Tavaszi tabbouleh – az év első grillhúsai mellé tökéletes köret

Ezt a köretet mi egy-egy szelet fűszeres joghurtban pácolt csirkemell mellett szeretjük a legjobban, és ha a kertben éppen terem a menta, abból is kerül a tetejére egy nagy adag.

Tavaszi változatban még finomabb.
Tavaszi változatban még finomabb.Angelafoto

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 bögre kuszkusz
  • 1.5 bögre forró alaplé
  • 1 bögre petrezselyem apróra vágva
  • 1 csokor snidling apróra vágva
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 bögre zsenge zöldborsó
  • 3 ek. olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Csak forgasd össze az alapanyagokat, fűszerezd alaposan és locsold meg olívaolajjal. Ha úgy jobban szereted, a zöldborsót meg is párolhatod egy kicsit, mielőtt a keverékhez adod. 

kapcsolódó Nálad is van a fagyasztóban zöldborsó? Ebben a tejszínes csirkelevesben tökéletes helye lesz!
Nálad is van a fagyasztóban zöldborsó? Ebben a tejszínes csirkelevesben tökéletes helye lesz!

A zöldborsóleves friss borsóból, hagyományos változatban is finom, főleg, ha egy kevés karalábé és indokolatlan mennyiségű grízgaluska is kerül bele. Ha még egy változatban kipróbálnád, legyen ez a tejszínes verzió.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Nyári saláta karajjal – gyömbéres-lime-os dresszinggel szeretjük a legjobban

A vörös húsok is remek alapjai lehetnek könnyű, nyári salátáknak, már mutatjuk is, hogyan!

június23., 10:24

Csirkemáj almás salátával és fekete ribizlis öntettel – egy különlegesség a hagyományos alapanyagból

Ha te is imádod a májat, de a resztelt változatnál valami izgalmasabbat is készítenél, ezt a salátát dobd össze!

június14., 10:24

Olasz rukkola-lencse saláta paradicsommal, olívával és articsókával

A lencse remekül laktat és lassan szívódik fel, ezért egy ilyen fogás után akkor sem leszel éhes, ha ebédre falsz be belőle egy-egy nagyobb adagot.

július11., 12:52

Készíts salátát a grillezett steakből – kukoricásan, olívával a legfinomabb

Egy nagy adag steak az édeskés-fanyar saláta tetején – így lesz szuper izgalmas vacsora a legegyszerűbb alapanyagokból.

június21., 10:24

Szójaszósszal pirított füstölt tofu mézes, grillezett gyümölcsökkel

Ki mondta, hogy egy húsmentes fogás nem lehet igazán finom? Muszáj vitatkoznunk, és van egy jó érvünk is: ez az a gyors vega ebéd, amit a húsimádók is szeretni fognak.

július24., 11:24

Grillezettalma-saláta – joghurtos öntettel és pirított dióval lesz a legfinomabb

Grillezve egy kissé füstös aromát kap az alma, aminek ízét tökéletesen kiegészíti a dió és a mogyoróvajjal feltuningolt joghurtos öntet.

június5., 12:52

Mustra