Húsgolyók mellett is remek a spárga, már mutatjuk is, hogyan érdemes elkészítened!

Nem muszáj csak párolva, köretként fogyasztanod, ebben a húsos fogásban is remek helye van a spárgának. Ezzel a fogással ráadásul túl sok szénhidrátot sem viszel be a szervezetedbe.

Frissen gyúrt házi tészta mellett lesz a legfinomabb.
Frissen gyúrt házi tészta mellett lesz a legfinomabb.Fudio

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 ek. puha vaj
  • 2 ek. olaj
  • 40 deka darált hús
  • 1 szelet tejbe áztatott kalács
  • 1 darab tojás
  • ízlés szerint só, bors és friss petrezselyem
  • 2 deci tejszín
  • 1 tk. liszt
  • 1 nagy ek. mascarpone
  • 1 nagy csokor spárga, a fás részeitől megszabadítva
  • 1 tk. barna cukor
  • zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A spárgát főzd 5 percen át lobogó, sós vízben, majd kissé vágd össze és tedd félre. A húsgolyókhoz keverd el a húst a kaláccsal, sóval, borssal, petrezselyemmel és tojással, majd annyi zsemlemorzsával, hogy szépen összeálljon. Forgasd egy kevés zsemlemorzsába, és süsd ki mindegyiket a forró zsiradékok keverékén. Ha ezzel megvagy, add hozzá a spárgát, a liszttel elkevert tejszínt, mascarponét és az ízesítőket. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek