Savanyítsd a spárgát! Nagyon egyszerű az egész, és tökéletes a sült húsok mellé

Ez a spárgaszezon is ideért, még ha nem is talált minket úgy, mint tavaly. Nekünk viszont nincs okunk megfeledkezni róla, így erre a hétre olyan spárgás finomságokat gyűjtöttünk, amik egy kicsit különlegesebbek megszokott és jól ismert receptjeinknél.

Savanyítva is finom a spárga, főleg, ha van lehetőséged néhány szelet sajtot és húst grillezni mellé. Ezeken kívül már csak egy szelet pirítós és vörös pesto kell egy különleges és gyors vacsorához.

Minden adagnak lehet eltérő a fűszerezése.
Minden adagnak lehet eltérő a fűszerezése.Fotó: Mallet Jean-FranÃois

Hozzávalók:

  • 1 kiló zsenge spárga (zöld)
  • 1 liter víz
  • 2.5 deci ecet
  • 30 deka cukor
  • 5 deka
  • ízlés szerint mustármag, koriander, kapor, szemes bors, fokhagymagerezdek
Recept idők

Elkészítés:

A spárgát tedd üvegekbe, helyezd közé a friss kaprot és fűszereket, majd melegítsd össze a lé hozzávalóit, és ha langyosra hűlt, öntsd le vele a zöldségeket. A legfinomabb akkor, ha a hűtőben hagyod egy éjszakán át állni.

 

Hogy vegyünk jó spárgát?
Hogy vegyünk jó spárgát?

És ha már megvan, mit lehet vele kezdeni?

Tovább »

Még több recept

Egyszerű vacsora lehet: spárgás rakott tőkehal citromosan

A spárgából most épp akad a piacokon, és ha szerencséd van, tőkehalat is találsz. Ha mégsem, akkor készítsd bármelyik kedvenc haladdal, és ha igazán extrára szeretnéd, egy kis kaporral elkevert besamelt vagy hollandi mártást tálalj mellé.

május20., 06:04

Csilis bab húsgolyókkal – ezzel nem lesz sok munkád

Így is készülhet babos-húsos fogás: egy kicsit olaszos, egy kicsit mexikói hangulatú lesz a végeredmény, amit rizzsel, szendvicsbe töltve, de akár egy szelet friss kenyérrel is tálalhatsz.

szeptember27., 06:04

Egy nagy adag fagyival és juharsziruppal, langyosan a legfinomabb a klasszikus pecan pie

Ess túl az első pekándiós pitéden – nem lesz hatalmas feladat összedobni, és tálald desszertként egy házi hamburger és a mellé kínált káposztasaláta után.

szeptember24., 06:04

El ne menjen már mellettünk a spárgaszezon: egyszerű kenyér spárgával és szarvasgombával

Ez a spárgaszezon is ideért, még ha nem is talált minket úgy, mint tavaly. Nekünk viszont nincs okunk megfeledkezni róla, így erre a hétre olyan spárgás finomságokat gyűjtöttünk, amik egy kicsit különlegesebbek megszokott és jól ismert receptjeinknél.

április18., 06:00

Próbáld ki a csilis babot hús helyett könnyű változatban, padlizsánnal

Ha néha beiktatnál egy-egy egy vega fogást a hagyományos vacsorák és ebédek helyett, kezdd azokkal, amikben ismerős ízekkel találkozol. Ez a ragu rizs mellett és tortillába töltve is finom, de egy adag reszelt sajttal akár melegszendvicset is készíthetsz belőle.

szeptember26., 06:04

Mexikói penne avokádóval – ne csak olasz tésztákban gondolkodj!

Mexikói hangulatban is készülhetnek klassz tésztaételek, amiket könnyen egészségesebbé varázsolhatsz friss jalapeño paprikával, friss avokádóval és apróra kockázott paradicsomokkal.

szeptember26., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.