A rossz búzatermés miatt a liszt, ebből kifolyólag pedig a kenyér ára is nő.
A szaktárca közlése után végre kiderült, fel fog-e szaladni a szemöldökünk a kenyér várható, kilónkénti árának láttán.
A pékek szerint sem lehet már ezt megtenni a kenyeret vásárlókkal.
Nem lesz olcsóbb a kenyér annak ellenére, hogy zuhant a búza és a liszt ára is. Sőt, emelkedés várható.
Bár időigényesebb így megsütni otthon a kenyeret, az egészségünk mindenképpen meghálálja majd.
Világelső lett egy versenyen a magyar kovászos kenyér.
Nem véletlen, ha úgy érzed, egészen elképzelhetetlenül magas a kenyér ára: mutatjuk, számszerűsítve hogyan drágult az elmúlt 5 évben.
Nem is gondolnád, hogy akár még jót is tehetsz a testeddel, ha ezt eszed. De csak ha figyelsz a mértékre és a minőségre.
A kenyér glikémiás indexe túl magas, de van egy módszer, mellyel egészségesebbé tehető ez az élelmiszer.
Vajon az egész kenyeret ki kell dobni, ha egy szelet penészes, vagy a többi része még ehető lehet? Cikkünkből megtudhatod a választ.
Kedvelt reggeli-alapanyagunk egy kutatás szerint hajlamosabbá tesz az emésztőrendszer egy részét érintő rákos megbetegedésre.
Vajon mennyire igaz a kovászos kenyérre, hogy nemcsak finom, hanem egészséges is? Ezt mondják a szakemberek.
Melyik liszt a legjobb a tésztához, és melyik a kenyérhez? Összefoglalónkból kiderül!
Kifejlesztettek egy új alapanyagot, ami a liszthez adagolva normalizálja kenyérfogyasztáskor a vércukorszintet.
Diétás étrendek gyakori eleme a pirítós kenyér. De azonkívül, hogy finom, számít valamit, hogy a diéta alatt pirítva esszük a kenyeret?
Egyre több családnál készül otthon kenyér. Ha van jó receptünk, vajon géppel készítsük, vagy külön dagasztva sütőben süssük? Melyik a jobb megoldás?
A négyféle gabonából és kétféle hüvelyes termésből készült Ezékiel-kenyér nem véletlenül a legegészségesebb: dúskál vitaminokban és növényi rostban.
Adunk pár hasznos tárolási tippet, hogy többé ne kelljen kenyeret kidobnod.
A tartós kenyérről úgy tartják, hogy tele van adalékanyagokkal, amelyek károsak lehetnek az egészségre. De mit gondol erről a szakember?
A péksütemények mellé nem véletlenül tesznek ki szedőcsipeszeket a vásárlók számára.
A szakember nagyon jó hírekkel szolgált.
A csipszről tudjuk, hogy magas sótartalmú, de sok ételről nem is sejtjük, mennyire rosszat tesz egészségünknek!
Hiába magasabb az árfekvése más kenyérfélékhez képest, a PurPur kenyér egyre népszerűbb. De mi olyan jó benne?
Nem érted, honnan ered a különbség? Máris elmagyarázzuk.
Valójában csak annyira kenyér ez, mint a banánkenyér, de nem is a neve a lényeg, hanem a remek íze és az, amilyen könnyen elkészíthető. Tálald kéksajtos krémmel, halmozz rá grillezett almát, és kész is van a remek, vacsorára is tökéletes melegszendvics.
Naná, hogy innentől kezdve így csináljuk!
Remek vega vacsoratipp a fokhagymás kenyér, és most azt is megmutatjuk, a profik szerint hogyan lesz tökéletes.
Kenyértörésre, vagyis végleges szakításra kerül a sor – de vajon kik és miért törtek eredetileg kenyeret?
Mit ettek, mikor és hogyan a középkori emberek?
Ez a klassz kenyér sokkal izgalmasabb, mint a többi. Ha fűszeresen készítenéd, majoránnát vagy őrölt köményt keverj a liszthez. Házi majonézzel vagy enyhén sós vajjal a legfinomabb.
Egy gyors házi kenyér még a nem túl gyakorlott szakácsoknak sem adja fel a leckét. Ebbe nálunk édeskés sült fokhagyma került, amit zöld borssal és egy kevés rozmaringgal szeretünk a legjobban.
Nem kell bele sok a szarvasgombás hangulatból, egy kis adagtól is remek aromája lesz a kenyérszeleteknek. Elég a tetejére egy kevés parmezános vagy snidlinges fűszervaj, és el is készült az elegáns és szuper egyszerű reggeli.
Tényleg semmi nincs, ami a sült hagymánál jobban feldobná a kenyereket, legyen akár sütőporos vagy kelt tésztából készült adag. Ha kevesebb időd van dagasztásra és kelesztésre, ez a sütőporos változat lehet a kedvenced.
Ha te is rajongod az olasz konyhát, dobd össze ezt a gyors kenyeret aszalt paradicsommal és olasz fűszerekkel. Nem is kell a tetejére más, csak egy kevés puhára olvadt vaj és mellé egy hatalmas pohár melange reggelire.
Ha épp nincs otthon kenyér, kóstold meg ezt a marokkói változatot, amibe a polcon várakozó, maradék grízt is elhasználhatod. Mindenféle ragu mellett, akár zöldségpörköltek kísérőjeként is bevetheted.
Ha épp van időd arra, hogy kipróbálj otthon mindenféle különleges kenyérreceptet, kezdd ezzel az olasz változattal, ami még finomabb lesz, ha egy kevés sült fokhagymát vagy apróra vágott, szárított paradicsomot is keversz a tésztájába.
Reggelire és a vacsora mellé is remek ez az egyszerű sütőporos kenyér, ami annyira talán nem puha és levegős, mint élesztővel és kovásszal készült társai, cserébe egy gyors keverés és egy rövid sütés után már szeletelheted is.
Nem túl édes, nem is sós, egy kevés vajjal, szilvalekvárral, de akár napon szárított sonkaszeletek mellett is tökéletes. Ha nem fogy el, szeletenként fagyaszd le, és fogyasztás előtt néhány órával vedd ki a fagyasztóból.
A zero waste jegyében szedd össze a száraz kenyeret, zsemlét vagy kalácsot otthon, és készíts belőle valami olyasmit, amivel méltó módon lehelheti ki a lelkét minden péksütemény.
Költségkímélő és igazán finom ételeket készíthetünk kenyérmaradékból, és ráadásul adunk a zero waste-nek is.
Ha valami izgalmas hétvégi reggeliben gondolkodsz, ez lesz a te recepted. Natúr vajkrémmel, dzsemmel, de sajtkrém és méz kombinációjával is finom.
Kívül ropogós, belül puha, friss gluténmentes házi kenyér negyedóra munkával. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes recept.
Instagramos és privát menőzésre egyaránt alkalmas.
Kenyér = biztonság?
Ez a spárgaszezon is ideért, még ha nem is talált minket úgy, mint tavaly. Nekünk viszont nincs okunk megfeledkezni róla, így erre a hétre olyan spárgás finomságokat gyűjtöttünk, amik egy kicsit különlegesebbek megszokott és jól ismert receptjeinknél.
A pizzatészta bögrésen a legegyszerűbb.
Egyelőre nem tilos a szabadban kirándulni, és azoknak, akik megteszik, feltűnhet, hogy a sok nehézség mellett egy kis örömmel is számolhatunk: a medvehagyma ugyanúgy terem, mintha mi sem történt volna. Ennek örömére néhány medvehagymás receptet hoztunk, ez a gazdag fokhagymás aroma sokkal több ételbe illik, mint gondolnád.
Bár a kenyér talán soha nem fog elfogyni az üzletekből, mégsem rossz ötlet összedobni egy adag házit, aminek minden összetevőjét ismered. Ha az alaprecept már megy, készítsd el fekete olívás-oregánós, szárított paradicsomos-bazsalikomos és citromos-tárkonyos változatban is.
Persze hogy a sütőporos kenyér nem lesz éppen olyan, mint az élesztős vagy a kovásszal készült, de attól még nagyon is élvezhető, főleg ebben az egyszerű és viszonylag gyors változatban. Ha tovább ízesítenéd, fokhagymaport, olívát és aszalt paradicsomkockákat is keverj a tésztába.
Egy jó reggelihez nem is kell más, csak egy kevés sós vaj és egy nagy adag banánturmix és persze egy szelet ebből az édesburgonya-kenyérből, amiről mindannyian tudjuk, hogy süti, de így kevésbé hangzik bűnös fogásnak. Édesítővel, mandulaliszttel is készítheted, így a vércukorszinted miatt sem kell aggódnod.
Nagy összeget kell kifizetned, ha hanyagságod miatt baj történik.
Egyre többen szenvednek a vastagbelet érintő rákban, egy új kutatásban pedig kiemelik ennek az okát.