A fejes saláta kéksajtos öntettel is remek, szuper köretet dobhatsz össze velük percek alatt

A kéksajt és a saláta mindig jól működik együtt, legyen szó jégsalátáról vagy fejes salátáról. Ennek a tetejére mi egy adag meleg, fokhagymás vajban megforgatott friss, tavaszi retket is készítettünk.

A körtét ne hagyd ki belőle.
A körtét ne hagyd ki belőle.Fotó: haoliang

Hozzávalók 3 személyre:

  • 1 ek. vaj
  • 1 csokor retek kissé összevágva
  • 4 darab fokhagymagerezd
  • 1 fej fejes saláta összevágva
  • 1 darab kemény húsú körte felkockázva
  • 2 szelet pirított kenyér kockákra vágva

Az öntethez

  • 10 deka kéksajtmorzsa
  • 1 pohár görög joghurt
  • 1 tk. barna cukor
  • só ízlés szerint
  • 2 nagy kanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A felmelegített fokhagymás vajban adj néhány percet a besózott reteknek, majd forgasd össze a többi alapanyaggal. Ha ezzel megvagy, alaposan keverd el az öntet hozzávalóit, majd locsold meg vele a salátát. 

A saláta, ami főételként is tökéletes: olasz balzsamecetes zöldségek fűszeres kenyérkockákkal és kecskesajttal

Még több recept

Az édes eper és a sós feta remek páros, már mutatjuk is, milyen könnyen lesz belőlük isteni gás!

Minden édeskés gyümölcs nagyon finom egy-egy sós falat társaságában, erre bizonyíték ez a klassz fogás, amiben a fetát és az epret párosítottuk egy remek reggeli összedobásához. Ha épp vendégek jönnek, előételként is felszolgálhatod.

április22., 10:52

Borsó, újhagyma és házi majonéz – ezzel a tavaszi salátával turbózd fel az immunrendszered!

A turbót persze nem a majonéz adja majd, de ha nem spórolsz a zöldségekkel, akkor nemcsak laktatóra, de nagyon egészségesre sikerül majd a fogás.

április26., 10:24

Baconnel és borsóval készül az egyik legfinomabb, langyos tavaszi saláta

A bacon és a zsenge, édeskés zöldborsó remek párosítás, nem is kell melléjük semmi más, csak vékonyan szeletelt Grana Padano sajt, egy kevés vaj és friss rukkola.

április27., 12:52

Szőlővel és kekszből készül az egyik legegyszerűbb, tengerentúlról érkezett édesség

Egy doboz mag nélküli szőlőhöz az év bármely szakában könnyen hozzájuthatsz. Nálunk akkor készül leggyakrabban ez a desszert, amikor a vásárolt szőlő nem lett éppen a legédesebb – ebben a gyors édességben kifejezetten előny, ha egy kicsit savanykás.

május8., 11:24

Ez az egyszerű cseresznyés-vaníliás pite tökéletes tavaszi desszert

Ha van időd, készíts mellé egy sűrű, főzött krémet, tálald azzal és egy nagy kanál sűrű tejszínnel a tetején. Ha azon nyomban megennétek, egy kevés porcukorral is tökéletes lesz.

május7., 12:52

Ez az édeskés, vegán karalábéfőzelék egy gyors, petrezselymes fasírttal a legfinomabb

A tavasz egyik legfontosabb kísérője nálunk az édeskés, nagyon petrezselymes karalábéfőzelék, amit vegán változatban is kipróbáltunk, és kiderült: a hús- és tejtermékmentes verziója is egészen remek tud lenni, ha a semleges ízű rizstejszínnel sűrítjük be. Ha lehet egy kicsit még egészségesebb, akkor miért ne legyen alapon nálunk így is maradt meg a házi recepttárban.

május5., 10:20

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.