El ne menjen már mellettünk a spárgaszezon: egyszerű kenyér spárgával és szarvasgombával

Ez a spárgaszezon is ideért, még ha nem is talált minket úgy, mint tavaly. Nekünk viszont nincs okunk megfeledkezni róla, így erre a hétre olyan spárgás finomságokat gyűjtöttünk, amik egy kicsit különlegesebbek megszokott és jól ismert receptjeinknél.

Ez a kenyér valami olyasmi, amit nem kell túlságosan megpakolni feltétekkel, elég egy kevés puha vaj, esetleg néhány vékony szelet sonka, és tökéletes vacsora lesz az egészből.

Sült fokhagymával is készítheted.
Sült fokhagymával is készítheted.Fotó: lauraag

Hozzávalók:

  • 45 deka liszt
  • 3 deci friss langyos víz
  • 2.5 deka élesztő
  • 20 deka apróra vágott spárga
  • 1 evőkanál szarvasgombás olaj
  • 1 nagy evőkanál cukor
  • 8 gramm
  • 2 evőkanál étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Futtasd fel a vízben a cukorral az élesztőt, közben a forró olajon puhítsd meg a spárgát. 

Ha ezzel megvagy, dagaszd ki jól az összes alapanyagot, a végén a spárgát is add hozzá, dolgozd bele, majd hagyd meleg helyen pihenni egy órán át. 

Ha ezzel megvagy, egy kicsit gyúd át és formázd a kenyeret, vagdosd be a tetejét, és legalább egy fél órát adj még neki sütés előtt. Ha szépen megdagadt, süsd meg 190 fokon egy olyan sütőben, aminek aljába előzőleg egy vízzel tel tepsit is tettél. 

 

Hogy vegyünk jó spárgát?
Hogy vegyünk jó spárgát?

És ha már megvan, mit lehet vele kezdeni?

Tovább »

Még több recept

Készítsd a zöldségfasírtot karalábéval, mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb!

Akár burgonyapüré mellett, de pitával töltve, zöldségekkel és joghurttal is remek ez a fasírt. Ha épp azon gondolkodsz, hogy kevesebb húst ennél, mindenképpen adj neki egy esélyt.

május5., 12:52

Húsgolyók mellett is remek a spárga, már mutatjuk is, hogyan érdemes elkészítened!

Nem muszáj csak párolva, köretként fogyasztanod, ebben a húsos fogásban is remek helye van a spárgának. Ezzel a fogással ráadásul túl sok szénhidrátot sem viszel be a szervezetedbe.

április21., 10:24

Ez a tojásos-spárgás saláta igazi tavaszi finomság

Még mindig spárga és még mindig tojás. Ha kedvenc tojássalátádhoz egy adag fokhagymás vajban elkevert spárgát is adsz, még izgalmasabb, még tavaszibb hangulatú lesz a vacsorád.

április28., 10:24

Aszalt paradicsommal még aromásabb lesz ez a gyors, sütőporos kenyér

Ha te is rajongod az olasz konyhát, dobd össze ezt a gyors kenyeret aszalt paradicsommal és olasz fűszerekkel. Nem is kell a tetejére más, csak egy kevés puhára olvadt vaj és mellé egy hatalmas pohár melange reggelire.

február19., 06:00

Ha nem félsz, hogy rákattansz, ezt az epres-mandulás tiramisut érdemes összedobnod

Ha az eperzsákmány nem lett éppen a legtökéletesebb, legédesebb, akkor rétegezés előtt egy kevés eperszörppel vagy eperlekvárral keverd el a megvásárolt adagot, így még finomabb lesz a desszerted. Ha egy kis mandulalikőrt is adsz hozzá, sokkal izgalmasabbá varázsolhatod.

május2., 12:52

Te is szereted a mogyoróvajat? Ebben a gyors desszertben tökéletes helye van!

Ha nem aggódsz a kalóriák miatt, dobd össze ezt a krémes, tejszínes, mascarponéval készült desszertet, amit mi ezúttal sós karamellel dobtunk fel. Ha aggódsz, akkor is csináld meg, csak válassz egy kisebb szeleted, mert ezt a gyors finomságot nagyon nem érdemes kihagynod.

május2., 10:44

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.