Nem csak húsvétkor ehetjük.
Összedobunk néhány nagyon finom maradékmentő fogást annak érdekében, hogy egy pillanatra se legyen unalmas a húsvét utáni napok menüsora.
A tojás világnapját azért népszerűsítik évről évre megálmodói, hogy minél többekhez eljusson a hír: a tojás nem egészségtelen mumus fogás, nem ez okozza a magas koleszterinszinted, hanem remek, tápanyagokban gazdag alapanyag. És ha az egyik legegyszerűbb és legfinomabb fogást keresed, amit belőle elkészíthetsz, van egy jó hírünk.
Ha köretként tálalnád, és nem kenyérszeletek tetején, turbózd fel egy nagy adag uborkával, avokádóval, vagy más kedvenc zöldségeiddel, így klasszul lekíséri majd a szárnyasokat és halakat.
Tojásba töltve, pirítóson, vagy akár egy nagy adag rukkola tetején is finom ez a tojáskrém, amiből egy nagy adag reszelt trappistával és füstös paprikaporral akár klassz melegszendvicset is készíthetsz.
Csak dobd össze a tojáskrémet ugyanúgy, ahogy szoktad, és tedd még finomabbá egy adag medvehagymával. Ha melegen jobban szereted, egy adag sült hagymával és füstölt sajttal grillezd néhány szelet kenyéren.
Valamiért mindig hideg előételként, maximum gyors szendvicsfeltétként gondolunk a tojáskrémre, pedig egy adag forró pirítóson, füstölt sajttal és füstölt paprikával még finomabb szendvicsek készülhetnek belőle. Itt is van mindjárt egy közülük.
A trükk legális, de vannak feltételei: így lesz olcsóbb a fűtés.
Megmutatjuk, milyen az élet Budapest központjától negyedórányi autóútra.