Húsgolyók mellett is remek a spárga, már mutatjuk is, hogyan érdemes elkészítened!

Nem muszáj csak párolva, köretként fogyasztanod, ebben a húsos fogásban is remek helye van a spárgának. Ezzel a fogással ráadásul túl sok szénhidrátot sem viszel be a szervezetedbe.

Frissen gyúrt házi tészta mellett lesz a legfinomabb.
Frissen gyúrt házi tészta mellett lesz a legfinomabb.Fotó: Fudio

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 ek. puha vaj
  • 2 ek. olaj
  • 40 deka darált hús
  • 1 szelet tejbe áztatott kalács
  • 1 darab tojás
  • ízlés szerint só, bors és friss petrezselyem
  • 2 deci tejszín
  • 1 tk. liszt
  • 1 nagy ek. mascarpone
  • 1 nagy csokor spárga, a fás részeitől megszabadítva
  • 1 tk. barna cukor
  • zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A spárgát főzd 5 percen át lobogó, sós vízben, majd kissé vágd össze és tedd félre. A húsgolyókhoz keverd el a húst a kaláccsal, sóval, borssal, petrezselyemmel és tojással, majd annyi zsemlemorzsával, hogy szépen összeálljon. Forgasd egy kevés zsemlemorzsába, és süsd ki mindegyiket a forró zsiradékok keverékén. Ha ezzel megvagy, add hozzá a spárgát, a liszttel elkevert tejszínt, mascarponét és az ízesítőket. 

Szezonja van: 10 tuti spárgás recept
Szezonja van: 10 tuti spárgás recept

Bizonytalan, mire jó a spárga? Vagy nagyon is szereti, de jól jönne pár inspiráló recept? Tíz tippünk közül mindenki megtalálja az igazit.

Tovább »

Még több recept

Ez az egyszerű cseresznyés-vaníliás pite tökéletes tavaszi desszert

Ha van időd, készíts mellé egy sűrű, főzött krémet, tálald azzal és egy nagy kanál sűrű tejszínnel a tetején. Ha azon nyomban megennétek, egy kevés porcukorral is tökéletes lesz.

május7., 12:52

Ez az édeskés, vegán karalábéfőzelék egy gyors, petrezselymes fasírttal a legfinomabb

A tavasz egyik legfontosabb kísérője nálunk az édeskés, nagyon petrezselymes karalábéfőzelék, amit vegán változatban is kipróbáltunk, és kiderült: a hús- és tejtermékmentes verziója is egészen remek tud lenni, ha a semleges ízű rizstejszínnel sűrítjük be. Ha lehet egy kicsit még egészségesebb, akkor miért ne legyen alapon nálunk így is maradt meg a házi recepttárban.

május5., 10:20

Ez a klassz almás-tormás hússaláta nálunk párolt karalábéval lett még finomabb

Ha tavasz, akkor karalábé, és ebben az időszakban nagyon is igyekszünk a legtöbb fogásba belecsempészni. Szeretjük töltve, főzelékben és akár ebbe a hússalátába keverve is.

május7., 10:44

A rizottó zöldborsóval is finom, mi pecorino sajttal és egy kevés tejszínnel dobtuk fel

Egy kevés fehérbor, jó sok vaj és egy nagy adag zöldségalaplé, és máris tökéletes lesz a rizottód, főleg, ha nem mulasztod el folyamatosan kevergetni, hogy igazán krémes legyen a végeredmény.

május6., 12:52

Bazsalikomos karalábé-krémleves: néhány falat kalácskrutonnal tökéletes tavaszi fogás

Kissé olaszos hangulatban készült nálunk ez a leves, ami mellé vajban pirított kalácsfalatokat szeretünk tálalni a legjobban. Ha te is levesrajongó vagy, ki ne hagyd a tavaszi repertoárból!

május6., 10:24

Savanyítsd a spárgát! Nagyon egyszerű az egész, és tökéletes a sült húsok mellé

Savanyítva is finom a spárga, főleg, ha van lehetőséged néhány szelet sajtot és húst grillezni mellé. Ezeken kívül már csak egy szelet pirítós és vörös pesto kell egy különleges és gyors vacsorához.

2020. április19., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.