Jöhet egy klassz, tésztás fogás zöldborsópestóval és olvadt mozzarellával?

A pesto és a mozzarella tökéletesen összeillenek, és mint minden hasonló fogásba, ebbe is kerül nálunk friss koktélparadicsom és rukkola, hogy a végeredmény még egészségesebb legyen.

Egy kevés sajt elfér a tetején.
Egy kevés sajt elfér a tetején.Thomas Barwick

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 bögre fussili vagy más száraztészta
  • 8 kisebb darab koktélparadicsom félbevágva
  • 1 nagy marék rukkola
  • 1 bögre párolt zöldborsó
  • 8 deka reszelt parmezán
  • 1 csokor bazsalikom
  • 2 nagy evőkanál fenyőmag
  • ízlés szerint só és zöld bors
  • 1 tk. puha vaj
  • néhány csepp citromlé
  • 1 nagy evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzd meg lobogó, sós vízben, majd keverd el a vajjal, rukkolával és paradicsommal. A többi hozzávalót dolgozd krémes pestóvá, kezdd a fenyőmag összetörésével, majd az olaj lassú adagolásával fejezd be. Ha maradt még egy kevés sajt és bazsalikom, azzal szórd meg a tetejét. Ha húst is ennél hozzá, grillezett joghurtos csirkemellel a tetején tálald. 

kapcsolódó Borsó-kecskesajt rizottó – a hagyományos zöldborsós rizs ünneplőben
Borsó-kecskesajt rizottó – a hagyományos zöldborsós rizs ünneplőben

A borsó? Jó! A kecskesajt? Jó! A rizs? Jó! – idézhetnénk a Jóbarátok egyik ismert jelenetét, ha Joey éppen ezeket az összetevőket sorolta volna az elrontott triffle kóstolásakor. A helyzet viszont ugyanaz: ennek a rizottónak minden hozzávalóját imádjuk, semmi okunk nincs arra, hogy ne készítsük el minél többször. Egy nagy csokor friss petrezselyem, de akár tárkony is elfér a tetején.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Borsófőzelék mentával – fasírt és falafel mellett is nagyon finom

A borsófőzelék hagyományos változatban is finom, főleg, ha nem hetven deka liszttel van besűrítve – tudjuk ezt a menzás ebédek óta. Ha pedig igazán fenszi változtatban dobnád össze, készítsd tejszínnel, egy kis vajjal és tálald friss mentával a tetején!

2021. november10., 09:24

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Tészta vajban sült paradicsommal és prosciuttóval

Jöjjön egy gyors, olaszos fogás, ami egyszerűbb már nem is lehetne. Amíg a tészta fő, éppen lesz idő arra, hogy lereszeljünk egy nagy adag parmezánt a tetejére.

2021. augusztus27., 12:52

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Gombás-tökös pite fűszeres tésztakéreggel

Egy remek őszi fogás következik, ami előételként, könnyű vacsoraként, vagy akár egy szelet grillezett karaj mellett is kiválóan megállja a helyét.

2021. szeptember4., 12:52

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Mustra