Hozzávalók 2 személyre
- 30 deka csirkecombfilé felkockázva
- 2 ek. olaj
- 2 deci alaplé
- ízlés szerint fokhagymapor, só, bors
- 0.5 darab biocitrom leve és héja
- 1 mk. tárkony
- 1 ek. tejföl
- 1 deci tejszín
- 1 tk. liszt
- 1 fej karalábé felkockázva
Elkészítés:
Fűszerezd be a csirkefalatokat, és tedd félre negyedórára. A tejfölt, a tejszínt, a lisztet is keverd el egymással, és azt is tedd félre egy kicsit. Süsd meg a húst az olajon kissé, majd öntsd fel az alaplével, és add hozzá a karalábét. (Ha van otthon zöldborsó és répa, azokból is vágj bele egy keveset.) Adj neki 8-10 percet, majd kis lángon, a hőt kissé kiegyenlítve add a leveshez a tejfölös keveréket és a tárkonyt. Fűszerezd ízlés szerint, majd citromhéjjal és néhány csepp citromlével a tetején tálald.