Egy kevés fokhagymás-majonézes pirítóssal tökéletes vega fogás lehet belőle, húsevőknek egy félig átsült jó borsos marhaszeletet vagy tejszínes-mustáros grillezett halat kínálj mellé.
Még egy klassz, rakott fogás, amit azért rajongunk, mert néhány perc alatt lesz belőle egy jó kis darált húsos étel, ami nem bolognai, és nem is a fasírt. Nem nagyon nehéz összerakni sem, ha kezdő vagy a konyhában, akkor is simán nekiállhatsz.
A spárgából most épp akad a piacokon, és ha szerencséd van, tőkehalat is találsz. Ha mégsem, akkor készítsd bármelyik kedvenc haladdal, és ha igazán extrára szeretnéd, egy kis kaporral elkevert besamelt vagy hollandi mártást tálalj mellé.
Elegáns és egészséges, legfőképpen húsmentes, tojásmentes, tejmentes és gluténmentes zöldséges egytálétel.
Snidlinggel, egy kis citromhéjjal lesz az igazi ez a pesto, amit aztán egyszerű pirítóson, tésztákon és saláták tetején is tálalhatsz.
Savanyítva is finom a spárga, főleg, ha van lehetőséged néhány szelet sajtot és húst grillezni mellé. Ezeken kívül már csak egy szelet pirítós és vörös pesto kell egy különleges és gyors vacsorához.
Egy kevés hal, sajtszósz és csak félig keményre főtt tojás teszi különlegessé ezt a salátát, amit még tartalmasabbá varázsolhatsz baconnel és avokádóval.
Ez a spárgaszezon is ideért, még ha nem is talált minket úgy, mint tavaly. Nekünk viszont nincs okunk megfeledkezni róla, így erre a hétre olyan spárgás finomságokat gyűjtöttünk, amik egy kicsit különlegesebbek megszokott és jól ismert receptjeinknél.