Egyszerű rakott spárga – ebben van a darált hús helye

Darált hússal készülnek a legfinomabb fogások: a lasagne, a friss tavaszi töltött karalábé, a bolognai ragu és a muszaka is. Itt az idő, hogy újragondoljuk ezt az alapanyagot, és 5 új receptben mutassuk meg.

Még egy klassz, rakott fogás, amit azért rajongunk, mert néhány perc alatt lesz belőle egy jó kis darált húsos étel, ami nem bolognai, és nem is a fasírt. Nem nagyon nehéz összerakni sem, ha kezdő vagy a konyhában, akkor is simán nekiállhatsz.

Többféle sajt is mehet rá.
Többféle sajt is mehet rá.Fotó: Lauri Patterson

Hozzávalók:

  • 1 kiló darált pulyka- vagy sertéshús
  • 10 deka felkockázott bacon
  • 1 kiló spárga kissé előfőzve
  • só és bors, füstölt paprika ízlés szerint
  • 2 bögre rizs
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 bögre füstölt sajt lereszelve
  • 1 darab vöröshagyma felkockázva
  • 3 evőkanál étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a rizst, közben dobd a hagymát a forró olajba, majd néhány perc múlva a befűszerezett húst és a bacont is. Ha a hús kifehéredett, egy kivajazott tepsiben kezdd el rétegezni a húst a spárgával és a rizzsel. A tetejére tejföl és sajt kerüljön, majd adj még neki 25 percet a forró sütőben. 

Ez a tökéletes, 3 összetevős vacsora: zöldbab fekete-erdei sonkával és pecorino sajttal
Ez a tökéletes, 3 összetevős vacsora: zöldbab fekete-erdei sonkával és pecorino sajttal

A legtökéletesebb ételek sokszor pofonegyszerűek, gondoljunk csak a az olaszok friss borsos-sajtos tésztájára, a cacio e pepére, de az isteni créme brulée, a mac’n cheese, vagy épp a mi lecsónk és palacsintánk sem a sokösszetevős, bonyolult fogások képviselője.

Tovább »

Még több recept

Ha csak egy furcsaságnak adsz esélyt idén, válaszd a mangócsatnit!

Nemcsak arra jó, hogy a legegyszerűbb csirke-rizs vagy saláta- grillsajt párost feldobja, de akkor is remek, ha épp vendégek jönnek, és már csak egy hidegtálra van idő. A sajtok, sonkák, kekszek és csonthéjasok között remek lesz ez a fura mártogatós, ami mindegyik falatot izgalmasabbá teszi.

szeptember26., 06:04

El ne menjen már mellettünk a spárgaszezon: egyszerű kenyér spárgával és szarvasgombával

Ez a spárgaszezon is ideért, még ha nem is talált minket úgy, mint tavaly. Nekünk viszont nincs okunk megfeledkezni róla, így erre a hétre olyan spárgás finomságokat gyűjtöttünk, amik egy kicsit különlegesebbek megszokott és jól ismert receptjeinknél.

április18., 06:00

Rengeteg ételt feldob egy nagy adag fűszeres paradicsomcsatni

A megszokott felhasználás mellett tökéletes ez a különlegesség házi hamburgerek feltuningolására, ha pedig feltekert, marinált padlizsánszeletekre kanalazod, izgalmas előételt vagy vendégváró falatkákat készíthetsz belőle.

szeptember24., 06:04

Unod a rizst a hagyományos formában? Itt egy indiai különlegesség, ami segít jóval izgalmasabbá tenni

Egy világhírű indiai étel, a biryani nálunk most tökös változatban készült. Az indiai fűszerekkel ízesített hosszú szemű rizst ehhez a fogáshoz sokszor sáfránnyal fűszerezik, majd bárányhúst, csirkét vagy halat és főleg zöldségeket adnak hozzá, majd kis lángon főzik készre.

szeptember24., 06:04

Egy nagy adag fagyival és juharsziruppal, langyosan a legfinomabb a klasszikus pecan pie

Ess túl az első pekándiós pitéden – nem lesz hatalmas feladat összedobni, és tálald desszertként egy házi hamburger és a mellé kínált káposztasaláta után.

szeptember24., 06:04

Jöhet egy izgalmas zöldséges fogás egyenesen Mexikóból?

A fűszeres, feketebabos ragu és a friss salsa mellé nem is kell más, csak néhány házi tortillalap, esetleg néhány szelet lime-mal ízesített avokádó.

szeptember25., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.