ha te is annyira szereted a tojássalátát, amennyire mi, és szívesen falatozod egy-egy sűrű, barna kenyér tetején, érdemes kipróbálnod ezt az olaszos változatot, amibe az aszalt paradicsom mellett nálunk annak olajából is került egy kanálkával.
Senki sem tudja úgy megdobogtatni egy költő szívét, mint egy csinos színésznő.
Ezt a köretet mi egy-egy szelet fűszeres joghurtban pácolt csirkemell mellett szeretjük a legjobban, és ha a kertben éppen terem a menta, abból is kerül a tetejére egy nagy adag.
A turbót persze nem a majonéz adja majd, de ha nem spórolsz a zöldségekkel, akkor nemcsak laktatóra, de nagyon egészségesre sikerül majd a fogás.
Karinthy Frigyesnek és Kosztolányi Dezsőnek sosem kellett a szomszédba mennie egy valamirevaló tréfáért.
Itt az eperszezon, ami a rengeteg epres finomság miatt is jó hír, és persze azért is, mert az eper számos betegség megelőzésében segít.
A kéksajt és a saláta mindig jól működik együtt, legyen szó jégsalátáról vagy fejes salátáról. Ennek a tetejére mi egy adag meleg, fokhagymás vajban megforgatott friss, tavaszi retket is készítettünk.
Hat receptet próbáltak a tökéletes cukorbevonat felkutatására, és meg is találták a legjobbat.
Ha egy kicsit több zöldséget ennél, remek ötlet néhány kedvencedet a tojássalátába keverni. Nálunk egy kevés fejes saláta és zeller dobta fel, de párolt gombával és aszalt paradicsommal is nagyon finom ez a klasszikus.
Egy adag langyosra hűlt burgonya, friss, ropogós, savanykás saláta mellett annyira finom és tartalmas, hogy nem is kell mellé semmilyen nehéz hússzelet. Nálunk pirított kalácsszeleteken tálalt házi kacsamájpástétom mellett került az asztalra, de a halak és a csirke mellé is párosíthatod.
A rosszfiúk azt hiszik, senki sem tudja őket szétverni. Nos, tévednek.
Vajon kiért lángolt a költő, amikor az őszi galagonya izzó ruhájáról írt?
A spárgás fogásokat minden tavasszal nagyon szeretjük, és most néhány olyat is hoztunk, amiket még korábban nem próbáltunk.
Egy remek, egyszerű salátát hoztunk, ami a tavasszal grillezett húsok mellett a legfinomabb. Ha ebben a változatban megunod, egy gyors, vörös pestós öntetet dobj össze hozzá, és grillezett paradicsommal tálald.
A vegetáriánus fogások után nehezebben üt be a kajakóma, általában sokkal egészségesebbek, és a rengeteg zöldség miatt kevesebb kalóriát tartalmaznak.
Ha marad belőle egy kevés, csavard egy tortillalap közepébe, kend meg édeskés, tárkonyos házi majonézzel, és már viheted is magaddal egy-egy kirándulásra, vagy akár a munkahelyedre.
Ha szereted a kaprot, abból is apríts egy nagy adagot ebbe a levesbe, ami még izgalmasabb lesz egy kevés citromhéjjal. Egyszerű, fokhagymás krutonnal a közepén tálald.
Kvízünkben a rendszerváltás környékén aktív politikusokat kell felismerned. Ugye, emlékszel rájuk?