Zero waste a konyhában: ez a frittata maradék sajtokkal és az újhagyma zöldjével készült

Ha épp maradt néhány zöldség is egy korábbi leves alapanyaiból, párold meg egy kicsit, és azokból is kockázz ebbe a remek fogásba. Szerintünk egy kevés vajjal és sokféle olvadt sajttal a legfinomabb.

Borsóval, tavaszi hangulatban.
Borsóval, tavaszi hangulatban.A_Lein

Hozzávalók 2 személyre:

  • 7 darab tojás enyhén felverve
  • 0.5 bögre zödlborsó
  • 4 szál újhagyma zöldje apróra vágva
  • 1 ek. mascarpone
  • 1 ek. puha vaj
  • ízlés szerint só és frissen tört zöld bors
  • 8 deka parmezán a tetejére
  • olaj a sütéshez
  • 10 deka sajt felkockázva ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd össze az alapanyagokat és kis lángon süsd készre egy serpenyőben, vagy akár a sütőben. Amikor elkészült, reszelt parmezánal a tetején tálald. Ha magyarosabb hangulatot szeretnél, egy kevés kolbászt is kockázz bele. 

kapcsolódó Te tudod, miért bántja a szemet a hagyma?
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Három kedvencünk együtt: bacon-pesto-haloumi falatkák

Ez a remek hármas garantáltan a kedvenced lesz.

november29., 09:24

Egyszerű karácsonyi narancstorta lisztmentesen

Ha az egyszerű fogások híve vagy, esetleg nem vagy éppen gyakorlott a konyhában, ezt a tortát próbáld ki!

december7., 07:32

Ez a pekándiós-juharszirupos édesburgonya a karácsonyi asztalon is tökéletes lesz

Szerecsendióval és fahéjjal, vagyis igazi ünnepi hangulatú fűszerekkel dobtuk fel ezt a köretet, amit akár hal, akár csirke, de még vörös húsok mellett is tálalhatsz.

december6., 07:32

Zero waste okosan: készíts frittatát a karácsonyi maradékokból

Vagdosd le a hatalmas pulykán maradt falatokat, vágd apróra a sütőben sült krumpli maradékát és készíts belőlük másnap egy klassz brunchot egy nagy adag quiche-sel vagy frittatával. A legfinomabb néhány szelet koktélparadicsommal és csak egy kicsit megpirított vajas kalácsszeletekkel.

2020. december9., 06:04

Megkóstolnád a sajtos-tejfölös tésztát luxusváltozatban? Már mutatjuk is!

Pecorinóval, rózsaborssal és egy kis pancettával készült ez a gyors mac and cheese, amiben a húst naná, hogy bármilyen füstölt szalonnakockákkal helyettesítheted.

december5., 12:04

Borsós-fetás frittata – egy kis tejszínnel és vajjal dobtuk fel

Nálunk zöldborsóval és újhagymával készül ez a remek fogás, amit édeskés, pirított kalácsszeletekkel tálalunk. Tökéletes hétvégi reggeli, de ebédre vagy vacsorára enni sem szentségtörés bevetni.

szeptember14., 10:24

Mustra