Egyszerű vacsora lehet: spárgás rakott tőkehal citromosan

Nincs is jobb azoknál a fogásoknál, amik amellett, hogy finomak, még egészségesek is, és készítésük kimerül azzal, hogy egy tepsibe dobáljuk a hozzávalókat. Ezek a tepsis-halas ételek pontosan ilyenek, hoztunk is belőlük mindjárt ötöt ezen a héten!

A spárgából most épp akad a piacokon, és ha szerencséd van, tőkehalat is találsz. Ha mégsem, akkor készítsd bármelyik kedvenc haladdal, és ha igazán extrára szeretnéd, egy kis kaporral elkevert besamelt vagy hollandi mártást tálalj mellé.

Zöldfűszerekkel a tetején még szebb.
Zöldfűszerekkel a tetején még szebb.maroke

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 csokor friss spárga
  • 40 deka tőkehalfilé
  • 1 bögre ementáli sajt lereszelve
  • 5 deka kéksajt felkockázva
  • 4 deci tejföl
  • 0.5 darab biocitrom héja és leve
  • ízlés szerint só és fehér bors
  • 2 gerezd fokhagyma összetörve
  • 3 közepes darab paradicsom meghámozva és felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

A tejfölt keverd el a citromhéjjal, a fokhagymával és egy kevés sóval. Sózd, borsozd és citromozd meg kissé a halat, majd pirítsd meg a vaj felén. Tedd át egy tálba, és a spárgának is adj egy percet a sepenyőben, utána rétegezd a megsózott paradicsommal a hozzávalókat egy jénaiban úgy, hogy a tejföl kerüljön a tetejére. Arra mehetnek a sajtok, majd legalább 15 perc a közepesen forró sütőben. 

kapcsolódó Mennyire ártalmas a halakban található higany?
Mennyire ártalmas a halakban található higany?

Higany, műanyag és társai: szegény halaknak sok jut belőlük. És ha mi megesszük a halakat, velünk mi lesz?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Spárga-fenyőmag saláta – elegáns és könnyű fogás csak 5 összetevőből

Egy kevés fokhagymás-majonézes pirítóssal tökéletes vega fogás lehet belőle, húsevőknek egy félig átsült jó borsos marhaszeletet vagy tejszínes-mustáros grillezett halat kínálj mellé.

2020. június18., 06:00

Az almát egyszerű egytálételekben is felhasználhatod, mutatunk is egy klassz példát!

Egy kevés édeskés-savanykás íztől ez a klassz kolbászos fogás még finomabb lesz, mintha csak sóval és zöldségekkel ízesítenéd. Akár rusztikusan egy vaslábasban is tálalhatod, utána már csak egy vastag szelet kovásszal készült kenyér és puha vaj kell az igazán finom végeredményhez.

2020. szeptember3., 06:04

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

február19., 12:56

Spárgás rizottó fehérborral és parmezánnal – elegáns vega vacsora lesz belőle

Ha a spárgán kívül más zöldséggel is megkóstolnád, legközelebb brokkolival, karfiollal vagy fehérrépával is készítsd el ezt a fogást. Sültek mellett, de akár azok nélkül, vegetáriánus változatban is működik.

2021. április20., 12:52

Sütőben sült újburgonya spárgával – glutén-, tej-, tojás- és húsmentes étel

Elegáns és egészséges, legfőképpen húsmentes, tojásmentes, tejmentes és gluténmentes zöldséges egytálétel.

2020. április21., 06:04

Húsgolyók mellett is remek a spárga, már mutatjuk is, hogyan érdemes elkészítened!

Nem muszáj csak párolva, köretként fogyasztanod, ebben a húsos fogásban is remek helye van a spárgának. Ezzel a fogással ráadásul túl sok szénhidrátot sem viszel be a szervezetedbe.

2021. április21., 10:24

Mustra