Hozzávalók 2 személyre
- 2 bögre fussili vagy más száraztészta
- 8 kisebb darab koktélparadicsom félbevágva
- 1 nagy marék rukkola
- 1 bögre párolt zöldborsó
- 8 deka reszelt parmezán
- 1 csokor bazsalikom
- 2 nagy evőkanál fenyőmag
- ízlés szerint só és zöld bors
- 1 tk. puha vaj
- néhány csepp citromlé
- 1 nagy evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A tésztát főzd meg lobogó, sós vízben, majd keverd el a vajjal, rukkolával és paradicsommal. A többi hozzávalót dolgozd krémes pestóvá, kezdd a fenyőmag összetörésével, majd az olaj lassú adagolásával fejezd be. Ha maradt még egy kevés sajt és bazsalikom, azzal szórd meg a tetejét. Ha húst is ennél hozzá, grillezett joghurtos csirkemellel a tetején tálald.
A borsó? Jó! A kecskesajt? Jó! A rizs? Jó! – idézhetnénk a Jóbarátok egyik ismert jelenetét, ha Joey éppen ezeket az összetevőket sorolta volna az elrontott triffle kóstolásakor. A helyzet viszont ugyanaz: ennek a rizottónak minden hozzávalóját imádjuk, semmi okunk nincs arra, hogy ne készítsük el minél többször. Egy nagy csokor friss petrezselyem, de akár tárkony is elfér a tetején.
Tovább olvasom