A rizottó zöldborsóval is finom, mi pecorino sajttal és egy kevés tejszínnel dobtuk fel

Egy kevés fehérbor, jó sok vaj és egy nagy adag zöldségalaplé, és máris tökéletes lesz a rizottód, főleg, ha nem mulasztod el folyamatosan kevergetni, hogy igazán krémes legyen a végeredmény.

Jó sok petrezselyemmel tálald.
Jó sok petrezselyemmel tálald.Fotó: haoliang

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 nagy bögre rizottórizs
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 1 deci fehérbor
  • 2 bögre alaplé
  • ízlés szerint só, bors, friss petrezselyem
  • 1 deci tejszín
  • 1 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 8 deka pecorino lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

A vajban pirítsd meg kissé a rizst, majd öntsd fel a borral, és ha elpárolgott, lassan, kevergetve add hozzá az alaplevet. Ha a rizs megpuhult, add hozzá a tejszínt és a borsót, ízesítsd, majd hagyd fedő alatt pihenni 5 percet. Végül a reszelt sajttal és friss petrezselyemmel tálald. 

Így készül a magyar rizs, amit a japán séf is hazavitt volna
Így készül a magyar rizs, amit a japán séf is hazavitt volna

Apa és lánya közösen viszi az alföldi rizsbizniszt. Már saját rizsfajtájuk is van.

Tovább »

Még több recept

Van otthon egy adag kelt tészta? Készítsd el ezeket a gyors, almás csigákat!

Nincs is jobb reggeli ezeknél a remek almás-fahéjas csigáknál, és ha ezt a fűszert megunod, készítsd keleti hangulatban: szerecsendióval és sáfránnyal.

június18., 10:44

Csirkemájpástétom narancslikőrös mazsolával

Narancsos mazsolával még finomabb ez a pástétom, és ha nem ijedsz meg a szokatlan kombinációktól, egy kevés narancslekvárt is kanalazz a vele készült falatkák tetejére.

június17., 12:52

Krémsajtos csigák

A kelt tésztából érdemes nagyobb adagot készíteni, mert nagyon sokféleképpen variálhatod desszertekké, vacsorává, vagy épp klassz vendégváróvá. Nálunk ezúttal olasz fűszerekkel és parmezánnal készültek.

június19., 10:44

Jöhet egy klassz, tésztás fogás zöldborsópestóval és olvadt mozzarellával?

A pesto és a mozzarella tökéletesen összeillenek, és mint minden hasonló fogásba, ebbe is kerül nálunk friss koktélparadicsom és rukkola, hogy a végeredmény még egészségesebb legyen.

május4., 12:52

Nagymama mazsolás kalácsa

Ha éppen akad otthon egy érett bionarancs, annak a leve és héja is belekerül egy kevés vanília társaságában. Így lesz igazán nyári hangulatú ez a kalács.

június19., 11:24

Sült pasztinák mézzel – fokhagymás-mustáros szósszal lesz igazán finom köret

Ha a sült krumpli helyett valami izgalmasabbat választanál, van egy remek ötletünk. A szószhoz csak melegíts össze egy kis vajat, mascarponét, egy kevés sült fokhagymát és egy kis mustárt. Sózd és borsozd, és már el is készültél!

június16., 12:52

Mustra