A spárga fogyasztásával csak jól járhatsz. Magas antioxidáns-tartalmával megakadályozza, hogy a szabad gyökök károsítsák a sejtjeinket, vagyis hozzájárul olyan súlyos betegségek megelőzéséhez, mint a kardiovaszkuláris problémák, az egyes rákfajták kialakulása vagy a diabétesz. A szabad gyökök állítólag az öregedésben is szerepet játszanak, vagyis spárgát annak is érdemes ennie, aki szeretne minél tovább fiatalnak látszani.
Ha te is szereted a könnyű tésztaételeket, ezt a tavaszi citromos-spárgás spagettit próbáld ki!
Ha inkább spórolnál a szénhidrátokkal, és nem akarsz egyszerű párolt spárgát, arra is van tippünk.
Rizottóban is remek a spárga, főleg, ha egy kis fehérborban párolódik a rizs.
Egyik legnagyobb spárgás kedvencünk következik: egy szuper snack, ami gyors vacsora vagy ebéd is lehet.
És a végére még egy tésztás finomság, amit érdemes tavasszal kipróbálnod.

Mentes Anyu szakácskönyvek
„A kevesebb több. A mentes jobb."
Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.
A könyvekbe most betekintést nyerhetsz.
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:
- Tartalomjegyzék
- Előszó
- Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
- + 1 recept is!
Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!
hirdetés