Ezt az édeskés zöldborsókrémlevest baconnel és sült hagymával is tálalhatod

A sült hagymát te magad is készítheted, de a boltban kapható, ropogós változatban is remekül illik majd a leves tetejére. Vegán változatban rizstejszínnel készítsd, azzal is nagyon finom lesz.

Pirítóssal és sajtkrémmel is finom.
Pirítóssal és sajtkrémmel is finom.Fotó: Sarsmis

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 nagy bögre zöldborsó
  • 2 bögre alaplé
  • 1.5 deci tejszín
  • 1 tk. barna cukor
  • só és bors ízlés szerint
  • sült hagymakockák, füstölt sajt és petrezselyem a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Főzd a borsót az alaplében 8-10 percen keresztül, majd vedd le a tűzről, add hozzá a tejszínt, ízesítsd és pürésítsd a levest. Szűrd le, majd a hagymakockákkal, sajttal és petrezselyemmel a tetején tálald. 

Borsó-kecskesajt rizottó – a hagyományos zöldborsós rizs ünneplőben
Borsó-kecskesajt rizottó – a hagyományos zöldborsós rizs ünneplőben

A borsó? Jó! A kecskesajt? Jó! A rizs? Jó! – idézhetnénk a Jóbarátok egyik ismert jelenetét, ha Joey éppen ezeket az összetevőket sorolta volna az elrontott triffle kóstolásakor. A helyzet viszont ugyanaz: ennek a rizottónak minden hozzávalóját imádjuk, semmi okunk nincs arra, hogy ne készítsük el minél többször. Egy nagy csokor friss petrezselyem, de akár tárkony is elfér a tetején.

Tovább »

Még több recept

Mogyoróvajas-eperlekváros brownie mikróban? Gyors édesség, ha nincs sok időd a desszertre

Nem minden mikrós süti lesz igazán finom, de ha nem túl sűrű a tészta, ami belekerül, és valami gyorsra vágysz, próbálkozz meg ezekkel a gyors édességekkel. Egyadagos szilikontepsiben, vagy akár kisebb porciókban is készítheted, és ne fejtsd el a hideg vaníliafagyit a tetejéről.

május17., 12:52

Ez a savanyú káposztás bableves tökéletesen kivált egy vacsorát

Mi nagyon szeretjük a sűrű raguleveseket, és ha te is így vagy vele, dobd össze ezt az egyszerű bablevest valamelyik ebédre vagy vacsorára. Húsos változatban is finom, ha pedig vega vagy, füstölt paprikaporral és szejtánkockákkal készítsd.

április18., 10:24

Sültparadicsom-leves olasz hangulatban

Az olasz ételekkel nehéz tévedni, ez a leves is olyasmi, amit mindenki szeret. Tálalhatod olvasztott sajtos bagettel, olasz, napon szárított sonkával, de akár olívakrémes pirítóssal is.

február20., 06:00

Pulyka-vadrizs leves – egészséges és laktató fogás, ami nem nehezít el

A gazdag leveseket azért szeretjük, mert jó kis munkahelyi fogás lehet belőlük úgy, hogy nem nehéz egészségessé varázsolni őket. Ebbe nálunk mindig olyan zöldség kerül, amiből éppen van a hűtőben – a borsótól a karalábéig mindennel működik.

február20., 06:00

Töltött csirkemell forrólevegős sütőben? Már mutatjuk is, hogyan készítsd!

Csinálhatod aszalt szilvás-füstölt sajtos változatban, pestóval és mozzarellával töltve, de akár a mi kedvencünket is kipróbálhatod, ha valami izgalmas, csirkemelles fogást dobnál össze.

május15., 12:52

Ne csak köretként használd a fejes salátát, kóstold meg az erdélyi salátalevest!

Ha szereted a kaprot, abból is apríts egy nagy adagot ebbe a levesbe, ami még izgalmasabb lesz egy kevés citromhéjjal. Egyszerű, fokhagymás krutonnal a közepén tálald.

április24., 10:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.