A morzsás karfiol még finomabb lesz, ha az újhagyma zöldjét és petrezselymet is felhasználsz hozzá

Kedvencünk ezúttal tavaszi változatban készült, és annyira finom lett a zöldekkel, hogy legközelebb egy kis bögre zöldborsót is csempészünk majd a karfiolfalatok közé.

Mehet bele egy kevés borsó vagy kaliforniai paprika is.
Mehet bele egy kevés borsó vagy kaliforniai paprika is.oykuozgu

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 szál újhagyma zöldje apróra vágva
  • 1 kisebb csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • 1 kisebb fej karfiol rózsáira szedve
  • 1 közepes pohár tejföl
  • ízlés szerint só, bors, füstöltpaprika-por
  • 0.5 bögre zsemlemorzsa egy kevés olajban megpirítva
  • 15 deka reszelt trappista
Recept idők

Elkészítés:

A tejfölben keverd el a zöldhagyma zöldjét, ízesítsd és tedd félre. 

A karfiolt párold meg kissé, fűszerezd, majd kanalazd egy lecsöpögtetett jénaiba. Arra mehet a tejföl, a sajt, majd morzsa, de akár változtathatsz is a sorrendben. Forró sütőben negyedóra alatt pirítsd rá a sajtot, majd a friss petrezselyemmel a tetején tálald. 

kapcsolódó Te tudod, miért bántja a szemet a hagyma?
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Heti kedvencünk: sajtos makaróni fokhagymás morzsával a tetején

A ropogós, fokhagymás morzsa remekül feldobja ezt az egyszerű fogást.

2021. november20., 09:24

Ropogósra sült karfiolszték őszi hangulatban, füstölt paprikával

Köretként is kiváló, egy jó hallevesben levesbetétként, de akár egy nagy adag tésztával és sajtszósszal remek, könnyű őszi vacsora lehet a karfiolszték, aminek az elkészítésében mindössze az a nehézség, hogy meg kell várnod, amíg elkészül. Mi párolóban készítjük, és aztán vajban pirítjuk meg, de ha kisebb darabokban is megfelel, szedd rózsáira, főzd meg, majd ezek után pirítsd meg a sütőben vagy egy serpenyőben.

2021. október18., 11:24

Ebédelj egészségesen: a karfiolfasírtot próbáltad már?

Ha menta épp nincs otthon, petrezselyemmel és bazsalikommal is remek lesz ez a dip, amihez mindössze tejföl, összemorzsolt feta és valamilyen friss, fűszernövény kell. Tócsni tetején, de akár zöldségcsíkok mellett is szeretni fogod.

2021. október9., 09:20

Ezt a sült tojásos karfiolt most indiai hangulatban, csípősen készítettük el

Ki tudja, miért annyira remek étel a karfiol tojással, morzsával és egy kevés jó hideg tejföllel a tetején, de annyi biztos, hogy számos variációja akad, amikkel még izgalmas is maradhat egyszerű kedvencünk. Ez az indiai épp ilyen, csípősrajongóknak füstös csiliszósszal vagy Sirachával a tetején tálald. Egyszerűen tökéletes a tejföl tetején.

2021. március20., 12:52

Mai kedvencünk: sajtos-tejfölös forró mártogatós sült fokhagymával

Pirítóscsíkok, tortillachips, sült krumpli és párolt zöldségek, de akár még friss hideg zellerszár is mártogatható ebbe a remek dipbe. Ha pedig még ez sem lenne elég, kanalazd házi lángos vagy lapcsánka tetejére, azokkal is isteni.

2021. október28., 09:24

Mustra