A rizottó zöldborsóval is finom, mi pecorino sajttal és egy kevés tejszínnel dobtuk fel

Egy kevés fehérbor, jó sok vaj és egy nagy adag zöldségalaplé, és máris tökéletes lesz a rizottód, főleg, ha nem mulasztod el folyamatosan kevergetni, hogy igazán krémes legyen a végeredmény.

Jó sok petrezselyemmel tálald.
Jó sok petrezselyemmel tálald.haoliang

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 nagy bögre rizottórizs
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 1 deci fehérbor
  • 2 bögre alaplé
  • ízlés szerint só, bors, friss petrezselyem
  • 1 deci tejszín
  • 1 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 8 deka pecorino lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

A vajban pirítsd meg kissé a rizst, majd öntsd fel a borral, és ha elpárolgott, lassan, kevergetve add hozzá az alaplevet. Ha a rizs megpuhult, add hozzá a tejszínt és a borsót, ízesítsd, majd hagyd fedő alatt pihenni 5 percet. Végül a reszelt sajttal és friss petrezselyemmel tálald. 

kapcsolódó Így készül a magyar rizs, amit a japán séf is hazavitt volna
Így készül a magyar rizs, amit a japán séf is hazavitt volna

Apa és lánya közösen viszi az alföldi rizsbizniszt. Már saját rizsfajtájuk is van.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Olasz garnélarizottó – friss zöldfűszerekkel és egy kevés lime-mal a legtökéletesebb

A rizottó akkor is finom, ha csak fehérbor, vaj és egy adag olasz sajt van a tetején, hát még egy adag frissen sült garnélával. Ha van otthon friss petrezselyem, abból is szórj egy keveset a tetejére.

február26., 06:04

Görög kapros babragu – zöldségekkel, salátaként és egy nagy adag rizs tetején is megállja a helyét

Egy remekül variálható étel, ami egy kis mediterrán hangulatot a hoz a rettenetes, esős őszi estékre. Készítsd zöldségekkel, akkor talán egy nagy szelet baklava is belefér mellé.

szeptember18., 12:52

Próbáltad már a borsófőzeléket mentával? Mutatjuk a legegyszerűbb receptet!

A menta a kertben gyorsan szaporodik, ha neked van belőle, akkor biztosan sok van belőle. Jöhetnek a nyári koktélok, hideg mentatea, sorbet-k, és persze ez a főzelék, ami ráadásul sűrű kókusztejjel készítve is remek lesz.

május5., 10:44

Spárgás rizottó fehérborral és parmezánnal – elegáns vega vacsora lesz belőle

Ha a spárgán kívül más zöldséggel is megkóstolnád, legközelebb brokkolival, karfiollal vagy fehérrépával is készítsd el ezt a fogást. Sültek mellett, de akár azok nélkül, vegetáriánus változatban is működik.

április20., 12:52

Ramentészta új szinteken, gyors, csirkés változatban

Szeretjük a rament, mert egy kis forró vízzel pillanatok alatt ehető fogás válik belőle, a fantázia már csak ahhoz kell, hogy az ember kitalálja, mivel is érdemes ízesíteni és megpakolni a tetejét. Ha megkóstolnád egy kicsit magyaros hangulatban, ez lesz a neked való fogás.

szeptember19., 12:52

Karfiolrizs pestóval és grillezett paradicsomokkal – egy nagy adag sajtot olvasztottunk a tetejére

Ha te is spórolnál a kalóriákkal, mégsem mondanál le a finom falatokról, ez a remek zöldséges fogás biztosan tetszeni fog. Ha éppen nem zavarnak a zsírosabb hozzávalók, egy nagy kanál tejfölt és egy adag reszelt sajtot is olvassz a tetejére.

április18., 12:52

Mustra