Reggelire és a vacsora mellé is remek ez az egyszerű sütőporos kenyér, ami annyira talán nem puha és levegős, mint élesztővel és kovásszal készült társai, cserébe egy gyors keverés és egy rövid sütés után már szeletelheted is.
Nem túl édes, nem is sós, egy kevés vajjal, szilvalekvárral, de akár napon szárított sonkaszeletek mellett is tökéletes. Ha nem fogy el, szeletenként fagyaszd le, és fogyasztás előtt néhány órával vedd ki a fagyasztóból.
A zero waste jegyében szedd össze a száraz kenyeret, zsemlét vagy kalácsot otthon, és készíts belőle valami olyasmit, amivel méltó módon lehelheti ki a lelkét minden péksütemény.
Költségkímélő és igazán finom ételeket készíthetünk kenyérmaradékból, és ráadásul adunk a zero waste-nek is.
Ha valami izgalmas hétvégi reggeliben gondolkodsz, ez lesz a te recepted. Natúr vajkrémmel, dzsemmel, de sajtkrém és méz kombinációjával is finom.
Kívül ropogós, belül puha, friss gluténmentes házi kenyér negyedóra munkával. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes recept.
Instagramos és privát menőzésre egyaránt alkalmas.
Ez a spárgaszezon is ideért, még ha nem is talált minket úgy, mint tavaly. Nekünk viszont nincs okunk megfeledkezni róla, így erre a hétre olyan spárgás finomságokat gyűjtöttünk, amik egy kicsit különlegesebbek megszokott és jól ismert receptjeinknél.
A pizzatészta bögrésen a legegyszerűbb.
Egyelőre nem tilos a szabadban kirándulni, és azoknak, akik megteszik, feltűnhet, hogy a sok nehézség mellett egy kis örömmel is számolhatunk: a medvehagyma ugyanúgy terem, mintha mi sem történt volna. Ennek örömére néhány medvehagymás receptet hoztunk, ez a gazdag fokhagymás aroma sokkal több ételbe illik, mint gondolnád.
Bár a kenyér talán soha nem fog elfogyni az üzletekből, mégsem rossz ötlet összedobni egy adag házit, aminek minden összetevőjét ismered. Ha az alaprecept már megy, készítsd el fekete olívás-oregánós, szárított paradicsomos-bazsalikomos és citromos-tárkonyos változatban is.
Persze hogy a sütőporos kenyér nem lesz éppen olyan, mint az élesztős vagy a kovásszal készült, de attól még nagyon is élvezhető, főleg ebben az egyszerű és viszonylag gyors változatban. Ha tovább ízesítenéd, fokhagymaport, olívát és aszalt paradicsomkockákat is keverj a tésztába.
Egy jó reggelihez nem is kell más, csak egy kevés sós vaj és egy nagy adag banánturmix és persze egy szelet ebből az édesburgonya-kenyérből, amiről mindannyian tudjuk, hogy süti, de így kevésbé hangzik bűnös fogásnak. Édesítővel, mandulaliszttel is készítheted, így a vércukorszinted miatt sem kell aggódnod.