Tavaszi zero waste: ezekbe az isteni receptekbe használd fel az újhagyma zöldjét!

Ha a fehér, kissé csípősebb részt már felhasználtad quiche-be, zöldségraguba vagy egy házi pástétom kísérőjeként, a zöldről sem érdemes megfeledkezned, mert egy rakás ételt feldobhatsz, ha apróra vágva belekevered.

A hagymafélék rosttartalmukkal segíti az emésztést, a bennük lévő allicin erősíti a bélflórát, ráadásul rengeteg vitamin van bennük, és antibakteriális hatást is tulajdonítanak nekik. Naná, hogy az egészséges zöld részeket sem érdemes kidobnunk.

Még egy saláta tavaszra: olaszos tojássaláta, amiben az aszalt paradicsom mellett jól elfér az újhagyma zöldje is.

Mehet ebbe a klassz, édeskés kukoricás levesbe is. Kipróbáltuk, és isteni! 

A frittata, a rántotta és a quiche tökéletes maradékmentő fogások, mert a tegnap sültektől az újhagyma zöldjéig minden elfér bennük.  

A morzsás karfiol örök klasszikus, ha valami nagyon egyszerű és könnyű fogást enne a család, ráadásul köretként is remek.

Zsenge csalánleveleket minden tavasszal érdemes belecsempészned a fogásaidba, a csalánpesto pedig egészen izgalmas újdonság lehet a konyhádban. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek