A tárkonyos csirkeraguleves még finomabb egy kevés karalábéval

Ez a gyors leves a citromtól savanykás, a tárkonnyal és a puha karalábéval édeskés ízvilágú lesz, ami tökéletesen illik a fokhagymás csirkefalatokhoz.

Borsóval és répával is feldobhatod.
Borsóval és répával is feldobhatod.chas53

Hozzávalók 2 személyre:

  • 30 deka csirkecombfilé felkockázva
  • 2 ek. olaj
  • 2 deci alaplé
  • ízlés szerint fokhagymapor, só, bors
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • 1 mk. tárkony
  • 1 ek. tejföl
  • 1 deci tejszín
  • 1 tk. liszt
  • 1 fej karalábé felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

Fűszerezd be a csirkefalatokat, és tedd félre negyedórára. A tejfölt, a tejszínt, a lisztet is keverd el egymással, és azt is tedd félre egy kicsit. Süsd meg a húst az olajon kissé, majd öntsd fel az alaplével, és add hozzá a karalábét. (Ha van otthon zöldborsó és répa, azokból is vágj bele egy keveset.) Adj neki 8-10 percet, majd kis lángon, a hőt kissé kiegyenlítve add a leveshez a tejfölös keveréket és a tárkonyt. Fűszerezd ízlés szerint, majd citromhéjjal és néhány csepp citromlével a tetején tálald.

kapcsolódó Borsó-kecskesajt rizottó – a hagyományos zöldborsós rizs ünneplőben
Borsó-kecskesajt rizottó – a hagyományos zöldborsós rizs ünneplőben

A borsó? Jó! A kecskesajt? Jó! A rizs? Jó! – idézhetnénk a Jóbarátok egyik ismert jelenetét, ha Joey éppen ezeket az összetevőket sorolta volna az elrontott triffle kóstolásakor. A helyzet viszont ugyanaz: ennek a rizottónak minden hozzávalóját imádjuk, semmi okunk nincs arra, hogy ne készítsük el minél többször. Egy nagy csokor friss petrezselyem, de akár tárkony is elfér a tetején.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Még egy remek, téli leves zellerrel, mogyoróval és szarvasgombaolajjal

Ezt simán tálalhatod az ünnepi asztalon is!

november30., 09:20

Egyszerű és elegáns fogás: szarvasgombás burgonyakrémleves

A krumplileves egészen addig egy remek menzás és hó végi recept, amíg nem kerül bele egy kevés szarvasgombaolaj és tejszín. Utána már az ünnepi asztalon is gond nélkül megállja a helyét.

november17., 07:04

Ezt a remek, vegán édesburgonya-levest kezdőként is könnyen összedobod

Ez a fogás remek pirított olajos magvakkal és egy kevés mazsolával a közepén, ha pedig nincs bajod a húsfélékkel, mozzarellagolyókkal és napon szárított sonkaszeletekkel dobd fel.

szeptember17., 11:24

Vörösboros aszalt szilvakrém-leves: vajban puhult gombákkal a legfinomabb

Jól illik a közepébe a bacon, a kalácsból készített házi kruton, de nagyon finom vajban puhított erdei gombákkal is. Hedonista változatban próbáld ki mindegyikkel!

november16., 07:04

Recept hétvégére: dobj össze egy gyors húslevest ázsiai aromákkal!

A hagyományos húsleves tökéletes vasárnapra, de abból már mindenkinek van egy jó receptje. Ha egy kis csavarral készítenéd ezt a finomságot, dobd össze ázsiai hangulatban, mert úgy is nagyon finom.

október24., 10:24

Minestrone fehérbabból friss bazsalikommal és pecorino sajttal

Egy jó kis gyors, laktató leves – nincs is ennél tökéletesebb fogás, főleg, ha a neve olaszosan cseng. Ha imádod a sajtot, a pecorino mellett ne hagyj ki belőle néhány mozzarellagolyót sem.

augusztus17., 12:52

Mustra