Zero waste a konyhában: ez a frittata maradék sajtokkal és az újhagyma zöldjével készült

Ha épp maradt néhány zöldség is egy korábbi leves alapanyaiból, párold meg egy kicsit, és azokból is kockázz ebbe a remek fogásba. Szerintünk egy kevés vajjal és sokféle olvadt sajttal a legfinomabb.

Borsóval, tavaszi hangulatban.
Borsóval, tavaszi hangulatban.A_Lein

Hozzávalók 2 személyre:

  • 7 darab tojás enyhén felverve
  • 0.5 bögre zödlborsó
  • 4 szál újhagyma zöldje apróra vágva
  • 1 ek. mascarpone
  • 1 ek. puha vaj
  • ízlés szerint só és frissen tört zöld bors
  • 8 deka parmezán a tetejére
  • olaj a sütéshez
  • 10 deka sajt felkockázva ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd össze az alapanyagokat és kis lángon süsd készre egy serpenyőben, vagy akár a sütőben. Amikor elkészült, reszelt parmezánal a tetején tálald. Ha magyarosabb hangulatot szeretnél, egy kevés kolbászt is kockázz bele. 

kapcsolódó Te tudod, miért bántja a szemet a hagyma?
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ha az olasz konyha rajongója vagy, ne hagyd ki ezt a mozzarellás, bazsalikomos frittatát!

Ha még egy kevés szárított paradicsom is kerül bele és egy adag parmezán, akkor lesz a pizzaélmény extra szénhidrátok nélkül is.

2020. május1., 06:00

Sárgadinnyés garnélasaláta – ez a tökéletes nyári ebéd

Könnyű, gyümölcsös és egy adag fehérje sem hiányzik ebből a mediterrán finomságból, aminek extra előnye, hogy percek alatt elkészül. Meleg, csípős garnélával és hideg dinnyefalatokkal a legfinomabb.

augusztus2., 10:24

Tejszínes csirkemell nektarinnal – házi gyúrt tészta mellett igazán finom

Egy remek tejszínes ragu, amihez szeretünk egy-két kanál mascarponét is hozzáadni, miután elkészült. Friss citromfűvel vagy mentával teheted még izgalmasabbá.

augusztus3., 10:24

Olasz húskenyér – szendvicsekben és nyári főzelékek mellett is tökéletes

Egy gyors húskenyér, amiben helyet kaptak kedvenc olasz fűszereid, és ha van még 10 perced, egy nagy adag reszelt sajtot is olvassz a tetejére. Paradicsomos tésztával és saláta mellett is remek.

július30., 10:24

Az ideális hétvégi brunch: póréhagymás-kéksajtos frittata

Az olasz tojáslepény klassz variáció a reggeli tojásra. Hagyományosan sajttal és zöldségekkel készül, ezért nálunk a póréhagyma mellé egy kevés kéksajtot is kapott.

2020. március11., 06:00

Magyarosan is készülhet frittata, ha néhány szelet kolbászt karikázol bele

Egzotikus hangulatban hallal és kaporral, magyaros változatban sült hagymával és kolbásszal készítsd ezt az egyszerű tojásételt.

2020. május6., 06:00

Mustra