Pozsgay, Kónya, Szűrös – emlékszel még a rendszerváltás környéki politikusokra? Kvíz!

Tetszik, vagy sem, a politika ma a mindennapjaink része. A legtöbben álmunkból felkeltve tudnánk sorolni közéletünk aktuális formálóinak nevét, pártállását és elszólásait, melyek kiapadhatatlan témaforrást jelentenek baráti, munkahelyi vagy családi beszélgetésekhez.

És mi van a 20-30 évvel ezelőtt politizálókkal? A rendszerváltás környéki időszakban a maihoz hasonlóan sokat foglalkoztunk a politikával, emberek tömegei követték a folyamatos változásokat. Az abban az időszakban feltűnő/leköszönő politikai alakokra a legtöbben még ma is emlékszünk. Legalábbis emlékezni vélünk: a képről ismerős politikust nem biztos, hogy meg tudjuk nevezni, az ismerősen csengő név mellé nem minden esetben ugrik be a hozzá tartozó karakter. Mai kvízünkben a rendszerváltás környékén (még, vagy már akkor is) aktív politikusokról és a közélet ismert arcairól kérdezünk. Készen állsz?

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.