Zero waste a konyhában: ez a frittata maradék sajtokkal és az újhagyma zöldjével készült

Ha épp maradt néhány zöldség is egy korábbi leves alapanyaiból, párold meg egy kicsit, és azokból is kockázz ebbe a remek fogásba. Szerintünk egy kevés vajjal és sokféle olvadt sajttal a legfinomabb.

Borsóval, tavaszi hangulatban.
Borsóval, tavaszi hangulatban.Fotó: A_Lein

Hozzávalók 2 személyre:

  • 7 darab tojás enyhén felverve
  • 0.5 bögre zödlborsó
  • 4 szál újhagyma zöldje apróra vágva
  • 1 ek. mascarpone
  • 1 ek. puha vaj
  • ízlés szerint só és frissen tört zöld bors
  • 8 deka parmezán a tetejére
  • olaj a sütéshez
  • 10 deka sajt felkockázva ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd össze az alapanyagokat és kis lángon süsd készre egy serpenyőben, vagy akár a sütőben. Amikor elkészült, reszelt parmezánal a tetején tálald. Ha magyarosabb hangulatot szeretnél, egy kevés kolbászt is kockázz bele. 

Te tudod, miért bántja a szemet a hagyma?

Még több recept

Az ideális hétvégi brunch: póréhagymás-kéksajtos frittata

Az olasz tojáslepény klassz variáció a reggeli tojásra. Hagyományosan sajttal és zöldségekkel készül, ezért nálunk a póréhagyma mellé egy kevés kéksajtot is kapott.

2020. március11., 06:00

Készítsd ázsiai hangulatban: csirkemell ananászos-szójaszószos raguban

Egy tál párolt rizs tetején érdemes tálalnod, ha pedig kihagynád a szénhidrátokat, akkor joghurtos uborkasalátát tálalj mellette egy nagy adag Srirachával a tetején. A hideg joghurt, a ropogós uborka és a csípős szósz egyszerűen tökéletesek együtt.

május16., 10:24

Cukkini-édeskömény leves – még egy recept kedvenc zöldségünkkel

Ha te is szereted a leveseket, van egy tippünk, amit mi legjobban egy szelet olvadt mozzarellával tálalt pirítós tetején szeretünk a legjobban. Hidegen és melegen is finom, csak győzd elkészíteni.

május12., 12:52

Ha az olasz konyha rajongója vagy, ne hagyd ki ezt a mozzarellás, bazsalikomos frittatát!

Ha még egy kevés szárított paradicsom is kerül bele és egy adag parmezán, akkor lesz a pizzaélmény extra szénhidrátok nélkül is.

2020. május1., 06:00

Görög töltött csirkemell – ha már unod rántva, próbáld ki mediterrán hangulatban

Ez az egyszerű fogás még finomabb lesz, ha grillezett padlizsánt tálalsz mellette fokhagymával és görög joghurttal elkeverve. Ez a saláta egyszerűen tökéletes köret minden nyári grillezéshez.

május14., 10:24

Burgonyás frittata pestóval és kecskesajttal – remek, olaszos reggeli

Mit reggeli, akár vacsorára is simán elkészítheted: egyszerű, finom és aki imádja az olasz konyhát (mindenki), biztosan szeretni fogja. Nem kockáztatsz semmi azzal, ha kipróbálod.

március18., 12:52

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.