Nemcsak a vitamin miatt érdemes elrágcsálni, kínzó tüneteket is enyhíthet.
Némely zöldség antioxidáns-tartalmát növeli a fagyasztás. A rákellenes anyagból sosem ehetünk eleget, megmutatjuk, miből válaszd a mirelitet.
Az sem baj, ha marad belőle másnapra, mert ez a leves akár másnaposan is tökéletes.
Ha van időd, töltheted, zöldségfasírtba keverheted, és egy jó csirkeleves is csak finomabb lesz tőle. Mutatjuk e heti karalábés kedvenceinket!
Ha tavasz, akkor karalábé, és ebben az időszakban nagyon is igyekszünk a legtöbb fogásba belecsempészni. Szeretjük töltve, főzelékben és akár ebbe a hússalátába keverve is.
Kissé olaszos hangulatban készült nálunk ez a leves, ami mellé vajban pirított kalácsfalatokat szeretünk tálalni a legjobban. Ha te is levesrajongó vagy, ki ne hagyd a tavaszi repertoárból!
A tavasz egyik legfontosabb kísérője nálunk az édeskés, nagyon petrezselymes karalábéfőzelék, amit vegán változatban is kipróbáltunk, és kiderült: a hús- és tejtermékmentes verziója is egészen remek tud lenni, ha a semleges ízű rizstejszínnel sűrítjük be. Ha lehet egy kicsit még egészségesebb, akkor miért ne legyen alapon nálunk így is maradt meg a házi recepttárban.
A töltött karalábé az a fogás, ami akkor is remekül sikerül, ha egy kicsit egészségesebb változatát dobjuk össze. Mi már próbáltuk rizstejszínnel és kamuhússal is – úgy is remek volt, hát még ebben a könnyű, pulykás-barna rizses változatban!
Ez a gyors leves a citromtól savanykás, a tárkonnyal és a puha karalábéval édeskés ízvilágú lesz, ami tökéletesen illik a fokhagymás csirkefalatokhoz.
Ha te is szereted a könnyű, tavaszi leveseket, ezt az édeskés-fokhagymás medvehagymásat mindenképpen kóstold meg. Egy nagy adag csipetkével önálló fogásként is megállja a helyét.
Kedden bocsátja forgalomba az MNB a legújabb forint érméket.