El ne menjen már mellettünk a spárgaszezon: egyszerű kenyér spárgával és szarvasgombával

Ez a spárgaszezon is ideért, még ha nem is talált minket úgy, mint tavaly. Nekünk viszont nincs okunk megfeledkezni róla, így erre a hétre olyan spárgás finomságokat gyűjtöttünk, amik egy kicsit különlegesebbek megszokott és jól ismert receptjeinknél.

Ez a kenyér valami olyasmi, amit nem kell túlságosan megpakolni feltétekkel, elég egy kevés puha vaj, esetleg néhány vékony szelet sonka, és tökéletes vacsora lesz az egészből.

Sült fokhagymával is készítheted.
Sült fokhagymával is készítheted.lauraag

Hozzávalók

  • 45 deka liszt
  • 3 deci friss langyos víz
  • 2.5 deka élesztő
  • 20 deka apróra vágott spárga
  • 1 evőkanál szarvasgombás olaj
  • 1 nagy evőkanál cukor
  • 8 gramm
  • 2 evőkanál étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Futtasd fel a vízben a cukorral az élesztőt, közben a forró olajon puhítsd meg a spárgát. 

Ha ezzel megvagy, dagaszd ki jól az összes alapanyagot, a végén a spárgát is add hozzá, dolgozd bele, majd hagyd meleg helyen pihenni egy órán át. 

Ha ezzel megvagy, egy kicsit gyúd át és formázd a kenyeret, vagdosd be a tetejét, és legalább egy fél órát adj még neki sütés előtt. Ha szépen megdagadt, süsd meg 190 fokon egy olyan sütőben, aminek aljába előzőleg egy vízzel tel tepsit is tettél. 

 

kapcsolódó Hogy vegyünk jó spárgát?
Hogy vegyünk jó spárgát?

És ha már megvan, mit lehet vele kezdeni?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Szarvasgombaolajjal még izgalmasabb lesz ez a pofonegyszerű, sütőporos kenyér

Nem kell bele sok a szarvasgombás hangulatból, egy kis adagtól is remek aromája lesz a kenyérszeleteknek. Elég a tetejére egy kevés parmezános vagy snidlinges fűszervaj, és el is készült az elegáns és szuper egyszerű reggeli.

2021. február19., 06:00

Ha valami izgalmasat próbálnál ki, ízesítsd a házi kenyered sült fokhagymával és majoránnával

Egy gyors házi kenyér még a nem túl gyakorlott szakácsoknak sem adja fel a leckét. Ebbe nálunk édeskés sült fokhagyma került, amit zöld borssal és egy kevés rozmaringgal szeretünk a legjobban.

2021. február20., 06:00

Süss gyors kenyeret sült hagymával és jó sok borssal – pillanatok alatt elfogy

Tényleg semmi nincs, ami a sült hagymánál jobban feldobná a kenyereket, legyen akár sütőporos vagy kelt tésztából készült adag. Ha kevesebb időd van dagasztásra és kelesztésre, ez a sütőporos változat lehet a kedvenced.

2021. február19., 06:00

Spárga-fenyőmag saláta – elegáns és könnyű fogás csak 5 összetevőből

Egy kevés fokhagymás-majonézes pirítóssal tökéletes vega fogás lehet belőle, húsevőknek egy félig átsült jó borsos marhaszeletet vagy tejszínes-mustáros grillezett halat kínálj mellé.

2020. június18., 06:00

Itt a spárga szezonja, tésztával és sajttal is próbáld ki a tavaszi zöldséget!

Csak egy gyors főzés kell neki, előtte egy roppantás, amivel a fás részeket leválasztod. Tésztával is remek a spárga, főleg akkor, ha sok tojássárgájával készítesz hozzá tésztaszószt.

2021. április19., 12:52

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

február21., 10:08

Mustra