Spárgás rizottó fehérborral és parmezánnal – elegáns vega vacsora lesz belőle

Ha a spárgán kívül más zöldséggel is megkóstolnád, legközelebb brokkolival, karfiollal vagy fehérrépával is készítsd el ezt a fogást. Sültek mellett, de akár azok nélkül, vegetáriánus változatban is működik.

Egyszerű és elegáns fogás.
Egyszerű és elegáns fogás.Ross Woodhall

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1 bögre rizottórizs
  • 2 nagy bögre alaplé
  • 1 deci fehérbor
  • 1 kisebb csokor megtisztított zsenge zöld spárga
  • 15 deka reszelt parmezán a tetejére
  • 1 kisebb csokor friss bazsalikom a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A vajban pirítsd meg kissé a rizst, majd add hozzá a bort, és kevergetve hagyd elpárologni. Ha ezzel megvagy, folyamataosan adagolva és kevergetve puhítsd meg a rizst az alaplében. A spárgát főzd néhány percig lobogó, sós és kissé cukros, citromos vízben, majd vágd össze kissé. Ha a rizs megpuhult, keverd hozzá a zöldséget. 

A parmezánnal és friss bazsalikommal a tetején tálald. Ha szereted, citromhéjat is reszelj a tetejére. 

kapcsolódó Szezonja van: 10 tuti spárgás recept
Szezonja van: 10 tuti spárgás recept

Bizonytalan, mire jó a spárga? Vagy nagyon is szereti, de jól jönne pár inspiráló recept? Tíz tippünk közül mindenki megtalálja az igazit.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Köftewrap paradicsomlekvárral és grillezett padlizsánnal – gyors, mediterrán fogás darált hússal

A köfte remek nyári klasszikus, amit ezúttal feltekerünk és egy wrap közepébe töltöttünk.

július27., 12:52

Húsgolyók mellett is remek a spárga, már mutatjuk is, hogyan érdemes elkészítened!

Nem muszáj csak párolva, köretként fogyasztanod, ebben a húsos fogásban is remek helye van a spárgának. Ezzel a fogással ráadásul túl sok szénhidrátot sem viszel be a szervezetedbe.

április21., 10:24

Olasz garnélarizottó – friss zöldfűszerekkel és egy kevés lime-mal a legtökéletesebb

A rizottó akkor is finom, ha csak fehérbor, vaj és egy adag olasz sajt van a tetején, hát még egy adag frissen sült garnélával. Ha van otthon friss petrezselyem, abból is szórj egy keveset a tetejére.

február26., 06:04

A rizottó zöldborsóval is finom, mi pecorino sajttal és egy kevés tejszínnel dobtuk fel

Egy kevés fehérbor, jó sok vaj és egy nagy adag zöldségalaplé, és máris tökéletes lesz a rizottód, főleg, ha nem mulasztod el folyamatosan kevergetni, hogy igazán krémes legyen a végeredmény.

május6., 12:52

Imádod a bolognai ragut? Levesként is próbáld ki, egy nagy csokor friss bazsalikommal!

Kevésbé nehéz fogás lesz így, mint klasszikus párja, főleg, ha egy adag friss, felkockázott koktélparadicsom és rengeteg zöldfűszer is kerül a tetejére tálaláskor.

július27., 10:44

Gombás-sajtos gnocchi – jó sok sült fokhagymával lesz az igazi

Sosem árt, ha van otthon egy adag előre elkészített, sült fokhagyma. Sokáig eláll, és remek saláták tetején, sós muffinok hozzávalójaként, de akár egy-egy tésztás fogásnak is finom ízesítője lesz.

július26., 12:52

Mustra