A legfinomabb húsvéti kence: sonkás tojáskrém

GettyImages-1156542630

Nemcsak húsvétkor ehetjük, de az év többi részében sima keménytojásból készül.

Hozzávalók:

  • 4 db sonkalében főtt tojás 
  • 10 dkg főtt sonka (ez egy jó nagy szelet)
  • 1 evőkanál (tormás) majonéz vagy 1 teáskanál mustár/torma
  • 2-3 szál újhagyma

A tojásokat (amelyeknek a fehérje a sonkalétől egészen bebarnul, és fantasztikus sonkaízű lesz) megpucoljuk, leöblítjük, és feldaraboljuk.

A főtt sonkát is felvágjuk, a tojáshoz adjuk, és ízesítjük a mustárral vagy tormával, tormás majonézzel. Botmixerrel összedolgozzuk, végül belekeverjük a felkarikázott, zsenge újhagymát. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek