Spárgavásárlás előtt ezeket mindenképp tudnod kell!
Hiába termelik hatalmas területen Magyarországon a kedvelt zöldséget, külföldiek eszik a nagyját.
A cég marketingeseit ezúttal az üveges spárga ihlette meg: erre a szóviccre valószínűleg mindig emlékezni fogsz.
A spárga nemcsak finom, de jó is szervezetednek: mutatjuk, miért edd!
Mutatunk egy zöldséget, ami nem csak az emésztésednek tesz jót, hanem egyúttal létfontosságú tápanyagokkal tölt fel.
Aki fogyasztott már spárgát, jó eséllyel tapasztalta a furcsa szagot is, amikor később meglátogatta a mosdót – így hat ez a zöldség a vizeletedre.
Levesben, meleg salátaként, tésztaételekben és rizottóban is finom az egyik legnépszerűbb tavaszi zöldségünk.
Még mindig spárga és még mindig tojás. Ha kedvenc tojássalátádhoz egy adag fokhagymás vajban elkevert spárgát is adsz, még izgalmasabb, még tavaszibb hangulatú lesz a vacsorád.
A spárgás fogásokat minden tavasszal nagyon szeretjük, és most néhány olyat is hoztunk, amiket még korábban nem próbáltunk.
Nem muszáj csak párolva, köretként fogyasztanod, ebben a húsos fogásban is remek helye van a spárgának. Ezzel a fogással ráadásul túl sok szénhidrátot sem viszel be a szervezetedbe.
Ha a spárgán kívül más zöldséggel is megkóstolnád, legközelebb brokkolival, karfiollal vagy fehérrépával is készítsd el ezt a fogást. Sültek mellett, de akár azok nélkül, vegetáriánus változatban is működik.
Egy szuper snack, ami akár gyors vacsora vagy ebéd is lehet, ha éppen nincs kedved sokáig a konyhában szobrozni azért, hogy valami finomat készíts. Egy kevés citrommal, rózsaborssal és csilivel még pikánsabb lesz.
Csak egy gyors főzés kell neki, előtte egy roppantás, amivel a fás részeket leválasztod. Tésztával is remek a spárga, főleg akkor, ha sok tojássárgájával készítesz hozzá tésztaszószt.
Egy igazi tavaszi fogást hoztunk, ami emmentáli sajttal és krémes mascarponéval lett még finomabb. Ha van otthon néhány gerezd sült fokhagyma, abból is adj hozzá!
Egy kevés fokhagymás-majonézes pirítóssal tökéletes vega fogás lehet belőle, húsevőknek egy félig átsült jó borsos marhaszeletet vagy tejszínes-mustáros grillezett halat kínálj mellé.
Még egy klassz, rakott fogás, amit azért rajongunk, mert néhány perc alatt lesz belőle egy jó kis darált húsos étel, ami nem bolognai, és nem is a fasírt. Nem nagyon nehéz összerakni sem, ha kezdő vagy a konyhában, akkor is simán nekiállhatsz.
A spárgából most épp akad a piacokon, és ha szerencséd van, tőkehalat is találsz. Ha mégsem, akkor készítsd bármelyik kedvenc haladdal, és ha igazán extrára szeretnéd, egy kis kaporral elkevert besamelt vagy hollandi mártást tálalj mellé.
Nyakunkon a szezon, spárgázásra fel!
Spárgarajongóknak kötelező!
Elegáns és egészséges, legfőképpen húsmentes, tojásmentes, tejmentes és gluténmentes zöldséges egytálétel.
Snidlinggel, egy kis citromhéjjal lesz az igazi ez a pesto, amit aztán egyszerű pirítóson, tésztákon és saláták tetején is tálalhatsz.
Savanyítva is finom a spárga, főleg, ha van lehetőséged néhány szelet sajtot és húst grillezni mellé. Ezeken kívül már csak egy szelet pirítós és vörös pesto kell egy különleges és gyors vacsorához.
Egy kevés hal, sajtszósz és csak félig keményre főtt tojás teszi különlegessé ezt a salátát, amit még tartalmasabbá varázsolhatsz baconnel és avokádóval.
Ez a spárgaszezon is ideért, még ha nem is talált minket úgy, mint tavaly. Nekünk viszont nincs okunk megfeledkezni róla, így erre a hétre olyan spárgás finomságokat gyűjtöttünk, amik egy kicsit különlegesebbek megszokott és jól ismert receptjeinknél.
A hatalmas lyukhoz még csak hasonló sincs a Földön: akkora, hogy még az űrből is látszik.
Mutatjuk, hogy az ajánlások szerint hány fok lenne valójában az ideális.