Könnyű és isteni: fokhagymás pulykahússal töltött karalábé

A töltött karalábé az a fogás, ami akkor is remekül sikerül, ha egy kicsit egészségesebb változatát dobjuk össze. Mi már próbáltuk rizstejszínnel és kamuhússal is – úgy is remek volt, hát még ebben a könnyű, pulykás-barna rizses változatban!

Ha szereted a kaprot, abból is adj hozzá.
Ha szereted a kaprot, abból is adj hozzá.AniHobel

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 nagyobb karalábé
  • 3 deci alaplé
  • 2 deci tejszín
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 tk. cukor
  • 30 deka darált pulykahús
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 csapott ek. liszt
  • 1 kisebb csokor friss petrezselyem a tetejére
  • 0.5 zacskó előfőzött rizs
  • 1 ek. tejföl
  • 0.5 darab tojás enyhén felverve
Recept idők

Elkészítés:

A rizst párold meg, majd add hozzá a húst, tojást és ízesítsd a keveréket. A karalábékat vájd ki és töltsd meg a húsos keverékkel, majd az alaplében, fedő alatt kis lángon párold egy fél órán át. Ha szükséges, pótold közben a folyadékot egy kis vízzel, majd a karalábék kivájt közepét is add hozzá, és 10 percet adj a karalábéknak így is. Ezek után vedd ki a fejeket, sűrítsd be a keveréket a liszttel elkevert tejszínnel és tejföllel, majd ezzel a tejszínes mártással a tetején tálald a karalábéfejeket. 

kapcsolódó Borsó-kecskesajt rizottó – a hagyományos zöldborsós rizs ünneplőben
Borsó-kecskesajt rizottó – a hagyományos zöldborsós rizs ünneplőben

A borsó? Jó! A kecskesajt? Jó! A rizs? Jó! – idézhetnénk a Jóbarátok egyik ismert jelenetét, ha Joey éppen ezeket az összetevőket sorolta volna az elrontott triffle kóstolásakor. A helyzet viszont ugyanaz: ennek a rizottónak minden hozzávalóját imádjuk, semmi okunk nincs arra, hogy ne készítsük el minél többször. Egy nagy csokor friss petrezselyem, de akár tárkony is elfér a tetején.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Na jó, így könnyű vegának lenni: Tejszínes karalábéfőzelék

Petrezselymes fasírtgolyókkal, vajon sült, fokhagymás garnélafalatokkal is nagyon finom. Vega változatban egy kanál vajban megpirított paprikás-köményes diót szórj a tetejére.

2019. október15., 10:44

Borsós-bazsalikomos lasagne – jó sok sajttal és ricottával igazán finom ez az egyszerű, vega fogás

Ez a rakott tészta akkor a legfinomabb, ha az összes, hűtőben felejtett sajtot lereszeled és felhasználod bele.

július28., 12:52

A reggeli tojásrántotta még finomabb egy kis spenóttal és jó sok füstölt sajttal

Ha a rántotta ezúttal zöld színű, remélhetőleg a gyerekek is szívesebben megeszik majd, de úgy is fogalmazhattunk volna, hogy ha a spenót most tojással készül, talán nem veszik észre a trükköt.

július31., 11:24

Ez a klassz almás-tormás hússaláta nálunk párolt karalábéval lett még finomabb

Ha tavasz, akkor karalábé, és ebben az időszakban nagyon is igyekszünk a legtöbb fogásba belecsempészni. Szeretjük töltve, főzelékben és akár ebbe a hússalátába keverve is.

május7., 10:44

Bazsalikomos karalábé-krémleves: néhány falat kalácskrutonnal tökéletes tavaszi fogás

Kissé olaszos hangulatban készült nálunk ez a leves, ami mellé vajban pirított kalácsfalatokat szeretünk tálalni a legjobban. Ha te is levesrajongó vagy, ki ne hagyd a tavaszi repertoárból!

május6., 10:24

Ha maradt egy kis hideg kacsasült, sárgadinnyével készíts belőle salátát!

A kacsával is remek a sárgadinnye, ahogy minden húsos és sajtos salátát remekül feldob egy-egy édeskés falat gyümölcs. Próbálhatod körtével, nektarinnal, almával – mi kihasználjuk azt, hogy szezonja van, és a sárgadinnyét vetettük be.

augusztus3., 12:52

Mustra