Lágytojás, tonhal és sajtszósz – így készíts a spárgából isteni, meleg salátát vacsorára

Ez a spárgaszezon is ideért, még ha nem is talált minket úgy, mint tavaly. Nekünk viszont nincs okunk megfeledkezni róla, így erre a hétre olyan spárgás finomságokat gyűjtöttünk, amik egy kicsit különlegesebbek megszokott és jól ismert receptjeinknél.

Egy kevés hal, sajtszósz és csak félig keményre főtt tojás teszi különlegessé ezt a salátát, amit még tartalmasabbá varázsolhatsz baconnel és avokádóval.

Lazaccal is készülhet.
Lazaccal is készülhet.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 darab lágyra főtt (vagy buggyantott) tojás
  • 2 kisebb csokor megtisztította zsenge zöld spárga
  • 1 bögre felszeletelt koktélparadicsom
  • 2 nagyobb szelet tonhalsteak (lazaccal is helyettesítheted)
  • 2 evőkanál étolaj
  • 4 gerezd felaprított fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors és citromlé
  • 2 szál felaprított szárzeller
  • 1 kisebb darab felaprított kígyóuborka

A szószhoz

  • 1 nagy bögre lereszelt ementáli sajt
  • 0.5 bögre tejszín
  • ízlés szerint só, fehér bors, szerecsendió
  • 0.5 deci fehérbor
  • 1 teáskanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró olajra a fokhagymaszeleteket, majd süsd a besózott, borsozott, citrommal ízesített hal mindkét oldalát néhány percig. Ezek után párold a zsiradékon a spárgaszálakat, majd mehetnek egymás mellé egy tányérra a paradicsomokkal, zellerrel és uborkával együtt. Sózd és borsozd meg a zöldségeket is.

Helyezd a tetejére a lágytojásokat, majd olvaszd össze a sajtot a tejszínnel, vajjal és a borral, és az így készült szósszal locsold meg a keveréket. 

Szezonja van: 10 tuti spárgás recept
Szezonja van: 10 tuti spárgás recept

Bizonytalan, mire jó a spárga? Vagy nagyon is szereti, de jól jönne pár inspiráló recept? Tíz tippünk közül mindenki megtalálja az igazit.

Tovább »

Még több recept

Nyári barackos-avokádós saláta csirkével és baconnel

Nektarinnal, hámozott őszibarackkal, de akár sárgabarackkal is készíthető ez a szuper saláta, amiben a gyümölcsök édességét egy kevés sós feta és a baconockák egészítik ki.

augusztus8., 08:11

Sülthagyma-leves kecskesajttal – hétköznap és ünnepekkor is bevetheted

Egy-egy egyszerű fogás előtt érdemes tálalnod ezt az aromás levest, ami akkor a legfinomabb, ha nem marad ki belőle egy kevés fehérbor sem.

november22., 06:04

Tálald az ünnepi halat idén mézes-citrusos salátával!

Pisztáciával a tetején és egy frissen pirított kalácsszelettel legfinomabb ez a főétel, ami könnyen lehet ünnepi hangulatú egy kis levendulás mézzel és narancshéjjal a tetején.

november25., 06:24

Csirkés panzanella – ennél mutass finomabb és egyszerűbb nyári vacsorát!

A panzanella friss zöldségekkel, kenyérrel és egy kis parmezánnal önmagában is tökéletes, a húsos változatát pedig egyszerű, nyári vacsoraként érdemes bevetned.

július31., 06:04

Ünnepek a világ körül: készítsd el az izlandiak báránycombját

Ünnepek körül megszaporodnak az üzletekben a máskor ritkán látott húsok, és ha látsz köztük bárányt, most már azt is tudod, mit érdemes elkészítened belőle. Izlandon imádják ünnepekkor a bárányt, miért ne dobhatnánk össze egyik kedvencüket?

november22., 06:04

Ez a kacsa nálunk narancsos édesburgonyapürével lett igazán ünnepi

Ha még izgalmasabb fogást varázsolnál belőle, tálald egy kevés forró, vajas mézben átforgatott főtt gesztenyével és rumos mazsolával.

november22., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.