El ne menjen már mellettünk a spárgaszezon: egyszerű kenyér spárgával és szarvasgombával

Ez a spárgaszezon is ideért, még ha nem is talált minket úgy, mint tavaly. Nekünk viszont nincs okunk megfeledkezni róla, így erre a hétre olyan spárgás finomságokat gyűjtöttünk, amik egy kicsit különlegesebbek megszokott és jól ismert receptjeinknél.

Ez a kenyér valami olyasmi, amit nem kell túlságosan megpakolni feltétekkel, elég egy kevés puha vaj, esetleg néhány vékony szelet sonka, és tökéletes vacsora lesz az egészből.

Sült fokhagymával is készítheted.
Sült fokhagymával is készítheted.Fotó: lauraag

Hozzávalók:

  • 45 deka liszt
  • 3 deci friss langyos víz
  • 2.5 deka élesztő
  • 20 deka apróra vágott spárga
  • 1 evőkanál szarvasgombás olaj
  • 1 nagy evőkanál cukor
  • 8 gramm
  • 2 evőkanál étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Futtasd fel a vízben a cukorral az élesztőt, közben a forró olajon puhítsd meg a spárgát. 

Ha ezzel megvagy, dagaszd ki jól az összes alapanyagot, a végén a spárgát is add hozzá, dolgozd bele, majd hagyd meleg helyen pihenni egy órán át. 

Ha ezzel megvagy, egy kicsit gyúd át és formázd a kenyeret, vagdosd be a tetejét, és legalább egy fél órát adj még neki sütés előtt. Ha szépen megdagadt, süsd meg 190 fokon egy olyan sütőben, aminek aljába előzőleg egy vízzel tel tepsit is tettél. 

 

Hogy vegyünk jó spárgát?
Hogy vegyünk jó spárgát?

És ha már megvan, mit lehet vele kezdeni?

Tovább »

Még több recept

Ezt az édesburgonya-levest mézes-paprikás dióval érdemes tálalnod

Ha pedig a dió mégsem tetszik, pirított, mazsolás csicseriborsóhoz adj egy kevés fahéjat, és azt kanalazd ki a leves közepéből. Nálunk csilivel és rózsaborssal készült ez a különlegesség.

szeptember17., 06:04

Egyszerű citromos süti – gyömbérrel és szerecsendióval teheted még izgalmasabbá

Nem kell karácsonyra tartogatnunk azt a szokást, hogy a süteményekbe is csempészünk egy-egy kis adag fűszert. A csokisak mellett remek a csili, a gyümölcsösekben a fahéj, a citromhoz pedig a tárkony, a szerecsendió és a gyömbér is jól illik.

szeptember16., 06:04

Vendégváróként is tökéletesen megállja a helyét ez a szilvás-mandulás kosárka

Itt a szilva szezonja, naná, hogy ezekbe a kosárkákba is jutott belőle. Ha te is összevásárolsz mindenféle likőrt, amik aztán egyre lassabban fogynak a kamrapolcról, vedd elő a mandulásat és locsolj a szilvákhoz egy adagot, mert ebből a sütiből remek ízeket hoz elő az amaretto.

szeptember19., 06:04

Azt hitted, banánnal nem készülhet isteni csatni?

Csirke és rizs kombinációján például remek ez a különleges mártásféle, amit sült sajtokkal is érdemes kipróbálnod. Ha szereted a banánt, és mindent, ami eltér a hagyományostól, adj egy esélyt neki.

szeptember17., 06:04

A kókuszkenyér mellé csak egy pohár langyos melanzs kell reggelente

Ha valami izgalmas hétvégi reggeliben gondolkodsz, ez lesz a te recepted. Natúr vajkrémmel, dzsemmel, de sajtkrém és méz kombinációjával is finom.

június18., 06:00

Körtelekvárral és sós vajjal a legfinomabb ez a gyömbéres süti

Akár néhány darab körtéből is összedobhatsz egy-egy adag csatnit vagy lekvárt, és ha csak akkora adag, hogy nem marad belőle télre, akkor legalább nem kell aggódnod azon, meddig áll el. Ehhez az egyszerű sütihez épp illik is a jó kis körtés dzsem, amiből nem érdemes kihagynod a fűszereket sem. A csillagánizs, a vanília és akár egy kevés citromhéj is jól illik mellé.

szeptember19., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.