Egyszerű rakott spárga – ebben van a darált hús helye

Darált hússal készülnek a legfinomabb fogások: a lasagne, a friss tavaszi töltött karalábé, a bolognai ragu és a muszaka is. Itt az idő, hogy újragondoljuk ezt az alapanyagot, és 5 új receptben mutassuk meg.

Még egy klassz, rakott fogás, amit azért rajongunk, mert néhány perc alatt lesz belőle egy jó kis darált húsos étel, ami nem bolognai, és nem is a fasírt. Nem nagyon nehéz összerakni sem, ha kezdő vagy a konyhában, akkor is simán nekiállhatsz.

Többféle sajt is mehet rá.
Többféle sajt is mehet rá.Lauri Patterson

Hozzávalók

  • 1 kiló darált pulyka- vagy sertéshús
  • 10 deka felkockázott bacon
  • 1 kiló spárga kissé előfőzve
  • só és bors, füstölt paprika ízlés szerint
  • 2 bögre rizs
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 bögre füstölt sajt lereszelve
  • 1 darab vöröshagyma felkockázva
  • 3 evőkanál étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a rizst, közben dobd a hagymát a forró olajba, majd néhány perc múlva a befűszerezett húst és a bacont is. Ha a hús kifehéredett, egy kivajazott tepsiben kezdd el rétegezni a húst a spárgával és a rizzsel. A tetejére tejföl és sajt kerüljön, majd adj még neki 25 percet a forró sütőben. 

Ez a tökéletes, 3 összetevős vacsora: zöldbab fekete-erdei sonkával és pecorino sajttal Ez a tökéletes, 3 összetevős vacsora: zöldbab fekete-erdei sonkával és pecorino sajttal

A legtökéletesebb ételek sokszor pofonegyszerűek, gondoljunk csak a az olaszok friss borsos-sajtos tésztájára, a cacio e pepére, de az isteni créme brulée, a mac’n cheese, vagy épp a mi lecsónk és palacsintánk sem a sokösszetevős, bonyolult fogások képviselője.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Sütőben sült újburgonya spárgával – glutén-, tej-, tojás- és húsmentes étel

Elegáns és egészséges, legfőképpen húsmentes, tojásmentes, tejmentes és gluténmentes zöldséges egytálétel.

2020. április21., 06:04

Lágytojás, tonhal és sajtszósz – így készíts a spárgából isteni, meleg salátát vacsorára

Egy kevés hal, sajtszósz és csak félig keményre főtt tojás teszi különlegessé ezt a salátát, amit még tartalmasabbá varázsolhatsz baconnel és avokádóval.

2020. április18., 06:00

Húsgolyók mellett is remek a spárga, már mutatjuk is, hogyan érdemes elkészítened!

Nem muszáj csak párolva, köretként fogyasztanod, ebben a húsos fogásban is remek helye van a spárgának. Ezzel a fogással ráadásul túl sok szénhidrátot sem viszel be a szervezetedbe.

2021. április21., 10:24

Itt a spárga szezonja, tésztával és sajttal is próbáld ki a tavaszi zöldséget!

Csak egy gyors főzés kell neki, előtte egy roppantás, amivel a fás részeket leválasztod. Tésztával is remek a spárga, főleg akkor, ha sok tojássárgájával készítesz hozzá tésztaszószt.

2021. április19., 12:52

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek