Lágytojás, tonhal és sajtszósz – így készíts a spárgából isteni, meleg salátát vacsorára

Ez a spárgaszezon is ideért, még ha nem is talált minket úgy, mint tavaly. Nekünk viszont nincs okunk megfeledkezni róla, így erre a hétre olyan spárgás finomságokat gyűjtöttünk, amik egy kicsit különlegesebbek megszokott és jól ismert receptjeinknél.

Egy kevés hal, sajtszósz és csak félig keményre főtt tojás teszi különlegessé ezt a salátát, amit még tartalmasabbá varázsolhatsz baconnel és avokádóval.

Lazaccal is készülhet.
Lazaccal is készülhet.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 darab lágyra főtt (vagy buggyantott) tojás
  • 2 kisebb csokor megtisztította zsenge zöld spárga
  • 1 bögre felszeletelt koktélparadicsom
  • 2 nagyobb szelet tonhalsteak (lazaccal is helyettesítheted)
  • 2 evőkanál étolaj
  • 4 gerezd felaprított fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors és citromlé
  • 2 szál felaprított szárzeller
  • 1 kisebb darab felaprított kígyóuborka

A szószhoz

  • 1 nagy bögre lereszelt ementáli sajt
  • 0.5 bögre tejszín
  • ízlés szerint só, fehér bors, szerecsendió
  • 0.5 deci fehérbor
  • 1 teáskanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró olajra a fokhagymaszeleteket, majd süsd a besózott, borsozott, citrommal ízesített hal mindkét oldalát néhány percig. Ezek után párold a zsiradékon a spárgaszálakat, majd mehetnek egymás mellé egy tányérra a paradicsomokkal, zellerrel és uborkával együtt. Sózd és borsozd meg a zöldségeket is.

Helyezd a tetejére a lágytojásokat, majd olvaszd össze a sajtot a tejszínnel, vajjal és a borral, és az így készült szósszal locsold meg a keveréket. 

Szezonja van: 10 tuti spárgás recept
Szezonja van: 10 tuti spárgás recept

Bizonytalan, mire jó a spárga? Vagy nagyon is szereti, de jól jönne pár inspiráló recept? Tíz tippünk közül mindenki megtalálja az igazit.

Tovább »

Még több recept

Burgonyasaláta új szinteken: napon szárított sonkával és paradicsommal is kóstold meg

Grillezett sajt mellett vagy egy fokhagymás csirkemellszelet alatt is tökéletes ez a saláta, amit mindenki szeretni fog, aki nem veti meg az olasz konyhát.

április10., 10:24

Ezt a húsvéti salátát tormás öntettel készítettük el

Csak egy kevés joghurt kell a torma mellé, és klassz salátaöntetet készíthetsz ehhez a sonkás-medvehagymás salátához. Ha van otthon főtt tojás, az is tökéletesen illik hozzá.

április1., 12:52

Joghurtos piták – fokhagymás vajjal és ragukba mártogatva is finom

Ha nincs otthon más, egy kevés vajba vagy olívaolajba kevert zöldfűszer és fokhagyma kerüljön a tetejére. Langyosan, egy adag meleg, fűszeres fekete tea mellett tökéletes reggeli lesz belőle.

április15., 12:52

Érkezik az eper szezonja, várjuk egy pohárka epres mojitóval!

Ahogy a hőmérséklet melegszik, egyre jobban esik egy-egy hideg koktél. Ez az epres nagyon finom, és akár desszert helyett is bevetheted egy-egy tavaszi grillezés után.

április20., 10:24

Mexikói babos saláta kuszkusszal, zellerrel – csípős salsával a tetején a legtökéletesebb

Egy kis adag tortillacsipsz remek lesz az egyszerű, mexikói hangulatú babos saláta mellett. Ha van otthon indiai vagy olasz fűszerkeverék, azokkal egészen új hangulatot adhatsz ennek a gyors salátának.

április17., 12:52

Fetás kuszkusszal töltött tök – egy adag gránátalmával a tetején is érdemes megkóstolnod

Ne csak a tél közepén próbálkozz a tökkel – ez a kuszkusszal és fetával töltött változat tökéletes köretként és főfogásként is. Ha még izgalmasabbá tennéd, mentaleveleket és gránátalmát tálalj a tetején.

április17., 11:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.