Így dobd fel a klasszikust: kapros-uborkás tojáskrém

Ha köretként tálalnád, és nem kenyérszeletek tetején, turbózd fel egy nagy adag uborkával, avokádóval, vagy más kedvenc zöldségeiddel, így klasszul lekíséri majd a szárnyasokat és halakat.

Szendvicsben a legfinomabb.
Szendvicsben a legfinomabb.LauriPatterson

Hozzávalók 3 személyre:

  • ízlés szerint só, bors, friss kapor
  • 3 darab csemegeuborka apróra vágva
  • 8 ek. főtt tojás
  • 1 ek. mascarpone
  • 1 tk. mustár
  • 1 ek. tejföl
  • 0.5 kisebb fej lila hagyma
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb adaghoz csak készítsd elő a hozzávalókat, és alaposan dolgozd össze egy aprítógépben a keveréket. Ha így megunod, készítsd szarvasgombás vagy sült fokhagymás-füstölt paprikás változatban is. 

kapcsolódó Tisztázzuk végre: árt a tojás az egészségünknek, vagy nem?
Tisztázzuk végre: árt a tojás az egészségünknek, vagy nem?

Sokáig koleszterinmumus volt, aztán ezt cáfolták, aztán megint kiderítették, hogy rizikós, aztán... Hol az igazság tojásügyben?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Könnyű és vega: kapros-fokhagymás túrófasírt petrezselymes zöldborsóval

Jól illik hozzá egy adag jól megpirított, füstölt paprikás-csilis csicseriborsó, és a vörös pesto is remekül kíséri ezt az egyszerűen összedobható fogást.

2020. július1., 06:04

Ha maradt egy kis hideg kacsasült, sárgadinnyével készíts belőle salátát!

A kacsával is remek a sárgadinnye, ahogy minden húsos és sajtos salátát remekül feldob egy-egy édeskés falat gyümölcs. Próbálhatod körtével, nektarinnal, almával – mi kihasználjuk azt, hogy szezonja van, és a sárgadinnyét vetettük be.

augusztus3., 12:52

Paella tenger gyümölcseiből – egy kis sáfránytól lesz igazán szép színe

Egy igazán klasszikus nyári fogás, aminek a tetejéről nem hiányozhat néhány szelet citrom és egy nagy csokor friss petrezselyem.

augusztus1., 12:52

Mediterrán halragu – petrezselymes, snidlinges rizzsel a legfinomabb

Ha csak néhány perced van egy isteni, nyári különlegességre, akkor ezt a gyors ragut dobd össze! Lime-mal és csilivel még izgalmasabb. Egy-két szelet fokhagymás pirítós éppen elég mellé.

augusztus1., 11:24

Edd forrón a tojáskrémet, füstölt sajttal és rozskenyérrel!

Valamiért mindig hideg előételként, maximum gyors szendvicsfeltétként gondolunk a tojáskrémre, pedig egy adag forró pirítóson, füstölt sajttal és füstölt paprikával még finomabb szendvicsek készülhetnek belőle. Itt is van mindjárt egy közülük.

2020. március1., 10:40

Tejszínes csirkemell nektarinnal – házi gyúrt tészta mellett igazán finom

Egy remek tejszínes ragu, amihez szeretünk egy-két kanál mascarponét is hozzáadni, miután elkészült. Friss citromfűvel vagy mentával teheted még izgalmasabbá.

augusztus3., 10:24

Mustra