Itt a szezon: 5 különleges recept spárgával

Szeretjük a spárgát, és nem csak azért, mert alacsony a kalóriatartalma. A-, B1-, B2-, C- és E-vitaminban, folsavban is gazdag, sok értékes aminosavat, köztük aszparaginsavat is tartalmaz, ráadásul egy rakás finomság összedobható belőle egyszerűen és gyorsan.

Tudtad, hogy savanyítva is finom, és hogy akár pestót is készíthetsz belőle? Már mutatjuk is, hogyan!

Snidlinggel, egy kis citromhéjjal és egy kevés barna cukorral lesz az igazi ez a pesto, amit aztán egyszerű pirítóson, tésztákon és saláták tetején is tálalhatsz.

Egy kevés bacon és csak félig keményre főtt tojás teszi különlegessé ezt a salátát, amit még tartalmasabbá varázsolhatsz, ha a bacon zsírját egy kevés majonézzel, narancslével és szarvasgombával is összekevered, és ezt kínálod hozzá öntetként.

Savanyítva is finom a spárga, főleg, ha van lehetőséged néhány szelet sajtot és húst grillezni mellé. Ezeken kívül már csak egy szelet pirítós és vörös pesto kell egy különleges és gyors vacsorához.

A quiche jó kis tartalmas francia tojásos étel, aminél nincs is jobb egy késő délelőtti brunchhoz. Úgy hangzik, mint egy nehezen összeállítható dolog, pedig valójában nincs vele sok munka, hacsak azt nem számítjuk bele, hogy ki kell várnunk, amíg langyosra hűl. Remekül elrejthetők benne az előző napra sütött hússzeletek is.

Ez a kenyér valami olyasmi, amit nem kell elrontani feltétekkel. Elég egy kevés puha vaj, esetleg néhány vékony szelet sonka, és tökéletes vacsora lesz az egészből. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek